تاریخ انتشار: ۱۶:۲۳ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

دیالیز بیشتر؛ پول بیشتر!/ معامله پر سود یک بیمارستان دیالیز با جان بیماران

اطلاعاتی که به دست رویداد۲۴ رسیده، نشان می‌دهد در بیمارستان دکتر انصاری تهران تعداد بیشتری دیالیز انجام می‌شود تا دریافتی بیشتری از سازمان‌های بیمه‌گر به دست بیاید.

دیالیز بیمارستان

رویداد۲۴ اخیرا خبر‌هایی از یک بیمارستان در تهران به گوش می‌رسد که برخلاف نظر تخصصی پزشکی، اقدام به درمان بیماران دیالیز می‌کنند. هرچند که نمی‌توان ناکارآمدی یک فرد یا گروه را به سایر افراد و گروه‌های آن حرفه و تخصص تعمیم داد، اما باید دید چرا این روز‌ها عمدتا در قبال ناآگاهی مردم و دریافت پول بیشتر، از آن‌ها سوء استفاده می‌شود؟

یکی از بیمارانی که برای دیالیز به بیمارستان انصاری تهران رفته می‌گوید: بیمارستان در نوبت دهی بیش از حد با دست باز عمل می‌کند؛ مثلا اگر بیماری براساس نظر تخصصی پزشک خود باید در هفته سه بار و هر بار ۴ ساعت دیالیز شود، این بیمارستان برای بیماران ۴ جلسه در هفته و هر جلسه سه ساعته برای آن‌ها تجویز می‌کند.

براساس مصوبه مجلس برای بیماران خاص، هزینه درمان این بیماران با هزینه بسیار کم یا به نوعی رایگان صورت می‌گیرد و بیمه هزینه درمانی آن‌ها را به بیمارستان و پزشکان پرداخت می‌کند و در این مورد براساس تعداد جلسات دیالیز، بیمه موظف به پرداخت هزینه به بیمارستان است.

با توجه به استاندارد‌های پزشکی، دیالیز بیماران مبتلا به نارسائی حاد کلیه ماکسیمم سه روز در هفته (یک روز در میان) و هر بار ۴ ساعت انجام می‌شود. در این بین دور دستگاه دیالیز، بنا بر شرایط بیمار و وضعیت فیستول، کورتکس یا احیانا کاتتر آن‌ها بین ۲۵۰ دور تا ۳۳۰ دور تنظیم می‌شود تا دستگاه بتواند در یک دوره ۴ ساعته کامل نسبت به کاهش وزن (آب و سموم تجمیع شده در بدن بیمار) اقدام کند. با توجه به کاهش حجم ادرار در بیماران دچار نارسایی کلیه رژیم کاهش نوشیدن مایعات تجویز اصلی پزشکان معالج و متخصصین نفرولوژی به کلیه بیماران است.


بیشتر بخوانید: ۲۵ هزار نفر در انتظار پیوند عضو/ روزانه هفت تا ۱۰ نفر از این افراد جان خود را از دست می‌دهند


در بیمارستان انصاری همه یونیت‌های دیالیز به طور سه شیفت کار می‌کنند تا بتوانند تعداد بیماران بیشتری را تحت پوشش قرار داده و آن‌ها را دیالیز کنند؛ این درحالی است که در فاصله میان هر تغییر شیفت، دستگاه دیالیز باید با محلول سرم شستشو و ضدعفونی شده و برای بیمار بعدی آماده شود. با سرعتی که بیماران در این بیمارستان مورد دیالیز قرار می‌گیرند، به‌نظر می‌رسد زمان و دقت کافی برای شستشوی دستگاه‌ها در نظر گرفته نمی‌شود.

برخی از بیماران دیالیزی این بیمارستان نسبت به نحوه خدمات رسانی ابراز نگرانی و ناراحتی کرده‌اند. طبق استاندارد‌ها وزن یک بیمار دیالیزی قبل از دیالیز بررسی و پس از انجام فرایند دیالیز حداقل در حدود ۳ تا ۴ کیلوگرم کاهش را در یک دیالیز ۴ ساعته باید نشان دهد. بسیاری از بیماران این مرکز درمانی نسبت به عدم کاهش مناسب وزن ابراز گلایه و نگرانی داشته‌اند و معتقدند فرسوده و قدیمی بودن دستگاه‌ها در این امر بی‌دلیل نیست. بنابر توصیه کادر مدیریتی شامل پزشک آنکال بخش و سرپرستار پرستاران بخش مجاز به استفاده از دور بالای ۲۴۰ در دستگاه و بالا بردن کیفیت دیالیز نیستند. به این ترتیب بیماران این مرکز درمانی صرفا در هر جلسه دیالیز ۲/۵ کیلوگرم کاهش وزن را تجربه می‌کنند، البته این مقدار کاهش وزن هم در صورتی رخ می‌دهد که دستگاه‌های دیالیز به صورت اصولی و دقیق کار خود را انجام دهند.

یکی از بیماران تحت درمان این بیمارستان به رویداد۲۴ می‌گوید: «توسط پزشک آنکال بخش مجبور به انجام دیالیز به مدت ۴ روز در هفته و هر روز به مدت ۳ ساعت شدم، این در حالی بود که پزشک متخصص‌ام که خارج از این بیمارستان است برایم ۳ بار در هفته و هر بار ۴ ساعت دیالیز را تجویز کرده بود.»

بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد در حالت اول طبق تجویز پزشک آنکال بخش ۴ بار دیالیز در هفته بیمارستان یا به‌عبارتی پیمانکار مربوطه هزینه ۴ بار دیالیز را از بیمه دریافت می‌کند و تفاوتی هم در ساعات جلسه دیالیز ندارد. در حالت دوم پیمانکار مربوطه هزینه ۳ بار دیالیز در هفته را از سازمان‌های بیمه‌گر دریافت می‌کند. این مبلغ دریافتی در ابتدا ممکن است مبلغ قابل توجهی به نظرنرسد، اما با یک حساب کتاب ساده از تعداد جلسات دیالیز و تعداد مراجعان به این مرکز درمانی که نزدیک به ۶۰ نفر هستند، سازمان‌های بیمه‌گر هزینه‌ای بالغ بر هر بار یک میلیون تومان را به بیمارستان دکتر انصاری پرداخت می‌کنند. وقتی این عدد در تعداد بیماران و تعداد جلسات و ۴ هفته درماه ضرب می‌شود، به عدد قابل توجه یک میلیارد تومان می‌رسیم، در صورتی که اگر براساس نظر تخصصی پزشکان تعداد جلسات ۳ بار در هفته بود، این مبلغ به چیزی حدود ۵۰۰ میلیون تومان در ماه می‌رسید.

به عبارت دیگر این بیمارستان از قبل تجویز یک جلسه دیالیز بیشتر برای بیماران، مبلغی حدود ۵۰۰ میلیون تومان از سازمان‌های بیمه‌گر دریافت می‌کنند؛ اتفاقی غیراخلاقی و خارج از عرف که باید دید وزارت بهداشت و دستگاه‌های زیرمجموعه، چه زمانی قرار است به با بازی با جان بیماران ورود کرده و با آنها برخورد کنند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
0
0
مبارکتان اوباش
نظرات شما