تاریخ انتشار: ۰۹:۰۴ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۸

آیا نتیجه انتخابات مجلس ایران به نفع روسیه تمام شد؟

تحلیلگران روس احتمال می دهند که پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس ایران بر روابط و طرح های مشترک بین مسکو و تهران تاثیر نگذارد؛ البته به شرطی که ایران با روی کار آمدن بازهای اصولگرا در صحنه سیاسی این کشور، به سمت تنش بیشتر با غرب حرکت نکند.

انتخابات مجلس

رویداد۲۴ رامي القليوبي در العربی الجدید چاپ لندن نوشت: تحلیلگران روس احتمال می دهند که پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس ایران بر روابط و طرح های مشترک بین مسکو و تهران تاثیر نگذارد؛ البته به شرطی که ایران با روی کار آمدن بازهای اصولگرا در صحنه سیاسی این کشور، به سمت تنش بیشتر با غرب حرکت نکند.

در ادامه این مطلب آمده است: فرحات ابراهیموف، تحلیلگر سیاسی تصریح می کند که مسکو با اخبار پیشتازی اصولگرایان در انتخابات، با ارامش برخورد کرد؛ به این دلیل که این مساله تاثیری بر ادامه هماهنگی روسیه و ایران در پرونده سوریه و دیگر مسائل منطقه ای ندارد. ابراهیموف می گوید: مسکو می دانست که اصلاح طلبها شکست می خورند و مجبور است با اصولگرایان در طیفهای مختلف تعامل داشته باشد. علاوه بر اینکه روسها می دانند نامزد اصلی اصولگرایان، محمد باقر قالیباف، همواره به تحکیم روابط با روسیه فراخوانده است؛ اگر از این زوایه نگاه کنیم، پیروزی اصولگرایان، به نفع مسکو است.

در رابطه با تاثیر انتخاب اصولگرایان بر هماهنگی بین روسیه و ایران در سوریه، این تحلیلگر سیاسی می گوید: به عقیده من، هماهنگی بین دو کشور در رابطه با موضوع سوریه عمق بیشتری می یابد، اما رسیدن به توافق های دیگر، دشوار تر می شود؛ به این دلیل که سیاسیون اصولگرای ایرانی، با دقت بیشتری به حل مسائل می پردازند؛ بویژه در صورتی که موضوع، به خواسته های جغرافیایی سیاسی جمهوری اسلامی مربوط باشد.

ادلان مارگویف، تحلیلگر روسی، با اینکه معتقد است قدرت یافتن اصولگرایان تاثیر چندانی بر روابط ایران و روسیه نمی گذارد، در این مورد هشدار می دهد که اگر سیاست اصولگرایان موجب عدم پایبندی تهران به احکام پروتکل الحاقی، افزایش نسبت غنی سازی اورانیوم تا 20 درصد یا خروج مستقیم از معاهده منع گسترش سلاح هسته ای شود، مسکو مجبور به توقف همکاری هسته ای صلح آمیز با تهران می شود؛ طرحی که بزرگترین زمینه همکاری بین روسیه و ایران است.


بیشتر بخوانید: ششمین رئیس مجلس کیست؟/ ۵ مدعی برای یک کرسی


در نوامبر گذشته، موسسه روسی «روس اتم»، اقدامات مربوط به ساخت واحد دوم نیروگاه بوشهر را آغاز کرد. علاوه بر اینکه تحریمهای بین المللی علیه ایران، مانع از ان نشد که روسیه اقدامات مربوط به ساخت واحد اول ایستگاه بوشهر در سال 2011 را متوقف کند و در آن زمان نیز روسها کنار ایران ایستادند.

اما از شاخص های تعامل محتاطانه برخی شرکتهای بزرگ روسی با تحریمهای آمریکا علیه تهران، می توان به اعلام شرکت خطوط راه آهن روسی در مورد تصمیمش برای خروج از طرح گسترش خطوط انتقال برق تا مسافت 495 کیلومتر بین دو شهر اینچه برون و گرمسار، به ارزش 1.2 میلیارد یورو، اشاره کرد؛ که این شرکت برای اجتناب از احتمال تحریم شخصیتهایی که در اینگونه معاملات بزرگ با ایران نقش داشتند، چنین تصمیمی اتخاذ کرد.

منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما