رویداد۲۴ گزارش میدهد؛
ژرمنها چه میکنند؟/ چرا نسبت قربانیان به مبتلایان ویروس کرونا در آلمان پایین است؟ +جدول
نسبت مبتلایان به ویروس کرونا به قربانیان این ویروس در آلمان به طرز چشم گیری پایین است. این آمارها منجر شده دلایل موفقیت آلمان در کنترل ویروس کرونا به مورد مطالعاتی مهمی برای کارشناسان و رسانه ها تبدیل شود.
رویداد۲۴ اروپا درگیر بحران ویروس کروناست. کشورها در سراسر جهان نوعی از قرنطینه یا فاصله گذاری اجتماعی را اعمال کردهاند. مرزها بسته شده و نظامهای سلامت با خطر فروپاشی در اثر ازدیاد موارد ابتلا روبه روست. اقتصادها درگیر شدهاند و مردم در حال مرگند.
تعداد قربانیان ویروس کرونا وحشتناک است. همه این شرایط تقریبا در سراسر جهان مشترک است. این وضعیت در آلمان نیز اتفاق افتاده، اما نرخ مرگ و میر در این کشور نسبتا پایین است. نیویورک تایمز در گزارشی دلایل آن را توضیح داده است.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا با ایتالیا چه کرد؟/ تجربه یک ایرانی ساکن ایتالیا از روزهای قرنطینه +تصاویر
در آلمان نیز مدارس، فروشگاهها، رستورانها و تئاترها بسته است. اجتماع بیش از دو نفر ممنوع شده و اقتصاد تضعیف شده است. بسیاری از شغلها از بین رفته و حتی آنگلا مرکل صدراعظم آلمان هم بعد از اینکه متوجه شد پزشک معالجش به ویروس کرونا مبتلا شده، خودش را قرنطینه کرده است.
به نظر میرسد آلمان هم از این ویروس مصون نبوده، اما در یک چیز متفاوت است: تعداد کشته شدهها در این کشور بسیار پایین است. روز شنبه ۵۶ هزار و ۲۰۲ مورد ابتلا در آلمان اعلام رسمی شده و تنها ۴۰۳ تن از میان آنها قربانی ویروس شدهاند. این یعنی نرخ مرگ و میر کرونا در آلمان کمتر از ۰.۷۲ درصد است. در عوض در ایتالیا همین نرخ حدود ۱۰.۸ درصد است. در اسپانیا ۸ درصد. در بریتانیا در حالی که تعداد موارد ابتلا تقریبا یک سوم آلمان است، تعداد کشتهها دو برابر است.
این اعداد چیزی شبیه به معما هستند، اما اینجا چه خبر است؟ چه چیزی میتوانیم از این اعداد بفهمیم؟
به گزارش رویداد۲۴ مهمترین نکته شناسایی به موقع و آزمایشهای مکرر است. در ۲۸ ژانویه مردی در ایالت باواریای آلمان که در یک کارخانه قطعهسازی مشغول به کار بود و دو کارگاه در ووهان چین داشت به عنوان اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در آلمان شناسایی شد. ظرف دو روز مقامات اعلام کردند که این فرد شناسایی و همه رابطهای او قرنطینه شدهاند. این کمپانی سفر به چین را متوقف کرد و کارخانه در باواریا بسته شد.
تست تعداد بیشتری از کارکنان این کارخانه نیز مثبت اعلام شد و توقف شیوع با اقداماتی آغاز شد. در سراسر کشور همین الگو تکرار شده است. ادارات بهداشت محلی و مقامات فدرال با کمک هم افراد مبتلا را ردیابی، آزمایش و قرنطینه کردهاند.
نیویورک تایمز در گزارشی نوشته آلمان در حفاظت و نگهداری از سالمندانش هم بهتر از سایر کشورهای اروپایی عمل کرده است. ایالات آلمان دید و بازدید از همه سالمندان را ممنوع اعلام کردهاند. بسیاری خود را قرنطینه کردند و نتیجه روشن است: بیمارانی که ۸۰ سال به بالا دارند تقریبا ۳ درصد موارد ابتلا را تشکیل دادهاند؛ در حالی که ۷ درصد جمعیت آلمان سالمندان بالای ۸۰ سالند. میانگین سن مبتلایان به ویروس کرونا در آلمان ۴۶ سال است در حالی که همین عدد در ایتالیا ۶۳ سال است.
البته همواره درصدی شانس و فرهنگ نیز در کنترل شیوع ویروس کرونا دخالت داشته است. آلمان کشوری است که فرهنگ اسکی کردن در آن رواج بسیاری دارد. ۱۴.۵ میلیون نفر از جمعیت آلمان هر سال اسکی میکنند. کوههای آلپ در مناطق شمالی ایتالیا و اتریش مرکز اسکی برای اروپاییها و آلمانیهاست. سفرهای زمستانی به این مناطق که مرکز ویروس بوده منجر به شیوع و انتشار ویروس کرونا در سراسر اروپا شده است.
فرهنگ برگزاری کارناوالهای زمستانی نیز در این مساله دخیل بوده است. شیوع اولیه ویروس کرونا از کارناولهایی آغاز شده که در آن جمعیت زیادی از جوانان دور هم جمع شده بودند.
اینکه جوانان آلمانی بیشترین جمعیت حاضر در کارناولها و ورزش اسکی را تشکیل میدانند سبب شده بیشترین موارد ابتلا در بین جوانان این کشور باشد و از این رو تاب آوری آنها در برابر ویروس کرونا نیز بیشتر بوده و نرخ مرگ و میر در آلمان پایینتر آمده است.
از سوی دیگر به گفته نیویورک تایمز وضعیت نظام سلامت در آلمان نیز بسیار خوب و مدرن است. این کشور بیشترین تعداد تخت بیمارستانی به ازای جمعیتش را دارد. با این حال برخی معتقدند ممکن است مرگ و میر آلمان هنوز شروع نشده باشد. مرگ و میر ناشی از ویروس کوید-۱۹ به طور میانگین ۳۰ روز بعد از ابتلا رخ میدهد و این احتمال وجود دارد که زمان مرگ و میر در آلمان هنوز آغاز نشده باشد.
از سوی دیگر نشانههایی در آلمان دیده میشود که از سرریز شدن نظام سلامتشان خبر میدهد. بیشتر بیمارستانها بر اساس گزارشها پر شدهاند و کمبود اقلام ضروری مانند ماسک و دستگاه اکسیژن به گوش میرسد. یک روزنامه محلی در آلمان روز چهارشنبه پیش بینی کرده بود که در مدت زمان کوتاهی این اتفاق خواهد افتاد و دیگر منافع کافی در آلمان برای همه بیماران وجود نخواهد داشت اما نباید بر اساس آمارها زود قضاوت کرد.
خبر های مرتبط