تاریخ انتشار: ۱۹:۰۵ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۲ نظر

در عراق چه خبر است؟/ پشت پرده خبر مذاکرات محرمانه در آمریکا برای حمله به گروه‌های نزدیک به ایران چیست؟

صرف‌نظر از بحث در مورد دولت عراق و حوادث اخیر پیرامون تشکیل کابینه توسط عدنان الزرفی، اطلاعات به دست آمده مبنی بر آن است که این کشور در معرض شروع مرحله‌ای از درگیری‌ها بین نیرو‌های آمریکایی و گروه‌های مقاومت قرار دارد.

درگیری نظامی ایران و آمیکا

رویداد۲۴ روزنامه لبنانی «الاخبار در گزارشی نوشت: «صرف‌نظر از بحث در مورد دولت عراق و حوادث اخیر مربوط به تشکیل آن توسط عدنان الزرفی، اطلاعات به دست آمده مبنی بر ان است که عراق در معرض شروع مرحله‌ای از درگیری ها بین نیرو‌های آمریکایی و گروه‌های مقاومت قرار دارد.»

به نقل از این روزنامه لبنانی، در ادامه این گزارش تصریح شده، زمانی اهمیت این موضوع بیشتر می‌شود که واشنگتن عمدا طی هفته‌های گذشته اخباری مبنی بر «گفتگو‌های سرّی پشت در‌های بسته» در مورد «زمینه سازی برای یک حمله نظامی، برای نابودی گروه‌های مورد حمایت ایران» منتشر کرده است.

در واقع بر اساس، گزارش منابع امنیتی عراق و برخی منابع دیگر، که تماس مستقیمی با نیرو‌های ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش به رهبری واشنگتن دارند، نیرو‌های آمریکایی تصمیم به وارد آوردن ضربه موشکی به پایگاه‌های وابسته به سازمان بدر به رهبری هادی العامری و عصائب اهل الحق، به رهبری قیس خزعلی و جنبش النجباء، به رهبری اکرم الکعبی و گردان‌های حزب الله عراق، دارند. تعداد این مواضع، حداقل به ده عدد می‌رسد، که در استان‌های شرقی و مرکزی عراق، پراکنده اند. این در حالی است که برخی فرماندهان نظامی عراقی از اولین بخش این حملات، اگاه هستند.

این منابع در گفتگو با الاخبار تصریح کردند که زمان حمله آمریکایی ها، «نزدیک» است و آمریکایی‌ها با درخواست نخست وزیر مستعفی عراق، عادل عبدالمهدی در مورد آتش بس، مخالفت کرده و حتی زمان این حملات را به او ابلاغ نموده اند. (برخلاف تعامل واشنگتن با دیگر فرماندهان نظامی در عراق).

این اقدام آمریکا، موجب واکنش عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر مستعفی عراق نیز شد و وی را بر آن داشت تا یک بیانیه شدیداللحن علیه گروه‌های مسلح و همچنین، نیرو‌های آمریکایی صادر کرده و در ضمن آن تاکید کند: «اقدامات غیر قانونی که بعضی طرف‌ها در هدف گرفتن پایگاه‌های نظامی عراقی یا پایگاه‌های وابسته به نیرو‌های خارجی انجام می‌دهند، در واقع ضربه زدن به حق حاکمیت عراق است». وی ضمن محکوم کردن اینگونه حملات، تاکید کرد که تمام اقدامات لازم برای پیگرد عاملان این حملات را اتخاذ کرده و سعی در ممانعت از آن‌ها می‌کنیم.»


بیشتر بخوانید:سایه جنگ بر سر منطقه کرونازده خاورمیانه/ آیا آمریکا به عراق و نظامیان ایران حمله می‌کند؟


این فضاسازی، از یک هفته پیش منجر به آن شد تا گروه‌های مقاومت و تهران، پیام قاطعی را متوجه نیرو‌های آمریکایی کنند؛ همچنان‌که گروه «الکتائب» در بیانیه‌ای از اجرای رزمایش‌های نظامی با هدف عملی کردن سناریو‌های مقابله با نیرو‌های آمریکایی، خبر داد و سردار حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران ایران، مسئولان آمریکایی را به فکر کردن در مورد مردم ایالات متحده که درگیر ویروس کرونا هستند، دعوت کرد و از ان‌ها خواست از اجرای سیناریو‌های هالیوودی در عراق و کشتن مردن ان، دوری کنند. ضمن انکه وی به دولت آمریکا در مورد باقی ماندن نیروهایش در منطقه هشدار داد.. به این دلیل که به باقی ماندن نیرو‌های آمریکایی به ضرر ان‌ها و همچنین، ملت‌های منطقه است.

این تنش زایی‌ها با موضع گیری دوباره نیرو‌های ائتلاف که آخرین آن‌ها روز گذشته بود، همزمان شده است و بر اساس آن، بغداد پایگاهی که پیش از این در اختیار نیرو‌های ائتلاف بود را پس گرفت. دلیل این امر، از سوی آمریکا، ترس از شیوع ویروس کرونا در بین افرادش مطرح می‌شود، اما به عقیده منابع امنیتی متعددی، واقعیت امر آن است که ائتلاف تلاش می‌کند از یک مقابله «خوار کننده» در عراق، اجتناب کرده و نگذارد پایگاه‌ها و نقاط استقرار نیرو‌های ائتلاف آمریکایی، در معرض هدف حملات موشکی گروه‌های مقاومت قرار بگیرند. آنچه که می‌تواند پاسخی به ترور ابومهدی المهندس و سردار قاسم سلیمانی باشد.

بنابراین، در روز‌های آینده، عراق در برابر درگیری «تند و تیزی» قرار دارد؛ بویژه آنکه نیرو‌های آمریکا تلاش می‌کنند نگاه‌ها را از شکست خود در مبارزه با ویروس کرونا منحرف کرده و متوجه پیروزی‌های فرضی کنند. تا به این شکل، تهران و هم پیمانان آن را وادار به تسلیم کرده و در آستانه انتخابات، دستاورد‌های سیاسی نصیب ترامپ کنند.

اما سوالی که باقی می‌ماند، میزان خویشتنداری جبهه مقابل، در برابر «جنون» آمریکا است. اصول و قواعد درگیری جدید ثابت کرده است که معادله «ضربه در مقابل ضربه» پابرجاست و آمریکایی‌ها باید تبعات هر گونه اقدام تحریک آمیز خود را بپذیرند؛ به این دلیل که آن‌ها از یک سو با جدول زمانی خروج نیرو‌های خود از عراق مخالفت کرده و از سوی دیگر، تلاش می‌کنند نیروهایشان را در پایگاه‌هایی مستقر کنند تا از تیر رس نیرو‌های مقاومت دور باشند.

منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
0
0
نفوذیهای امریکا را باید اول دروزارت رفاه نابود کنیم
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
0
0
اقا امریکا با همکاری اطلاعاتیه نوکران خود در ارتش و اطلاعات عراق میتواند ضربه ی بدی به مقاومت بزند .روحیه ی جهادی عنصر مهمی هست ولی گراهای برخی عناصر عراقی خودش بدترین ضربه هارا وارد خواهد کرد
نظرات شما