تاریخ انتشار: ۰۹:۲۲ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
داریوش قنبری:

مجلس یازدهم با عقلانیت با دولت تعامل داشته باشد/ کاری نکنیم دود تصمیمات‌مان به چشم مردم برود

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: معتقدم آن دسته از تفکراتی که بر مبنای حذف و تخریب رقیب است باید در خودشان بازنگری داشته باشند در غیر اینصورت شکاف‌ها در کشور بیشتر می‌شود.

رویداد۲۴ داریوش قنبری، درباره یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و این‌که گفته می‌شود درصد حضور و مشارکت مردم در این دوره نسبت به گذشته کمتر بوده است، گفت: انتخابات اسفند سال گذشته نسبت به تمامی انتخابات‌هایی که ما بعد از انقلاب برگزار کردیم خاص و منحصر به فرد بود. چراکه مشارکت در این دوره به حداقل‌ترین سطح خود در دور‌ه‌های گذشته رسید.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان این‌که در طول ۴۰ دهه‌ای که از انقلاب گذشته است هیچ انتخاباتی را سراغ ندارم که مشارکت مردم در این حد پایین بوده باشد، عنوان کرد: در این دوره از انتخابات درصد حضور مردم بر اساس آمار‌های منتشر شده اندکی بالای ۴۰ درصد بوده که این اتفاق نادری در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است.

وی با اشاره به این‌که این دوره انتخابات رقابتی نبود و صرفا یک جناح و جریان سیاسی حضور داشت، ادامه داد: تنها یک جریان سیاسی خاص در این دوره از انتخابات حضور داشت و همین موضوع باعث عدم حضور و مشارکت مردم پای صندوق‌های رأی شد.

قنبری یادآور شد: حتی در برخی از حوزه‌های انتخابیه که حضور مردم بر مبنای مناسبات ایلی، قبیله‌ای و طائفه‌ای رای می‌دهند و این مسائل تعیین می‌کند چه کسی از صندوق بیرون بیاید تا انگیزه‌های واقعی، باز هم مشارکت کم بود.

وی با اشاره به این‌که معتقدم حضور مردم در کلان شهر‌هایی مانند تهران پای صندوق‌های رأی می‌تواند معیار خوبی برای مشارکت مردم باشد، گفت: اگر میزان مشارکت مردم در کلان شهر‌ها را معیار قرار دهیم باز مشاهده خواهیم کرد میزان از آن ۴۲ درصدی که گفته می‌شود کمتر است و باید این مسئله را مورد واکاوی قرار دهیم که چرا انتخابات بعد از گذشت ۴ دهه با اقبال کم رمق مردم رو‌به رو می‌شود؟

این عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری خاطرنشان کرد: مردم تجربه چندین بار حضور در پای صندوق‌های رأی دارند، آنان به امید اینکه تحولی ایجاد شود رای می‌دهند، اما متاسفانه مشاهده می‌کنند آن تحولی که در راستای انتظار و خواسته‌هایشان باشد ایجاد نمی‌شود، بنابراین مشخص است از حضور مجدد پای صندوق‌ها دلسرد می‌شوند.

وی تاکید کرد: دلیل مشارکت محدود و ناچیز مردم در این دوره پای صندوق‌های رأی بخش عمده‌اش ناشی از کم‌توجهی به مطالبات مردم است، زیرا جامعه متوجه می‌شود بین رأی دادن و توجه به مطالبات، رابطه چندانی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: مردم در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مطالباتی دارند و کسانی که با الفبای سیاست در جامعه ما آشنایی داشته باشند، می‌دانند این مطالبات چیست؛ آنان در عرصه اقتصاد و رفاه بیشتر می‌خواهند، در عرصه اجتماعی خواهان تغییراتی در سبک زندگی هستند و در عرصه سیاسی هم مردم از گذشته مطالباتی داشتند بنابراین برای تحقق بخشیدن به همین مطالبات است که به پای صندوق‌های رأی می‌آیند.


بیشتربخوانید: رد صلاحیت‌ها در هیات‌های اجرایی بدون سند و مدرک انجام شده است/ نیرو‌های درون نظام قلع و قمع شدند


نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که هدف از انتخابات صرفا این نیست که مردم به پای صندوق رأی بیایند و فرد خاصی را انتخابات کنند و بروند تا ۴ سال بعد، گفت: معنای واقعی انتخابات یعنی این‌که مردم خواسته و مطالبات‌شان را در قالب رأی بیان کنند.

وی یادآور شد: مردم در یکی دو دهه اخیر به امید تحول در سرنوشت‌شان، مورد توجه قرار گرفتن مطالباتشانن در پای صندوق‌ها رأی حاضر شدند، اما مورد بی‌مهری قرار گرفتند و مشاهده کردند بین حضورشان در انتخابات و وصول مطالبات‌شان رابطه‌ای وجود ندارد، همین نقصان باعث شد مردم انگیزه شرکت کردن در انتخابات بعدی را از دست بدهند.

قنبری درباره آرایش سیاسی مجلس یازدهم و رفتار نمایندگان گفت: مجلسی که شکل گرفته است قطعا مجلسی نیست که آئینه تمام‌نمای خواسته‌ها و مطالبات مردم باشد؛ چراکه عده کمی در انتخاب‌شان شرکت کردند، اما بر اساس قوانین کشور می‌تواند کارش را آغاز کند و اختیارات یک مجلس کامل را داشته باشد.

وی افزود: معتقدم مجلس آینده باید اعتمادی که نسبت به صندوق‌های رأی از بین رفته است را بازسازی کنند، اما باتوجه به ترکیبش و احتمال یکسری تندروی‌ها بعید به نظر می‌رسد. امیدوارم مجلس آینده بر اساس خردگرایی و عقلانیت با دولت تعامل داشته باشد و در مسیر حل مشکلات مردم قدم بردارند.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که امروز به خوبی می‌دانیم وضعیت کشور مناسب نیست، گفت: کشور در تحریم‌های ظالمانه قرار دارد و اگر اجماع بین تصمیم‌گیران در این شرایط وجود نداشته باشد و به جایش راه تقابل با دولت در پیش گرفته شود، دودش به چشم همه می‌رود و وضعیت از این که هست قطعا بدتر خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه این روز‌ها مشاهده می‌شود یک فاصله بین حاکمیت و مردم افتاده است، برای ترمیم این شکاف چه باید کرد: دلیل این است بین تصمیمی که گرفته می‌شود با خواسته‌های مردم هیچ رابطه‌ای وجود ندارد؛ باید هر تصمیمی که اتخاذ می‌شود برآیند خواست‌ها و مطالبات مردم باشد و به نوعی در جهت برآورده شدن آن‌ها طراحی شود در غیر این صورت آن تصمیم موفق نخواهد بود.

این عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری ادامه داد: تردیدی وجود ندارد که تصمیم‌گیران باید به نحو شایسته‌ای تصمیمات‌شان را متناسب با خواسته‌های مردم اتخاذ کنند تا این شکاف پر شود.

وی تاکید کرد: مسئولان باید برخورد‌های حذفی و قهری را کنار بگذارند و اجازه دهند همه مردم در کشور دیده شوند، معنی ندارد بخشی از مردم جامعه نادیده گرفته شوند آن هم هنگامی که بر اساس قانون اساسی حقوق و تکالیف برابر دارند. معتقدم آن دسته از تفکراتی که بر مبنای حذف و تخریب رقیب است باید درشان بازنگری شود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: در حال حاضر یک طیفی با تخریب دولت و جناح مقابل‌شان و عمدتا با یک نگاه سلبی روی کار آمدند که اگر یک برنامه ایجابی برای جذب مردم نداشته باشند قطعا مشکلات بیشتر هم خواهد شد.

وی ادامه داد: باید گفت هرچه نگاه سلبی و تخریبی بیشتر شود فاصله مردم و حکومت بیشتر می‌شود پس واجب است برای اداره کشور برنامه ایجابی تدوین شود و از نگاه‌های سلبی دوری کنیم.

قنبری ادامه داد: متاسفانه مشاهده کردیم دیدگاه مخالف دولت چه کار‌هایی انجام داد، در صورتی که می‌دانیم این مشکلاتی که شکل گرفته ناشی از تحریم‌ها و متغیر‌های خارجی است.

وی خاطر نشان کرد: به همراه متغییر خارجی متغییر داخلی با همراهی دلواپسان مشکلاتی را ایجاد کردند و سپس آمدند تبلیغات راه انداختند و از موجی که ایجاد شده برای به قدرت رسیدن‌شان استفاده کردند.

 

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما