همه سایت های اجاره ویلا در شمال و کیش غیرمجاز است
دبیر جامعه گردشگری الکترونیکی ایران ضمن غیرمجاز دانستن همه وبسایت های اجاره ویلا در شمال و کیش، از طراحی و اعطای لوگوی اطمینان برای سایت های مرتبط با خدمات الکترونیک گردشگری در آینده خبر داد.
رویداد۲۴-دبیر جامعه گردشگری الکترونیکی ایران ضمن غیرمجاز دانستن همه وبسایت های اجاره ویلا در شمال و کیش، از طراحی و اعطای لوگوی اطمینان برای سایت های مرتبط با خدمات الکترونیک گردشگری در آینده خبر داد.
علی حسین زاده روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه گردشگری ایرنا افزود: در بررسی های فروردین سال جاری، حدود 310 سایت گردشگری غیرمجاز را به مرکز ملی فضای مجازی و پلیس فتا برای پیگیری و برخوردهای قانونی معرفی کرده ایم.
وی ادامه داد: آخرین بررسی ما به ایام فروردین باز می گردد به این دلیل که در آن برهه مسافرت ها بیشتر است و سایت های غیرمجاز سودجو نیز دامنه فعالیت بیشتری دارند. هرچند در خدمات الکترونیکی گردشگری از دو ماه قبل، مبالغ را دریافت می کنند.
حسین زاده درباره تعداد سایت های متخلف تصریح کرد: آمار 310 سایت ما دقیق نیست و تعداد بیشتر است و این آمار صرفا سایت هایی هستند که تخلفات بیشتری نه تنها در زمینه فروش بلکه در تمام زمینه ها از جمله تبلیغات سوء هواپیمایی، خدماتی و آفرها(پیشنهادها)ی دروغین داشته اند، بطور مثال وقتی به سبب تبلیغات دروغین جذب می شوند و زنگ می زنند می گویند این تور تمام شده و با این قیمت جایگزین هست.
وی ادامه داد: تعداد سایت های متخلف بسیار زیاد است و در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام و تلگرام فعالیت می کنند و تعدادی را معرفی کردیم که سودجویی های و درآمدهای کلانی از این طریق داشتند.
** ویلاهای اجاره ای شمال امنیت ندارند
دبیر جامعه گردشگری الکترونیکی ایران درباره وبسایت های اجاره ویلا در شمال و کیش نیز گفت: ویلاهایی که این سایت ها اجاره می دهند، هیچگونه امنیتی برای مسافران نداشته و از نظر سازمان مجوز فعالیت ندارند و اگر مشکلی در یکی از این خانه های استیجاری برای یکی از مسافران ایجاد شود کسی پاسخگو نیست. سازمان میراث فرهنگی بارها اعلام کرده که این خانه ها برای اقامت مورد تایید نیست.
وی درمورد راهکار ساماندهی این ویلاها نیز افزود: ویلاهای شمال باید ساماندهی شوند. سازمان میراث فرهنگی بدنبال این است که این مراکز اقامتی را شناسایی کند و فقط به ویلاهای مجاز کد بدهد و علاوه بر آن، برای رسمیت یافتن، باید این افراد از ادراه اماکن هم مجوز بگیرند.
این فعال گردشگری تصریح کرد: با وجود تعداد بسیار زیاد وبسایت هایی که برخی ویلا هارا در شمال اجاره می دهند، هیچکدام از این سایت ها مورد تایید معاونت گردشگری نیست و هر شرکت یا فردی که قصد اجازه منزل یا ویلا را به مسافران دارد باید مجوز موسوم به بند «ب» را دریافت کرده باشد. بطور کلی برخی هتل آپارتمان های شهرهای شمالی کشور زیر نظر اتحادیه هتل داران مجوز لازم را اخذ کرده اند، اما در مورد ویلاها به هیچوجه هنوز مجوزی صادر نشده است.
** طراحی لوگوی اطمینان برای سایت های مجاز گردشگری
حسین زاده در پاسخ به این پرسش که مطابق استاندارد جهانی فعالیت های تجاری اینترنتی باید یک لوگوی مخصوص برای این امر طراحی شود تا مردم گمراه و متضرر نشوند و چرا در این زمینه کوتاهی شده، گفت: چنین چیزی نیاز جدی است و درصدد هستیم تا با طراحی یک «لوگوی اطمینان الکترونیکی» برای سایت های مجاز، آنها را پشتیبانی کنیم.
وی تاکید کرد: در فضای مجازی ایجاد و رویش سایت های جدید را نمی شود مانع شد اما یکی از بهترین راه های پیشگیری از فعالیت این سایت ها و کلاهبرداری آنها، بانک ها هستند که نباید به اینها امکان درگاه پرداخت اینترنتی بدهند. در همه جای دنیا سایت هایی که امکان خرید و فروش اینترنتی دارند و دریافت پول به صورت الکترونکی انجام می دهند، حتما موظف هستند تا پیش از شروع فعالیت، مجوزهای لازم را از اخذ کنند و بانک ها نباید به این سادگی به همه سایت ها امتیاز مراوده پولی دهند.
** بانک ها نباید به هر سایتی مجوز نقل و انتقال مالی بدهند
دبیر جامعه گردشگری الکترونیک کشور افزود: چندین بار با به بانک مرکزی نامه داده ایم و با پلیس فتا هماهنگ و توصیه کرده ایم که حداقل در زمینه گردشگری چون انتقال هزینه ها رقم بالایی را شامل می شود، باید دقت بیشتری صورت گیرد، ضمن اینکه این درخواست را داشته ایم.
وی ادامه داد: وقتی امکان رد و بدل پول از طریق سایت نباشد، از این جرائم جلوگیری و پیشگیری می شود. در دنیا برای دادن مجوز به یک سایت، بررسی زیادی می شود و پس از فیلترهای مختلف چنین اجازه ای صادر می شود.
حسین زاده یادآور شد: فروش آنلاین الکترونیکی خدمات گردشگری 50 درصد کل فروش را در دنیا شامل می شود و موضوعی نیست که بتوان به سادگی از آن عبور کرد و اگر اکنون جلوی آن را نگیریم در آینده نمی شود آن را مهار کرد.
جامعه تخصصی گردشگری از سال 1385 به عنوان یک انجمن مردم نهاد - ان جی او» - زیر نظر سازمان میراث فرهنگی تشکیل شد و در زمینه گردشگری و فرهنگسازی و آموزش مدیران مراکز اقامتی و مردم فعالیت می کند.
منبع: ایرنا