جلالیزاده: عارف نتوانست در مجلس و فراکسیون امید مدیریت مناسبی داشته باشد
حالا که عارف عزم خود را برای رئیس جمهور شدن جمع کرده باید دید که آیا او میتواند به گزینه اصلی اصلاح طلبان بدل شود یا زور هواداران گزنیه حداکثری میچربد؟
رویداد۲۴ جریانهای سیاسی اعم از اصلاح طلب و اصولگرا هر روز بیش از دیروز انتخابات پیش رو را جدی میگیرند. برای همین هم شاهد رونمایی یک به یک کاندیداها و افزایش خبرهای انتخاباتی هستیم. اصلاح طلبان نیز علیرغم همه بلاتکلیفیها و اختلاف نظرهای خود کار انتخاباتی خود را شروع کردهاند. بعد از نامه موسوی خوئینیها تقریبا گزینه تحریم و عدم مشارکت در انتخابات را از روی میز برداشته و دنبال این هستند که درباره نحوه مشارکت به توافق برسند. برخی ائتلاف و تکرار تجربه ۹۲ را پیشنهاد میدهند و برخی هم خواستار معرفی کاندیدای اصلاح طلب واقعی هستند. درباره حداقلی یا حداکثری بودن البته هنوز اختلاف نظرهای بسیاری وجود دارد.
آنچه تا اینجای کار معلوم است، اما اراده جدی کاندیدای حداقلی آنان برای ریاست جمهوری است. محمدرضا عارف رئیس سابق شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان از مدتها قبل به عنوان یکی از گزینههای اصلاح طلبان مطرح بود و حالا خودش هم به نوعی تایید کرده که وارد فاز رقابتهای انتخاباتی خواهد شد.
او که به تازگی فعال شده و پیام ویدئویی میدهد و... اخیرا گفته است که «من اگر باید بیایم میدان، راحت میآیم و اگر نباید بیایم تا براساس خردجمعی شخص بهتری بیاید، نمیآیم. من همیشه در ذهنم این بوده که اگر فردی مناسبتر از خودم پیدا کردم، بکشم کنار؛ بنابراین من از حالا نمیتوانم بگویم که برای ۹ ماه دیگر چه کار میخواهم بکنم. من برای خودم در هر دوره از انتخابات یک راهبردی را مشخص کردهام و به نظرم مهمترین راهبرد همه جریانهای سیاسی کشور برای انتخابات آتی ریاستجمهوری مساله مشارکت در انتخابات است. اگر خدای ناکرده مشارکت ۴۰ درصدی در انتخابات مجلس به طور مثال به ۳۷ درصد برسد، برای کشور فاجعه است؛ بنابراین راهبردی که من شخصا در نظر دارم حضور مردم است و پس از آن حضور جدی اصلاحطلبان در انتخابات است. البته برای اصلاحطلبان انتخابات شوراها از اهمیت بالایی برخوردار است و کمتر از ریاستجمهوری نیست. در این مسیر اگر من باید به میدان بیایم راحت به میدان میآیم و اگر هم نباید بیایم بر اساس خردجمعی عمل خواهم کرد.»
حالا که عارف عزم خود را برای رئیس جمهور شدن جمع کرده باید دید که آیا او میتواند به گزینه اصلی اصلاح طلبان بدل شود یا زور هواداران گزنیه حداکثری میچربد؟
جلال جلالی زاده، عضو حزب اتحاد ملت در گفتگو با «نامه نیوز» به این پرسش پاسخ میدهد. او معتقد است که «اصلاحطلبان قبل از آنکه به این فکر کنند که چه کسی کاندیدا است باید روی این موضوع تمرکز کنند که حول محور یک نفر به اجماع برسند، چون قطعا تعدد کاندیداها موجب شکست آنها خواهد شد».
وی با تاکید بر اینکه «اینکه جهانگیری بیاید، عارف، خاتمی یا دیگری بحث ثانویه است» گفت: «به نظر من باید گذشته افراد، ویژگیها، توانمندیها، ایستادگیها، قاطعیتها و ... را بررسی کرد، زیرا این ویژگیها نشان میدهد که کاندیدای مورد نظر میتواند در این شرایط بحرانی کشور را اداره و با این مجلس انقلابی همکاری کند یا خیر؟»
بیشتر بخوانید: ناصر قوامی: خاتمی عاقلتر از آن است که از عارف حمایت کند
این نماینده پیشین مجلس افزود: «کاندیدای مورد نظر همچنین باید از پشتوانه رای ملت برخوردار باشد. به اضافه اینکه باید از نقاط ضعف روسای جمهور قبلی بری باشد».
وی با همچنین گفت: «به نظر من انتخابات ریاست جمهوری آینده انتخابات بسیار مهم و مشکلی است و هر کسی نمیتواند به نام اصلاح طلبی برنده این انتخابات باشد.»
این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد: «آقای عارف از نظر شخصیتی بسیار متواضع و اخلاق محور است. برای ریاست جمهوی آقای روحانی هم خیلی فداکاری کرد ومتضرر شد، اما درعین حال نتوانست در مجلس و فراکسیون امید مدیریت و رهبری مناسبی داشته باشد. البته این هم تا حدی متاثر از ضعف تبلیغاتی اصلاح طلبان و خود آقای عارف بود».
وی تاکید کرد: «به هرحال هر کسی حق دارد که خودش را کاندیدا کند، اما باید به بحث میزان رای آوری، جایگاه، نفوذ و میزان برخورداری از حمایتهای جریانی هم توجه کند. مدیریت کشور با توجه به مشکلات فعلی کار بسیاری مشکلی است و ریئس جمهور آتی باید ضمن آنکه از حمایت مردم برخوردار است و توانایی لازم را دارد، قادر به راضی کردن نهادهاها انتصابی نیز باشد.»
جلالیزاده ادامه داد: «هیچ رئیس جمهوری در وضعیت کنونی بدون برنامه، توانمندی، جرات و شهامت به خصوص در برقراری روابط خارجی نمیتوان کاری از پیش ببرد.»
وی با اشاره به اینکه «هنوز که خیلی از اصلاحطلبان واجد شرایط کاندیداتوری، برای ورود به انتخابات اعلام آمادگی نکردهاند» گفت: «احتمالا برخی همچنان مشغول پرس و جو و بررسی هستند تا به نتیجه برسند که نامزد شوند یاخیر، بنابراین برای اظهارنظر زود است. آنچه که از حالا معلوم است، اما این است که صرف رعایت مسائل اخلاقی موثر نیست و رئیس جهور آتی باید ازنظر جرات وشهامت، زبان مردم بودن و بیان مشکلات، همچنین از نظر توانایی در اقدامات عملی سرآمد باشد و این شاخصها در پیروزی وی در انتخابات آتی بسیار موثر خواهد بود».
منبع: نامه نیوز
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط