ویژه شب چله/طرز تهیه خورش ناردون
خورش ناردون از دسته غذاهای رسمی استان مازندران میباشد که آنرا اصولا در نهار عروسیهای اطراف مازندران تهیه مینمایند.
رویداد۲۴ مواد لازم برای خورش ناردون:
مرغ متوسط:۱ عدد
انار ترش یا ملس:۳۵۰ گرم
پیاز متوسط:۳ عدد
رب انار:۲ ق غ
شکر:کمی یا شکر سیاه
آلو:دلخواه
نمک فلفل زردچوبه:به میزان لازم
مرغ متوسط:۱ عدد
انار ترش یا ملس:۳۵۰ گرم
پیاز متوسط:۳ عدد
رب انار:۲ ق غ
شکر:کمی یا شکر سیاه
آلو:دلخواه
نمک فلفل زردچوبه:به میزان لازم
طرز تهیه خورش ناردون
اگر در این غذا از اردک و یا غاز استفاده کردید باید اول آنها را در روغن سرخ کنید و بعد بپزید.
بیشتر بخوانید: چه غذایی برای شب یلدا تهیه کنیم؟+ تصاویر
موقع سرخ کردن این حیوانات نباید از روغن زیادی استفاده کرد، چون پوست آنها از خودش روغن پس میدهد.
اگر هم از مرغ استفاده میکنید باید ابتدا مرغ را با یک عدد پیاز چهار قاچ شده و یکی دو حبه سیر، مقداری فلفل، زردچوبه و نمک و ۳ لیوان آب بپزید؛ و وقتی مرغ پخت نصفی از آب آن باقی بماند، چون از آب مرغ برای داخل خورشت استفاده میشود.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.
بعد پیازهای ریز خرد شده را داخلش بریزید و تفت دهید تا پیاز طلایی رنگ شود. بعد زردچوبه را داخل پیاز سرخ شده بریزید و کمی تفت دهید.
اگر تمایل به استفاده از آلو در خورشت داشتید حتما آن را از قبل خیس کنید و بعد داخل پیاز بریزید.
انار تازه یا خشک را هم داخل پیازهای تفت داده شده بریزد و چند دقیقهای آن را تفت دهید تا رنگ انار برگردد.
بعد آب مرغ را اضافه کنید و اجازه دهید تا نیم ساعتی با حرارت ملایم بجوشد.
بعد ترشی آب خورشت را بچشید. اگر ترشی غذا کافی نبود به آن مقداری رب انار هم اضافه کنید و یا برای ملس شدن خورشت مقداری شکر داخل آن بریزید.
مرغ پخته شده را هم به خورشت اضافه کنید و اگر حس کردید آبش کم است یک استکان آب جوش داخل خورشت بریزید، ولی در کل خورشت نباید زیاد آبکی باشد.
نمک و فلفل را هم اضافه کنید و اجازه دهید آب خورشت جا بیفتد.
این خورشت را در کنار برنج سفید سرو کنید و از مزه ترش آن لذت ببرید.
نکته
- اگر از اردک و یا غاز استفاده کردید زمان بیشتری را باید برای پخت آنها صرف کنید، چون گوشت این حیوانات سفتتر است.
بیشتر بخوانید: چه غذایی برای شب یلدا تهیه کنیم؟+ تصاویر
موقع سرخ کردن این حیوانات نباید از روغن زیادی استفاده کرد، چون پوست آنها از خودش روغن پس میدهد.
اگر هم از مرغ استفاده میکنید باید ابتدا مرغ را با یک عدد پیاز چهار قاچ شده و یکی دو حبه سیر، مقداری فلفل، زردچوبه و نمک و ۳ لیوان آب بپزید؛ و وقتی مرغ پخت نصفی از آب آن باقی بماند، چون از آب مرغ برای داخل خورشت استفاده میشود.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.
بعد پیازهای ریز خرد شده را داخلش بریزید و تفت دهید تا پیاز طلایی رنگ شود. بعد زردچوبه را داخل پیاز سرخ شده بریزید و کمی تفت دهید.
اگر تمایل به استفاده از آلو در خورشت داشتید حتما آن را از قبل خیس کنید و بعد داخل پیاز بریزید.
انار تازه یا خشک را هم داخل پیازهای تفت داده شده بریزد و چند دقیقهای آن را تفت دهید تا رنگ انار برگردد.
بعد آب مرغ را اضافه کنید و اجازه دهید تا نیم ساعتی با حرارت ملایم بجوشد.
بعد ترشی آب خورشت را بچشید. اگر ترشی غذا کافی نبود به آن مقداری رب انار هم اضافه کنید و یا برای ملس شدن خورشت مقداری شکر داخل آن بریزید.
مرغ پخته شده را هم به خورشت اضافه کنید و اگر حس کردید آبش کم است یک استکان آب جوش داخل خورشت بریزید، ولی در کل خورشت نباید زیاد آبکی باشد.
نمک و فلفل را هم اضافه کنید و اجازه دهید آب خورشت جا بیفتد.
این خورشت را در کنار برنج سفید سرو کنید و از مزه ترش آن لذت ببرید.
نکته
- اگر از اردک و یا غاز استفاده کردید زمان بیشتری را باید برای پخت آنها صرف کنید، چون گوشت این حیوانات سفتتر است.
نکات تکمیلی در مورد خورش ناردون
خورش ناردون جزو غذای محلی - مازندرانی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه میباشد.
خورش ناردون را میتوانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه میباشد.
خورش ناردون را میتوانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد.
منبع: نمناک
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط