۱۳ نقد بر طرح الزام دولت به نابودی اسرائیل تا سال ۱۴۲۰
شما ارزش پول ملی خودمان را حفظ کنید، درست کردن یک پول جدید بین المللی پیشکش! واقعاً این طرحهای فضایی و غیر میسر، چگونه به ذهن طراحان رسیده است؟! ضمناً کشورهای عضو از هم اکنون کمال تشکر را دارند که مجلس ما به آنها در میزان تولید این پول، اختیار تام داده است.
رویداد۲۴ چند روز پیش، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با ارائه طرحی، دولت را ملزم کردند که تا سال ۱۴۲۰ خورشیدی، اسرائیل را از بین ببرد. ضمن امیدواری به نابودی رژیم اشغالگر و ظالم صهیونیستی، نکاتی در نقد این طرح به ذهن متبادر میشود که در زیر میآورم.
بندهای شماره دار - که الزاماً با شماره بندهای ظرح یکی نیستند - متن طرح و بندهای ستاره دار (*) نقدهای وارد بر آن هستند.
۱۳ نقد بر طرح الزام دولت به نابودی اسرائیل تا سال ۱۴۲۰:
۱ - جمهوری اسلامی ایران با هر کشوری که تروریستهای فوق (نیروهای امریکا) را مجبور به خروج نماید در صورت درخواست دولت میزبان و حصول توافق بر سر هزینه ها، آمادگی همکاری دفاعی حداقل به مدت ۵ سال در محدوده قوانین خود خواهد بود. وزیر امور خارجه موظف است این تعهد را رسما به گزارش دولتهای میزبان برساند.
* این ماده، کلا بر تصورات بنا شده است. شرایط تحقق اش را ببینید: ارتش آمریکا در کشوری حضور داشته باشد، بعد دولت آن کشور ارتش امریکا را اخراج کند، بعد بیاید با ایران مذاکره کند و به ما پول بدهد تا ما هم برویم و با آنها دستکم ۵ سال همکاری دفاعی کنیم.
جالب اینجاست که این همکاری با کشور فرضی، برای ایران یک "تعهد" نامیده است چندان که وزیر خارجه ما موظف شده این تعهد را به اطلاع میزبانهای آمریکا برساند!
۲ - در صورت اقدام نظامی تروریستهای آمریکایی علیه جمهوری اسلامی ایران از خاک آن کشور، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با رعایت سلسله مراتب مجاز به پاسخ متناسب به کشور میزبان نیز میباشند... در صورت اقدام نظامی تروریستهای آمریکایی علیه جمهوری اسلامی ایران نیروهای مسلح با رعایت سلسله مراتب موظف به پاسخ نظامی در همان سطح یا بالاتر به آمریکا علاوه بر دفاع میباشند که این پاسخ میتواند در کشور مبدا اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران رخ دهد.
* تصویب یک امر مسلم! مگر تا حالا نیروهای مسلح ایران مجاز یا موظف نبودند به مهاجمین علیه ایران یا کشوری که از خاک آن علیه ایران اقدام نظامی شده، پاسخ متناسب دهند؟ وانگهی، طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی، فرماندهی نیروهای مسلح و جنگ و صلح، در حوزه اختیارات رهبری است، نه مجلس. بد نیست نمایندگان یک بار هم که شده قانون اساسی را مطالعه کنند.
۳ - ۳۰ درصد از ارزش کل کالا به عنوان عوارض گمرکی به کالاهای وارداتی یا برند وابسته به کشور ایالات متحده آمریکا اضافه شده و در جهت فعالیتهای مردمی بین المللی ذیل به نیروهای قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تخصیص مییابد:
- برگزاری جشنواره سالانه بزرگداشت سردار شهید قاسم سلیمانی در کلیه شاخههای هنری
- اهدای جایزه بین المللی مقاومت
- حمایت از آسیب دیدگان از اقدامات آمریکا
* نمایندگان مردم! میدانید این افزایش عوارض ۳۰ درصدی، بر آمریکا تحمیل نمیشود و به قیمت تمام شده کالای وارداتی افزوده و از جیب مردم ایران کسر میشود؟!
وانگهی، منظور از آسیب دیدگان از اقدامات آمریکا چیست؟ آیا مردم ایران باید عوارض دهند تا اگر در گوشهای از دنیا، کسی از اقدامات آمریکا آسیب دید، از او حمایت شود؟ یا منظور چیز دیگری است؟!
۴ - هرگونه واردات کالا و خدمات از مبدا آمریکا ممنوع است به جز مواردی که به تشخیص دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی استناد گردد.
* به نظر میرسد این بند به طور هوشمندانه در راستای منهدم کردن برجام و جلوگیری از احیای مجدد آن در طرح نمایندگان گنجانده شده است.
چرا آمریکا باید به برجام برگردد و امکان تجارت رقبای خود با ایران را فراهم کند، ولی خودش نتواند با ایران تجارت کند؟!
۵ - با هدف کاهش وابستگی تجارت خارجی کشور به دلار، بانک مرکزی موظف است نسبت به افزایش سی درصدی ذخائر طلا ظرف مدت حداکثر یک سال از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون اقدام نماید.
* این همه طلا را بانک مرکزی از کجا بیاورد، آن هم در یک سال؟!
۶ - بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت موظفند نسبت به انعقاد پیمانهای دو جانبه و چند جانبه پولی و ارزی با ۵ کشور اصلی طرف تجارت ایران ظرف مدت حداکثر یک سال از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون اقدام نمایند به گونهای که سهم تسویه مالی تجارت خارجی با پولهای ملی حداقل به ۲۰ درصد کل تجارت خارجی کشور افزایش یابد. همچنین به عنوان تدقیق ماده ۱۸ قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه، دستگاههای مذکور موظفند نسبت به تشکیل اتحادیه پولی و تجاری با کشورهای جبهه مقاومت ظرف مدت دو سال پس از ابلاغ این قانون اقدام نمایند. گزارش پیشرفت این بند توسط بانک مرکزی هر ۳ ماه یکبار به کمیسیون اقتصادی مجلس و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ارائه گردد.
* قانون مجلس ما، برای دولت خودمان الزام آور است نه برای دولتهای دیگر. هیچ دولتی موظف نیست بنا به مصوبه مجلس ایران، ۲۰ درصد تجارتش با ما را با پول ملی انجام دهد یا اتحادیه پولی و تجاری تشکیل دهد.
وانگهی تشکیل چنین اتحادیه ای، نیازمند زیرساختهای اقتصادی، سیاسی، بین المللی و حتی سرزمینی است و این گونه نیست که مجلس ایران یک قانون تصویب کند و دو سال بعد، اتحادیه تشکیل شود.
راستی این چه نوع قانون نویسی است که میگوید اتحادیه تشکیل دهید، ولی نامی از کشورهایی که ممکن است با آنها برای اتحادیه مذاکره کنیم نمیبرد و فقط میگوید کشورهای جبهه مقاومت؟! واقعاً این کشورها کدام اند؟ اسم ندارند؟! روی هوا که نمیشود قانون نوشت!
بیشتر بخوانید: طرح مجلسیها برای مقابله با تصمیمات سران قوا؟
۷- وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران موظف است در چارچوب منافع ملی و در جهت مقابله با تحریمها و زیر ساختهای حقوقی و سیاسی لازم جهت گسترش تعاملات اقتصادی با کشورهای مختلف خصوصا کشورهای چین، روسیه، سوریه، عراق و ونزوئلا را فراهم نماید.
* عالی است! وزارت خارجه موظف شده زمینه ساز گسترش تعاملات اقتصادی با کشورهای مختلف شود. اما وقتی تحریمهای ناشی از خروج آمریکا از برجام باقی است چگونه میتوان تجارت بین المللی را گسترش داد؟ مگر مجلسیها نمیدانند که شرکتها و بانکهای معتبر دنیا با ایران کار نمیکنند، چون میدانند به محض هر تعاملی با ایران از سوی آمریکا مجازات میشوند؟
از یک طرف با برجام که زمینه ساز تجارت بین المللی ایران است مخالفت میکنید، از طرف دیگر میگویید وزارت خارجه زمینه تجارت را فراهم کند؟ نمیشود که پای کسی را بست و بعد به او دستور دویدن داد!
حتی به فرض اتمام تحریم ها، مگر میشود بدون FATF تراکنش بانکی داشت؟ آیا تصویب FATF دست وزارت خارجه است؟
راستی از تجارت با ونزوئلا، چه چیزی عاید ایران میشود؟ مگر زمان احمدی نژاد که سطح روابط دو کشور به عالیترین حد رسید، چه سودی نصیب ملت ایران شد؟ چرا عدهای هنوز در حال و هوای ونزوئلا مانده اند؟!
۸ - بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی با همکاری وزارت امور خارجه موظف به پیگیری تعریف پول بین المللی با پشتوانه غیر اعتباری و ایجاد یک ناحیه پولی تحت سازمانی از کشورهای مختلف، با دعوت از کشورهای محور مقاومت میباشد. واحد پول مذکور براساس قیمت جهانی یک کالا یا متوسط چند کالا با ثبات ارزش نسبی در کوتاه مدت و بلند مدت مورد توافق کشورای عضو خواهد بود و پشتوانه آن شامل هر گونه کالا و خدمات دارای ارزش مالی است که به سرعت قابلیت نقد یا تبدیل شدن داشته باشد. سازوکار نظارت این سازمان پولی جهت تضمین «تساوری ارزش اسمی پول تولید شده با ارزش اموال پشتیبان»، و تضمین «امکان دریافت پشتیبان در ازای ارائه پول و امکانات تبدیل پشتیبان در بازار»، طی توافق میان کشورهای عضو تعیین خواهد شد. کشورهای عضو در میزان تولید این پول، اختیار تام دارند.
* شما ارزش پول ملی خودمان را حفظ کنید، درست کردن یک پول جدید بین المللی پیشکش! واقعاً این طرحهای فضایی و غیر میسر، چگونه به ذهن طراحان رسیده است؟! ضمناً کشورهای عضو از هم اکنون کمال تشکر را دارند که مجلس ما به آنها در میزان تولید این پول، اختیار تام داده است.
۹ - مادامی که دولت آمریکا نسبت به خروج از برجام رسما عذرخواهی نکرده و ترور سردار قاسم سلیمانی توسط این کشور رسما محکوم نشده است؛ هر گونه مذاکره دو یا چند جانبه با حضور آمریکا ممنوع بوده و عامل محکوم به انفصال مادام العمر از مناصب و خدمات دولتی و عمومی میگردد.
* آنچه به عنوان "پیش شرط مذاکره" (عذرخواهی و محکومیت) در این بند آمده، قاعدتاً "محصول مذاکره" است. وانگهی مگر تا کنون نمیگفتید که رابطه با امریکا جزو سیاستهای اصلی نظام و در چارچوب اختیارات رهبری است؟ پس چگونه الان برایش قانون تصویب میکنید؟
وانگهی مذاکره یا عدم مذاکره در روابط بین الملل، اموری هستند که گاه باید در مقطع زمانی کوتاهی درباره شان تصمیم گرفت. گاهی نیز مذاکره باید محرمانه باشد تا کشورهای دیگر در جریان قرار نگیرند. حال طبق این طرح مشعشع اگر جایی به صلاح کشور بود که مذاکرهای صورت گیرد، باید مجلس با تصویب قانون جدیدی، این ممنوعیت را لغو کند که روندی طولانی خواهد بود!
نمایندگانی که این طرح را نوشته اند، یا از مناسبات بین المللی چیزی نمیدانند، یا اتفاقاً خیلی میدانند و قصدشان قفل کردن روندها در آینده است.
۱۰ - بازگشت جمهوری اسلامی به هر «گام» از تعهدات برجامی کاهش یافته مطابق بیانیه ۱۸-۲-۹۸ شورای عالی امنیت ملی و توقف اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، نیازمند تصویب مستقل از طرف مجلس در فرآیند متوازن با طرفهای مقابل، در بازگشت به گام به گام به تعهدات میباشد.
* این هم گامی برای جلوگیری از احیاء برجام است. گامهای ایران که در راستای کاهش تعهدات برجامی بوده، در برابر عهد شکنیهای طرفهای مقابل بوده است. ایران و ۱+۵، توافقی به نام برجام داشته اند و اگر طرفهای مقابل برگردند، قاعدتاً ایران هم باید بازگردد. تصور کنید برای هر گامی مصوبه مجلس نیاز باشد و فرایند تصویب و تایید توسط شورای نگهبان و احیاناً مجمع تشخیص طی شود! در چنان صورتی، چند سال زمان برای احیای برجام و رفع تحریمهای ایران لازم است؟ و اساساً چنین پروسهای میسر است؟!
ضمن آن که رهبر معظم انقلاب نیز تاکید کرده اند که اگر آمریکا به تعهدات اش برگردد شود، ما نیز غنی سازی ۲۰ درصدی را متوقف میکنیم (بدون نیاز به مصوبه مجلس).
۱۱ - دولت مکلفند به ایجاد ترتیبات ذیل جهت نابودی رژیم غاصب صهیونیستی تا سال ۱۴۲۰ میباشد....
* نابودی رژیم ظالم و اشغالگر اسرائیل، یک پیش بینی است که توسط رهبر معظم انقلاب صورت گرفته است. این، اما وظیفه مجلس نیست که در دنیای امروز، برای نابودی یک کشور که به هر ترتیب عضو رسمی سازمان ملل متحد است، قانون بنویسد (هر چند ما آن را نامشروع میدانیم). همین قانون در صورت نهایی شدن، مستمسکی خواهد بود تا صهیونیست ها، مظلوم نمایی کنند و بگویند ایران تنها کشوری است که برای نابودی کشوری دیگر، مصوبه رسمی دارد! چرا بهانهای چنین چرب و شیرین به دست تل آویو میدهید؟
۱۲ - سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با همکاری نهادهای دولتی و فرهنگی مرتبط، با رعایت سلسله مراتب موظف است فناوریهای فرهنگی همچون «راهیان نور» و مشاهده مستقیم آثار، نماد سازیها و موزههای نوین را جهت زنده نگه داشتن یاد فداکاریهای دو ملت عراق و سوریه، معرفی قهرمانان این ملت ها، افشای جنایات صدام و داعش و آمریکا و بررسی مدارک حضور آمریکا در فساد، به آن کشورها صادر کند. اولین برنامهها از سال ۱۴۰۰ شروع شده و در طی ۱۰سال به ۳ میلیون مخاطب در سال برسد.
* چرا باید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کشور ما، ملزم شود که قهرمانان عراق و سوریه را معرفی کند و یادشان را زنده نگه دارد؟ معرفی و تجلیل از قهرمانان خودمان تمام شد و ماند قهرمانان دیگران؟!
۱۳ - وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم و تحقیقات موظفند حداقل ۲۰% از کل ظرفیت دانشگاهی برای اتباع خارجی را به طرح متمرکز نخبه گزینی از میان مردم هر کشور اختصاص دهند و پایان نامههای مرتبط به مسائل کشور متبوع، دانشجو و حل آنها را تحت حمایت قرار دهند.
* عجالتاً قدر نخبههای داخلی مان را بدانید و فضا را به سمت فرار مغزهای داخلی نبرید، جذب نخبگان خارجی پیشکش! همچنین هرگاه توانستید از پایان نامههای داخلی، راهکارهای برای حل مشکلات داخلی تمهید کنید، به پایان نامههای دانشجویان خارجی هم بپردازید.
البته نقدهای دیگری نیز بر این طرح وارد است که بدان نمیپردازم و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی میخواهم کمی از اوج رویاها پایین بیایند و با مردم و خواستههای واقعی آنها همقدم شوند. این که مردم در فضایی باشند و مسوولان در فضایی دیگر سیر کنند، نابودی تدریجی خودمان را رقم میزند نه محو دشمنان مان را.
منبع: عصر ایران
خبر های مرتبط