تاریخ انتشار: ۰۹:۲۷ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
حشمت الله فلاحت پیشه در گفت‎وگو با رویداد۲۴ تشریح کرد:

دلیل افزایش تقابل شناورهای ایران و آمریکا در خلیج فارس چیست؟

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم تاکید کرد: افزایش تقابل بین شناورهای جنگی ایران و آمریکا به خصوص در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حاکی از این مطلب است که سیاستمداران آمریکایی سعی دارند فضای موجود بین ایران و آمریکا را امنیتی نشان دهند براساس همین موضوع تلاش می‎کنند تا بحث تهدید نمایی جمهوری اسلامی ایران را در هر فرصتی نمایان سازند .
رویداد۲۴عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم تاکید کرد: افزایش تقابل بین شناورهای جنگی ایران و آمریکا به خصوص در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حاکی از این مطلب است که سیاستمداران آمریکایی سعی دارند فضای موجود بین ایران و آمریکا را امنیتی نشان دهند براساس همین موضوع تلاش می‎کنند تا بحث تهدید نمایی جمهوری اسلامی ایران را در هر فرصتی نمایان سازند .

طی روزهای اخیر اخبار متعددی درخصوص نزدیکی و یا هشدار شناورهای جنگی ایران و آمریکا در منطقه خلیج فارس منتشر شده است که برخی از آنها علاوه بر بازتاب فراوان در رسانه‌های داخلی و خارجی، واکنش مقامات نظامی دو کشور را نیز در پی داشته است.

دریادار «جان ریچاردسون» فرمانده عملیات نیروی دریایی آمریکا در این‎باره گفته است که  رویارویی‌های اخیر بین شناورهای ایران و آمریکا حاکی از آن است که دو کشور بایستی برای اجتناب از خطاهای محاسباتی بر سر برخی قواعد رفتاری توافق کنند.

حشمت الله فلاحت پیشه ، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس شورای اسلامی در گفت‎وگو با رویداد۲۴ درباره دلایل این افزایش تقابل گفت: افزایش تقابل بین شناورهای جنگی ایران و آمریکا به خصوص در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حاکی از این مطلب است که سیاستمداران آمریکایی سعی دارند فضای موجود بین ایران و آمریکا را امنیتی نشان دهند براساس همین موضوع تلاش می‎کنند تا بحث تهدید نمایی جمهوری اسلامی ایران را در هر فرصتی نمایان سازند .  

وی در ادامه اضافه کرد: در کنار این سیاست آمریکایی‎ها، جمهوری اسلامی ایران نیز به مرزهای خود حساس است و واکنش نشان می‏‎دهد. لذا در شرایط کنونی سیاسیون در کشور ایران  نباید بازی نظامی آمریکا در خلیج فارس را جدی گیرند زیرا ترامپ طیف محافظه کاران را به همراه  دارد و این طیف سیاسی  از کسانی تشکیل شده که معتقدند در شرایط کنونی تنها نسخه حل مشکلات دنیا، نظامی‎گری است. 

فلاحت پیشه با اشاره به اینکه وضعیت  امروز مشابه سال 2000 میلادی است، یادآور شد: در سال 2000 میلادی رفتارهایی از این دست منجر به روی کار آمدن جرج بوش به عنوان رئیس جمهور آمریکا شد در حالی‎که در آن مقطع زمانی آقای ال گور حدود یک میلیون رای بیشتر از بوش پسر به دست آورده بود.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: همانطور که اشاره کردم در سال 2000 میلادی فشار نو محافظه کاران باعث شد  نتیجه انتخابات به نفع بوش شکل بگیرد فارغ از اینکه رئیس جمهور واقعی چه کسی است و تنها می‎توان گفت که عزم سیاسی بر این بود که چنین شود بنابراین اگر دقت داشته باشیم فشارهایی که مورد اشاره قرار گرفت در آن دوره هم یک سال پیش از انتخابات شکل گرفته بود. 

نماینده مردم اسلام اباد غرب ضمن تاکید بر تشابه شرایط سال 2000 میلادی با امروز بیان کرد: الان هم اعتقاد دارم ترامپ و نو محافظه‎کاران به شدت نیاز دارند تا یک فضای امنیتی به وجود آورند و در همین خصوص همانطور که اشاره کردم دست به تهدیدنمایی می‎زنند. 

وی درباره ایکه چرا برای این تهدیدنمای‎ها که به انتخابات مربوط می‎شود، ایران را مناسب می‎بینند، اظهار داشت: برخی سیاست‎ها به سمت کره‎شمالی پیش می‎رود به خصوص با آزمایش‎های هسته‎ای که اجرا شده است اما از آنجا که کشور کره‎شمالی زمام مدیریت نظامی و راهبردی خود را در دست ندارد و به برخی از کشورها وابسته است بنابراین جذابیت زیادی برای بالا و پایین کردن نظرسنجی‎ها ندارد اما موضوع ایران تاثیرگذار بوده و نو محافظه‎کاران با این کارها فضا را امنیتی می‎سازند. 

فلاحت پیشه در ادامه تاکید کرد: نباید فراموش کرد نومحافظه کاران در تلاش‎اند تا سیاست انتخابات خود را بر همین اساس پیش ببرند این در حالی است که اوباما امروز اعلام کرد که برنامه هسته‎ای ایران را تعطیل کرده است. 

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این خصوص که ایران باید چه سیاستی را در پیش گیرد، گفت: نیاز است مسوولان جمهوری اسلامی ایران در قالب هشدار رسمی و سیاسی و نه فقط هشدارهای متعدد نظامی بر اینکه ایران نسبت به مرزهای آبی و خاکی خود حساس است، پافشاری و اتمام حجت کنند. 

نماینده مردم اسلام اباد غرب در مجلس شورای اسلامی در این‎باره توضیح داد: وزیر امور خارجه کشورمان و رئیس جمهور که بنا است در سازمان ملل حضور داشته باشند پیامد چنین سیاست‏‎هایی را گوشزد کنند و عواقب پر خطر آن را به گوش رئیس سازمان ملل برسانند. 

وی در ادامه اضافه کرد: از همین موضوع در سازمان ملل می‎توان به عنوان یکی از مواردی که در پسابرجام از سوی آمریکایی‎ها کارشکنی شده است، نام برد و همانطور که در بالا اشاره شد نسبت به آن هشدار داد، زیرا به نظر می‎رسد آمریکایی‎ها درصدد هستند تا دستاوردهای برجام را شکست خورده نشان دهند. 



نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۵
0
0
این سوال ما هم هست. به راستی دلیل افزایش تقابل شناورهای ایران با شناورهای آمریکا چیه؟ آیا این تقابل از جنس همون ماجرای نوشتن فلان جا باید از عرصه روزگار محو شود روی موشک های مورد آزمایش نیست؟
نظرات شما