تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

عده چیست و رعایت نکردن آن چه تبعاتی دارد؟

یکی از مسائلی که در فقه مطرح شده مسئله عده است در مدت عده، چه عده طلاق باشد و چه عده وفات، زوجه حق ازدواج در این ایام ندارد.

مشاوره حقوقی آنلاین/ عده چیست و رعایت نکردن آن چه تبعاتی دارد؟

رویداد۲۴ عده به این معنا می‌باشد که زن بعد از جدایی از همسرش به هیچ عنوان در طول یک مدت زمان خاصی نباید ازدواج کند این مدت زمان و یا دوره را عده می‌گویند. مدت زمان عده سه ماه و ده روز است .  عده انواع گوناگونی دارد که از آن جمله عده طلاق، عده وفات و عده بذل مدت و یا به اتمام رسیدن ازدواج موقت است.

عده از آیات قرآنی گرفته شده  و اگر در ایام عده ازدواج صورت گیردزن و شوهر تا ابد به همدیگر حرام می‌شوند و ازدواجی که صورت گرفته است برای همیشه باطل می‌شود.

براساس احکام قرآنی زن‌هایی که شوهر آن‌ها فوت کرده است و یا اینکه از شوهر خود طلاق گرفته اند و یا به هر دلیلی نکاح آن‌ها فسخ شده، باید صبر کنند وعده نگه دارند.بر اساس قرآن زنانی که طلاق گرفته اند  به مدت سه پاکی باید صبر کنند و بعد از آن ازدواج کنند و همچنین در مورد زنانی که شوهران آن‌ها فوت شده است  باید به مدت چهار ماه و ده روز صبر کنند و بعد از آن می‌توانند مجددا ازدواج کنند.

عده در قانون مدنی

بر اساس ماده ۱۱۵۵ قانون مدنی، عده با توجه به شرایط بعضی از افراد با همدیگر متفاوت است . به عنوان مثال برای  زنانی که نزدیکی نکردند و دخول انجام نشده است و همچنین زنان یائسه در صورت  طلاق یا فسخ نکاح آن‌ها نگه داشتن عده لازم نیست.


بیشتر بخوانید: مشاوره حقوقی آنلاین/ نکاتی درباره تهدید کردن و تهدید شدن

مشاوره حقوقی آنلاین/ مراقب افراد «فضول» در معاملات باشید!


همچنین  عده در نظر گرفته شده برای زنی که شوهر او غایب مفقودالاثر است و دادگاه مربوطه او را طلاق داده  عده شوهر فوت شده است یعنی بر اساس ماده ۱۱۵۶ قانون مدنی این زنان باید از زمانی که تاریخ طلاق برای آن‌ها قید شده عده وفات نگه دارند.

همچنین  زنی که با شبهه با کسی رابطه داشته و نزدیکی کرده باشد بر اساس ماده ۱۱۵۷ باید عده طلاق را نگه دارد.زن بارداری که طلاق گرفته است نیز تا زمان وضع حمل باید عده نگه  دارد. 

زنی که به علت طلاق یا فوت ازدواجش منحل شده  برای اینکه از پاکی رحم خود اطمینان حاصل کند، باید برای مدت معینی از ازدواج کردن مجدد خودداری به عمل می‌آورد تا اختلاط نسب ایجاد نشود. زنانی که یائسه هستند و یا زنان صغیره و همچنین زنان غیر مدخوله و زنانی که فاقد رحم به دلیل اینکه امکان وجود بچه در اینگونه زنان زیر صفر است نیازی به نگه داشتن عده در این ایام ندارند.

حکم ازدواج کردن با زنی که در ایام عده وفات  یا طلاق باشد چیست؟

اگر یکی از طرفین چه زن و چه مرد بداند که زن در ایام عده به سر می‌برد و بدانند که ازدواج در ایام عده حرام است آن ازدواج برای او حرام ابدی می‌شود. اما اگر هیچ کدام از طرفین از در عده بودن اطلاعی نداشته باشند و یا حرمت عقد در زمان عده را ندانند و بین آن‌ها نزدیکی صورت گرفته باشد زن بر آن مرد حرام می‌شود اگر نزدیکی انجام نشده باشد حرام نمی‌باشند. اگر عقد بین زن و مرد را یک فرد با وکالت از طرف آن‌ها خوانده باشد و خودشان این کار را انجام نداده باشند در هیچ یک از دو صورت به همدیگر حرام ابدی نمی‌شوند بعد از پایان عده می‌توانند با یکدیگر ازدواج کنند.

آیا ازدواج موقت هم دارای عده میباشد و این مدت عده چقدر است؟

در ازدواج موقت هم عده وجود دارد، اگر زن یائسه نباشد و زناشویی بین آن‌ها انجام شده باشد، مدت عده دو پاکی می‌باشد. اگر زن حامله باشد و همچنین حیض نمی‌بیند تا زمان وضع حمل باید عده نگه دارد. عده از تمام شدن مدت تعیین شده صیغه عقد و یا اینکه مدت زمانی که وجود دارد تا شوهر مدت زمان را ببخشد، از همان زمان آغاز می‌شود.

یکی از مشکلات این روزهای مردم روند طولانی مراجعه به مراکز حقوقی برای دریافت مشاوره است؛ برای رفع این مشکل می‌توان از مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کرد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
پرویز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
0
0
همه این فرمایشات که کردید درست ....محدودیت برای مردی که زنش راطلاق داده یا زنش فوت کرده چیه؟ همه بگیروببندها برای زنهاست.
نظرات شما