تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
محسن هاشمی:

مشارکت بالا در انتخابات وقتی شکل می‌گیرد که برنده از پیش معلوم نباشد

محسن هاشمی نوشت: گروه‌هایی هستند که بدنبال گزینه مطلوب ولو به قیمت انتخابات سرد و با مشارکت پایین نظیر انتخابات اخیر مجلس هستند.

مشارکت بالا در انتخابات، وقتی شکل می‌گیرد که برنده از پیش معلوم نباشد

رویداد۲۴ محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران در روزنامه ایران نوشت: در آستانه سده چهاردهم قرار داریم و انقلاب اسلامی، ۴ دهه از دوران تثبیت خود را سپری کرده است، اگر امروز بخواهیم با معیار‌های مختلف، در صنعت، رفاه، ارتباطات، سلامت، قدرت دفاعی، فن آوری، توانمندی علمی و... وضعیت امروز جامعه را با سال‌های قبل از انقلاب مقایسه کنیم، در شاخص‌های فراوانی شاهد پیشرفت قابل توجه خواهیم بود، البته این پیشرفت اختصاص به ایران ندارد و در بسیاری از کشور‌های جهان و منطقه نیز رخ داده است، اما موارد زیادی نیز از جوامع وجود دارد که همچنان با مشکلات بیش از ما دست به گریبان هستند.

برخی مسئولان فرفکنی میکنند تا به گمان خود از انقلاب دفاع کنند

نمی‌توان همراستا با سیاه نمایی که توسط رسانه‌های بیگانه یا محافل خاصی در کشور صورت می‌گیرد، انقلاب اسلامی را بدون دستاورد یا با دستاورد‌های ناچیز معرفی می‌کنند، حاصل انقلاب را برای ایران نادیده انگاشت. اما در جهت مقابل نیز سفیدنمایی از سوی برخی دستگاه‌ها و مسئولین وجود دارد که کاستی‌ها را نادیده می‌گیرند و مشکلات را فرافکنی می‌کنند تا به گمان خود از انقلاب دفاع کنند، در حالیکه واقع نگری و عمل گرایی ایجاب می‌کند که با آسیب شناسی وضعیت امروز جامعه و عملکرد مسئولان بسوی کاهش آسیب‌ها گام برداریم و تاب آوری انقلاب و ایران را در برابر تهدیدها افزایش دهیم.

در این فرصت کوتاه به دو آسیب مهم، اشاره می‌کنم:

آسیب نخست در عدم تناسب شعار‌ها و اهداف انقلاب با واقعیات و محدودیت‌ها و الزامات کشور است، هر کشوری در جهان، قدرت ملی و منابع و امکانات محدود ومشخصی دارد و اگر اهداف و راهبرد خود را واقع گرایانه ومطابق این اهداف تعیین نکند، طبعا نه تنها قادر به تحقق آن اهداف آرمانی نخواهد بود بلکه با مصرف منابع و افزایش هزینه‌ها شاهد افت وکاهش قدرت ملی خواهد بود.


بیشتر بخوانید: اگر جهانگیری استعفا داده بود شانس بیشتری برای انتخابات ۱۴۰۰ داشت


این قاعده مختص ایران و جامعه ما نیست بلکه شامل هرکشور و سرزمینی در جهان می‌شود، یکی از آسیب‌هایی که در انقلاب اسلامی شاهد آن بودیم، آرمانگرایی برخی از شخصیت‌ها ومسئولان بود که موجب می‌گردید تا از واقعگرایی فاصله بگیرند و منابع کشور را در اولویت‌ها مصرف نکنند.

نمونه‌ای از این موضوع مخالفت دلواپسان وقت از دو جناح چپ وراست با احداث مترو در اوایل انقلاب بود که می‌گفتند مترو کالایی لوکس است و باید بودجه مترو صرف توسعه روستا‌ها شود و عملا چندین سال فعالیت مترو را متوقف کردند که با تلاش آیت الله هاشمی رفسنجانی و خواندن خطبه مترو در نمازجمعه‌ تهران و همچنین تنها حضور ایشان در هیات دولت، ساخت مترو در سال ۱۳۶۵ البته بدون بودجه دولت تصویب شد.

تسخیر سفارت عربستان توسط نیرو‌های انقلابی و دلواپس در اعتراض به اعدام شیخ نمر نمونه‌ای دیگر بود که با انتقاد و تذکر جدی رهبرانقلاب مواجه شد.

آرمانگرایی که صفتی مثبت و مورد نیاز برای جوانان پرشور در تفکر و رشد است، نباید با واقعگرایی در صحنه عمل و توسط دستگاه‌های مسئول تزاحم وتناقض پیدا کند چرا که این تناقض موجب تضعیف همان آرمان‌ها نیز خواهد شد.

نکته دوم، اعتقاد به مردمسالاری و پذیرش پیامد‌های آن است، از ابتدای انقلاب، یکی از چالش‌ها تفاوت فرد مطلوب برخی از افراد با فرد مقبول جامعه بود، چالشی که در انتخاب سه رییس جمهور یعنی شهید رجایی، ایت الله خامنه‌ای و آیت الله هاشمی رخ نداد، اما در سایر دوره‌های ریاست جمهوری کم و بیش شاهد آن بودیم، نگاه آیت الله هاشمی به این موضوع انتخاب مردمسالاری بود، ایشان بار‌ها در جلسات خصوصی و سخنان رسمی و غیررسمی این بحث را طرح کردند که نظام باید بین مشارکت بالا و پیروزی گزینه مطلوب در صندوق‌های رای یک گزینه را انتخاب کند.

مشارکت بالا وقتی شکل می‌گیرد که برنده انتخابات از پیش معلوم نباشد

اگر بر گزینه مطلوب اصرار داریم نباید به دنبال مشارکت بالا باشیم چرا که مشارکت بالا وقتی شکل می‌گیرد که برنده انتخابات از پیش معلوم نباشد و گروه‌های از جامعه بخواهند که سلیقه متفاوتی در مدیریت حاکم شود، در مقاطع حساسی نظیر انتخابات دوم خرداد ۱۳۷۶، رهبرانقلاب بین این دو گزینه، مشارکت بالا و انتخابات پرشور را برگزیده است و نتیجه آن را در تقویت ارکان و تعمیق ریشه‌های نظام در جامعه مشاهده کردیم.

برگزاری سردترین انتخابات ریاست جمهوری تاریخ انقلاب پیامد‌های منفی دارد

بازهم گروه‌های هستند که بدنبال گزینه مطلوب ولو به قیمت انتخابات سرد و با مشارکت پایین نظیر انتخابات اخیر مجلس هستند که طبیعتا در این شرایط که آمریکا بعنوان حریف اول جمهوری اسلامی در جهان، پرشورترین انتخابات تاریخ خود را پشت سرگذاشته است، برگزاری سردترین انتخابات ریاست جمهوری تاریخ انقلاب، می‌توان پیامد‌های منفی در قدرت ملی ایران در برابر آمریکا داشته باشد و از این رو تداوم راهبرد رهبرانقلاب مبنی بر برگزاری پرشور انتخابات 1400 ریاست جمهوری باید از سوی مسئولان مربوطه مدنظر قرار گیرد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما