تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۰

چرا نفت از صعود به کانال جدید بازماند؟

قیمت‌های نفت تحت تاثیر قرنطینه‌های جدید اروپا برای مقابله با شیوع کووید ۱۹ برای بازیافتن روند صعودی نیرومندی که طی چهار ماه گذشته داشت، به تقلا افتاده است.

چرا نفت از صعود به کانال جدید بازماند؟

رویداد۲۴: بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در معاملات روز دوشنبه بین افزایش و کاهش در نوسان بود و در نهایت با ۱۵ سنت معادل ۰.۲ درصد افزایش، در ۶۱ دلار و ۵۵ سنت در هر بشکه بسته شد. اگرچه رشد قیمت نفت آمریکا از روز جمعه تاکنون به ۲.۴ درصد رسید، اما تاثیر چندانی در بهبود فضای بازار پس از ثبت کاهش هفتگی ۶.۴ درصد در هفته گذشته نداشت.


بهای معاملات نفت برنت با ۹ سنت معادل ۰.۱ درصد افزایش، در ۶۴ دلار و ۵۳ سنت در هر بشکه بسته شد. نفت برنت هم روز جمعه دو درصد صعود کرده بود، اما برای کل هفته ۶.۸ درصد کاهش داشت.

سقوط هفته گذشته قیمت‌های نفت، نخستین کاهش هفتگی چشمگیر بازار‌های نفت پس از پنج ماه رشد متوالی بود که ۹۰ درصد به قیمت‌ها اضافه کرده بود.

قیمت‌های نفت روز دوشنبه پس از نشستی به ریاست آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان که طی آن تشدید محدودیت‌های کرونایی در واکنش به افزایش موارد ابتلا در این کشور تصویب شد، نتوانستند عملکرد چشمگیری نشان دهند.

تحت طرحی که در این دیدار مورد بحث و بررسی قرار گرفت، قرنطینه‌ها تا ۱۸ آوریل ادامه خواهند داشت و بر اساس منطقه و میزان آلودگی، شدت آن‌ها متغیر خواهند بود.

موارد ابتلا در لهستان هم بیش از سه برابر بالاتر از آلمان است در حالی که ایتالیا به عنوان کانون شماره یک آلودگی به کرونا در طول پاندمی سال گذشته، به سمت یک قرنطینه سراسری در طول تعطیلات عید پاک از سوم تا پنجم آوریل پیش می‌رود.

فواد رزاق زاده، تحلیلگر شرکت تینک مارکتس لندن در این باره اظهار کرد: نفت از رکورد پایین کم سابقه بهبود پیدا کرده است به خصوص وست تگزاس اینترمدیت که سال گذشته به منفی ۴۰ دلار در هر بشکه سقوط کرده بود و کاهش تولید بالای اوپک به همراه خوش بینی نسبت به بازگشایی اقتصادی با توزیع واکسن‌های کووید ۱۹ و امیدواری به سفر‌های بیشتر می‌تواند تقاضا برای سوخت را به سطح پیش از شیوع ویروس کرونا افزایش دهد.

وی در ادامه افزود: با این حال قیمت‌ها ممکن است برای تداوم روند صعودی با مانع روبرو شوند، زیرا عرضه آمریکا ممکن است سریع‌تر از تقاضا رشد کند. من نمی‌توانم رشد بیشتر قیمت‌ها را ببینم. تصور می‌کنم نفت برنت برای ماندن در بالای ۷۰ دلار دشواری خواهد داشت و وست تگزاس اینترمدیت در سال ۲۰۲۱ به طور میانگین حدود ۶۰ دلار در هر بشکه خواهد بود. پس از ریزش قیمت هفته گذشته، روند نزولی قیمت‌های نفت ممکن است آغاز شده باشد. اگرچه تصور می‌کنم تقاضا با کاهش محدودیت‌های سفر از سوی اقتصاد‌های بیشتر در ماه‌های آینده، بهبود پیدا می‌کند، اما تاثیر این بهبود با افزایش عرضه خنثی خواهد شد. محدودیت عرضه اوپک پلاس به تدریج تسهیل می‌شود و تولید نفت شیل آمریکا هم به دلیل جذاب شدن قیمت ها، احتمالا افزایش پیدا می‌کند.

در بازار جهانی نفت چه می‌گذرد؟

پیش از ریزش قیمت هفته گذشته، قیمت‌های نفت روند صعودی یکطرفه‌ای داشتند که تحت تاثیر محدودیت عرضه اوپک پلاس، وعده بازگشایی اقتصادی و کمک اقتصادی عظیم دولت آمریکا بود. وست تگزاس اینترمدیت از حدود ۳۶ دلار در ۳۰ اکتبر به حدود ۶۸ دلار در هر بشکه تا هشتم مارس صعود کرده بود و نفت برنت نیز در همین مدت از ۳۸ دلار به بالای ۷۱ دلار در هر بشکه رسیده بود.

اما آنچه طی این مدت نادیده گرفته شد، تقاضای ضعیف برای سوخت جت و سایر سوخت‌های حمل و نقل بود، زیرا سفر‌های جهانی تحت تاثیر پاندمی ضعیف مانده بود. مبارزه مستمر اروپا با موج‌های جدید شیوع ویروس کرونا، روند کند واکسیناسیون و قرنطینه‌های جدید در این منطقه هم چندان جدی گرفته نشدند.

با این حال پنج شنبه گذشته که بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله آمریکا به بالاترین حد در ۱۳ ماه گذشته صعود کرد و شاخص دلار نزدیک ۹۲ واحد ایستاد، سرانجام این نگرانی‌ها جدی گرفته شدند و شاخص نفت آمریکا به ۵۸ دلار و ۲۰ سنت و نفت برنت به ۶۱ دلار و ۴۵ سنت سقوط کردند که پایینترین رکورد در پنج هفته گذشته بود.

بر اساس گزارش اینوستینگ، آماری که روز جمعه منتشر شد نشان داد شرکت‌های حفاری آمریکایی از افزایش قیمت‌ها بهره برداری کرده و هفته گذشته بیشترین افزایش شمار دکل‌ها را از ژانویه تاکنون داشتند. شمار دکل‌های حفاری طی هفت ماه گذشته رشد مستمری داشته و حدود ۷۰ درصد از رکورد اندک ۲۴۴ حلقه در اوت رشد کرده است.

از سوی دیگر، بازار‌های فیزیکی هم تحت فشار قرار گرفته اند، زیرا پالایشگاه‌های سراسر جهان از جمله چین و آمریکا، فعالیت‌های تعمیراتی را آغاز کرده اند. فصل تعمیرات پالایشگاهی چین در ماه مه اوج می‌گیرد و در ژوئن کمتر می‌شود و بعضی از گرید‌های نفتی مانند گرید‌های نفتی غرب آفریقا را از مشتریان اصلی خود محروم می‌کند.

در این بین، دو منبع آگاه در اوپک پلاس به رویترز گفتند پایندی این گروه به محدودیت عرضه در فوریه به ۱۱۳ درصد رشد کرد در حالی که نرخ پایبندی ژانویه ۱۰۳ درصد بود.

پایبندی اعضای اوپک به ۱۲۴ درصد رسید که شامل کاهش تولید داوطلبانه عربستان سعودی بود و نرخ پایبندی اعضای غیرعضو اوپک ۹۴ درصد بود.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: قیمت نفت ، کرونا
نظرات شما