بیانگیزگی در میان همه مردم نفوذ کرده است/ شهرداری را در وضعیت بد مالی تحویل گرفتیم
رویداد۲۴ در لیستهای احتمالی انتخابات شورای شهر تهران اسم افرادی به چشم میخورد که پیش از این گزارشهای متعددی از سوءاستفاده منتشر شده، اما انگار با گذشت چهار سال نام این افراد فراموش شده و یا با اذعان به گذشته نه چندان روشنشان باز به میدان آمدهاند.
به شرط تایید صلاحیت این افراد که هم جناح با مجلس یازدهم هستند، قطعا عقبگرد جدی در حوزه شفافیت و جلوگیری از فساد مالی رخ خواهد داد که به با منافع شهر و شهروندان تهرانی در تضاد بزرگی است. این موضوع در شرایطی نگران کننده میشود که تمایل نداشتن مردم به مشارکت در انتخابات راه را برای حضور در پارلمان شهری و تکیه زدن این افراد برصندلیهای سبز هموار میکند.
آرش حسینی میلانی عضو شورای شهر تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر سوت و کور بودن انتخابات ۱۴۰۰ شوراها به خبرنگار رویداد۲۴ میگوید: علاوه بر شرایط اقتصادی و اجتماعی که بر واکنشهای مشارکتی مردم اثر گذاشته، حتی فعالان حوزه شهرسازی، محیطزیست و اقتصاد شهری نیز کمتر انگیزه و شور لازم را دارند زیرا به ندرت یادداشت یا حتی واکنشی در نقد شرایط فعلی اداره شهر از سوی آنها میبینم. بیانگیزگی در لایههای مختلف شهروندی نفوذ کرده است.
او ادامه میدهد: شورای پنجم تلاش زیادی داشته تا اطلاعات شهری را در اختیار گروههای مختلف مردم قرار دهد تا با ایجاد فضای نقادانه مشارکت عمومی در اداره شهر افزایش یابد، اما به دلیل فضای کلی حاکم، کمتر شاهد شکل گیری حوزههای بحث درباره شهر از سوی گروههای تخصصی مردمنهاد بودهایم.
عضو هیات رییسه شورای شهر تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برخی شورای پنجم را متهم به کمکاری میکنند، در توضیح چرایی آن اظهار میکند: معتقدم در مقایسه ۱۲ سال دوره مدیریتی آقای قالیباف با سه و سال اندی دوره پنجم حتما باید نکاتی را مد نظر داشت. به نطرم عملکرد ما با دوره قبل بایستی با توجه به دو عامل زمان و کیفیت رویکردها ارزیابی شود.
حسینی میلانی اضافه میکند: کارهای نرمافزاری و اصلاح برخی ساختارها، در مدت طولانیتری اثرات بلندمدت خود را بر شهر نشان میدهند، اما عموما برای شهروندان بیشتر کارهای عمرانی و فیزیکی ملموس است، به همین دلیل است که در دوره پنجم نیز برنامه تملک باغات و تبدیل آنها به عرصه فضای سبز نمود بیشتری داشته است. در عین حال، نباید از این موضوع نیز غافل شد که ما شهرداری را در وضعیت بد مالی تحویل گرفته و با شرایط وخیم اقتصادی کشور نیز روبهرو شدیم.
بیشتر بخوانید: پروژههای سازمان سرمایهگذاری شهرداری مشکلدار بود، دیر تحویل گرفتیم/ مشکلی پیش بیاید، تمام پروژهها را پس میدهیم
او با بیان اینکه معتقدم برخی از اصلاحاتی که انجام دادیم برای برخی گروهها خوشایند نیست، تاکید میکند: برای مثال وقتی تاکید ما بر شهر نفروشی است، تعدادی با این موضوع مخالف هستند، زیرا میخواهند تعداد طبقات بیشتری بسازند. تاکید ما بر این موضوع قطعا برای آنها مطلوب نیست و رایآوری هم ندارد، اما بر بهبود زیست پذیری شهر اثرگذار خواهد بود. در این رابطه برخی اصلاحات اساسی که در حوزه شهرسازی صورت گرفته هم به دلیل ماهیت نرم افزاری خود ممکن است کمتر دیده شود.
رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در واکنش به این پرسش که برخی از مدیران دوره گذشته که اسمشان در تخلفات مالی دوره گذشته به چشم میخورد، در لیستهایی به صورت اولیه حضور دارند، میگوید: معتقدم شورای پنجم طی یک گفتمان اصلاحی، ریلگذاری درستی در فرایند مدیریت شهری انجام داده که حتی بعد از رفتن ما نیز این روند ادامه پیدا خواهد کرد و آن شفافیت و آگاه شدن مردم به ضرورت این شفافسازیها به ویژه در حوزههای مالی است. این مطالبه و روند شفاف سازی متوقف نخواهد شد.
حسینی میلانی اضافه میکند: در عین حال قوه قضاییه و نهادهای نظارتی نیز حضور دارند و در بررسی صلاحیتها به این موارد رسیدگی میکنند. ما هم تحقیق و تفحصهایی انجام دادیم که نتیجه آنها مشخص شده و به افکار عمومی انتقال خواهیم داد. این اتفاقات در مجموع به سالمسازی سیستم کمک میکند.
او همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر ثبتنام افراد غیر بومی در انتخابات شورای شهر تهران تاکید میکند: تهران جذابیت خاصی برای سیاستمداران دارد و این افراد میتوانند از تجربیات متنوعی که در شهرهای دیگر دارند استفاده کنند؛ اما مهمتر از بومی یا غیر بومی بودن، تخصص آنها، نگاه کارشناسی و عملکرد مدیریتیشان در ادوار مختلف است. البته که کاندیداهای تهرانی یا افرادی که مدت زیادی در تهران زندگی کردند، با سرعت بیشتری میتواند بر مسائل و مشکلات شهر تسلط پیدا کنند و دوره ارزیابی مقدماتیشان از وضعیت شهر کوتاهتر خواهد بود.