تاریخ انتشار: ۱۲:۱۴ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۰

توضیحات شهرداری تهران از آخرین وضعیت کرونا در پایتخت تا اختصاص کارت ۵۰۰ هزار تومانی به ۹۱۷ هزار تهرانی

مدیرکل سلامت شهرداری تهران توضیحاتی درباره آمار سالمندان پایتخت ، اجرای واکسیناسیون عمومی با همکاری شهرداری تهران‌، تدوین سند سلامت پایتخت و تداوم طرح شهید قاسم سلیمانی جهت مقابله با کرونا ارائه داد.

آخرین وضعیت کرونا در استان تهران

رویداد۲۴ تهران بیش از یک سال است که مشابه بسیاری ازشهرهای جهان درگیر ویروس منحوس کووید 19 شده، ویروسی که زندگی همه افراد را با چالش مواجه کرده و تاکنون 4 موج آن فقط در تهران سبب جان باختن بیش از 31 هزار نفر شده است. طی روزهای اخبر آمار مبتلایان و متوفیان ناشی از بیماری کرونا در کشور و بین شهرهای مختلف کاهش یافته و همکاری شهروندان جهت پیشگیری از انتقال کرونا و تسریع واکسیناسیون یکی از عوامل موثر در این موضوع بوده است. 

 بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تا کنون سه میلیون و ۳۳۷ هزار و ۸۴۸ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۵۰۸ هزار و ۶۷۲ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به سه میلیون و ۸۴۶ هزار و ۵۲۰ دُز رسید. شهرداری تهران هم در راستای تسریع واکسیناسیون عمومی همکاری های مشترک را با وزارت بهداشت آغاز کرده است.

درباره موضوعات مختلف در حوزه سلامت شهر تهران از جمله انجام واکسیناسیون عمومی در پایتخت، اجرای طرح غربالگری کرونا و طرح شهید قاسم سلیمانی، مصوبه شهر دوستدار سالمند، اقدامات شهرداری جهت پیشگیری از استعمال دخانیات و تدوین سند سلامت شهر تهران با زینب نصیری مدیرکل سلامت شهرداری تهران به بحث و گفت‌وگو نشستیم که جزئیات آن به شرح ذیل است.

اختصاص یک سوله برای هر منطقه جهت واکسیناسیون

واکسیناسیون عمومی کرونا بر اساس سند ملی واکسیناسیون مدتی است در شهرهای مختلف از جمله پایتخت آغاز شده است شهرداری تهران چه اقداماتی در جهت همکاری با وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام داده است؟

از همان زمان که واکسیناسیون عموی آغاز شد شهرداری تهران اعلام کرد که آمادگی همکاری با وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی دارد بر همین اساس در هر منطقه یک سوله مدیریت بحران در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت که به عنوان مراکز تجمیعی واکسیناسیون محسوب می‌شود.

فعالیت 5 مرکز واکسیناسیون خودرویی

همچنین در حال حاضر 5 مرکز واکسیناسیون خودرویی با همکاری شهرداری و وزارت بهداشت راه‌اندازی شده که شامل مرکز واکسیناسیون سرخه‌حصار،‌ بوستان ولایت، مجموعه ورزشی شهید تختی، باغ پرندگان و یک مرکز در جوار حرم حضرت عبدالعظیم فعال شده است که راه‌اندازی این مراکز خودرویی برای سالمندان که حضورشان در مراکز برایشان مشکل است بسیار حائز اهمیت بوده و با استقبال خانواده‌ها همراه شده است.

تا کنون چند نفر در سوله‌های مدیریت بحران و یا مراکز خودرویی واکسیناسیون واکسن کرونا دریافت کرده‌اند؟

آمار ارائه واکسن در شهرهای مختلف از جمله تهران بر عهده وزارت بهداشت است و ما فقط زیرساخت‌ها را فراهم می‌کنیم استقرار نیرو و توزیع واکسن در پایتخت بر عهده وزارت بهداشت و سه دانشگاه علوم پزشکی ایران، شهید بهشتی و تهران است.

شهرداری یک ریال بودجه دولتی نگرفت

نگاه ما به این قضیه بر اساس ظرفیت‌های شهر است که متعلق به مردم بوده و علیرغم اینکه شهرداری از ابتدای شیوع کرونا حتی یک ریال بودجه دولتی دریافت نکرده در این بحران و اپیدمی از همه ظرفیت‌های خود برای خدمت به مردم تعلل نداشته و اقدامات به خوبی در حال انجام است.

 اختصاص 241 خانه سلامت جهت غربالگری کرونا

در فاز اول مقابله با کرونا 241 خانه سلامت جهت غربالگری کرونا در نظر گرفته شده و 85 سرای محله برای اجرای طرح شهید سلیمانی و ردیابی ارتباطات بیماران فعال شد در حال حاضر هم که هر محله یک پایگاه مدیریت بحران برای واکسیناسیون اختصاص داده و شهردار تهران اعلام کرده آمادگی دارد تا زیرساخت‌های بیشتر را در اختیار نهادهای مربوطه قرار دهد.


بیشتر بخوانید: شیوع قارچ سیاه در بیماران کرونایی؛ قارچ سیاه چیست؟ آیا درمانی دارد؟


سرای محلات مرکز واکسیناسیون نمی شود

آیا از ظرفیت سرای محلات برای واکسیناسیون عمومی استفاده می‌شود و برنامه‌ریزی در این زمینه انجام گرفته یا خیر؟

بعید می دانم در حال حاضر واکسیناسیون عمومی در مراکز تجمیعی در حال انجام است و رویکردهایی در این زمینه در نظر گرفته شده تا پروتکل‌ها هر چه بهتر رعایت شود به طور مثال سقف این مراکز باید بلند یا روباز باشد و از لحاظ متراژ هم مشکلی نداشته باشیم و از آنجایی که سرای محلات تقریبا ویژگی‌های این چنینی ندارد از آنها برای واکسیناسیون عمومی بعید می‌دانم استفاده شود. ظرفیت‌های مجموعه‌های ورزشی و سوله‌ها ظرفیت خوبی است و بر همین اساس نیاز به سرای محلات برای واکسیناسیون نداریم البته سرای محلات اقدامات دیگری در آن در دست انجام است و یا صورت گرفته که شامل ردیابی ارتباط بیماران مبتلا به کرونا، تست کرونا و برنامه‌های آموزشی و ترویجی همچنین خدماتی در حوزه سلامت به ویژه برای افراد با ریسک بالا در قالب طرح سلامت‌یار انجام می‌شود.

بوستان‌ها هم ظرفیت خوبی برای واکسیناسیون دارند و هر جا این امکانش باشد در پهنه‌های مختلف از آنها برای واکسیناسیون عمومی استفاده می‌شود و هر منطقه یا پهنه‌ای را که وزارت بهداشت اعلام آمادگی کند ما اقدامات لازم را با هماهنگی شهرداران مناطق انجام می‌دهیم.

شلوغ‌ترین و پر جمعیت‌ترین مناطق تهران که نیاز بیشتری به واکسیناسیون دارد کدام محدوده‌ها است؟

منطقه 4 هم گستردگی زیادی دارد و هم جمیعت قابل توجهی در آن قرار گرفته که واکسیناسیون باغ پرندگان و سرخه‌حصار برای آنها در دسترس‌تر است برای مناطق جنوبی نیز در محدوده منطقه 19 و 20 بوستان ولایت پیش‌بینی شده و کردم شمال تهران هم می‌توانند از واکسیناسیون خودرویی باغ پرندگان استفاده کنند در محدوده غرب تهران نیز امکان استفاده از ظرفیت خودرویی بوستان‌ها وجود دارد و احتمالا در روزهای آینده برنامه‌هایی در این راستا اجرا خواهد شد. البته ناگفته نماند که سوله‌های مدیریت بحران برای واکسیناسیون در همه مناطق و پهنه‌های پایتخت پیش‌بینی شده و قابل استفاده است.

شرایط کرونا در حال حاضر در پایتخت به چه صورت است؟

بهتر است در این زمینه از وزارت بهداشت و مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی سؤال شود دوشنبه هر هفته جلسات ستاد کرونا برگزار می‌شود که من در جلسات این ستاد هستم که احتمالا جدیدترین تغییرات روند شیوع کرونا طی دوشنبه هفته جاری اعلام خواهد شد.

اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی جهت مقابله با کرونا به کجا رسید؟

اجرای این طرح در غربالگری و پیشگیری از کرونا بسیار حائز اهمیت بود که در گام پنجم طرح با انجام واکسیناسیون عمومی توأم شد که در حال حاضر علاوه بر غربالگری بیماران کرونا برای واکسیناسیون هم از این طرح بهره‌مند شده‌ایم.

کارت های 5 میلیون ریالی برای سالمندان

آیا خبر خوش و خوبی در حوزه سلامت برای شهر تهران دارید؟‌

بله؛ هفته گذشته پس از 9 سال کش و قوس سرانجام آئین‌نامه بند «ج» شهر دوستدار سالمند به تصویب رسید و بر اساس آن ارائه خدمات فرهنگی، گردشگری و آموزشی به سالمندان با رأی قاطع شورا مورد تصویب قرار گرفت که ان‌شاءالله تا دو ماه آینده عملیاتی خواهد شد.

بر اساس این آئین‌نامه کارت جامع تکمیل سالمندی تهیه خواهد شد و همه افراد بالای 65 سال که تقاضای استفاده این کارت را از سامانه تهران من ثبت کنند می‌توانند از خدمات ورزشی، آموزشی، گردشگری، مشاوره و حمل و نقل تا سقف 5 میلیون ریال بهره‌مند شوند البته این آئین‌نامه نگاه بلندمدت جهت حمایت از سالمندان دارد و امیدواریم در سال‌های آینده هر چه بیشتر از سالمندان تهران حمایت شود.

آیا بودجه آئین‌نامه شهر دوستدار سالمند در نظر گرفته شده است برخی از اعضای شورای شهر معتقد بودند این موضوع یک شوآف است نظر شما در این زمینه چیست؟

بخش عمده‌ای از فعالیت‌ها که قرار است در راستای حمایت از سالمندان انجام گیرد بر اساس بودجه‌ای است که قبلا هم وجود داشته به عبارتی پیش از این به سالمندان خدمات ارائه می‌شد ولی ارزش‌گذاری نبود و یا اصلا سالمندان از آن اطلاع نداشتند قبلا آموزش و مشاوره رایگان در سرای محلات برای سالمندان داشتیم و یا می‌توانستند این افراد تا حدودی از ظرفیت حمل و نقل عمومی به صورت رایگان استفاده کنند.

در بحث گردشگری و ورزشی هم می‌توان از ظرفیت‌های شهرداری برای حمایت سالمندان استفاده کرد به نظرم مهمتر از تخصیص اعتبار، اعتباربخشی به ضرورت ارائه خدمات است البته قرار است بودجه‌ای هم از طریق شورا برای این منظور تخصیص داده شود و شهرداری در تخصیص منابع قطعا مشکلی نخواهد داشت.

تهران چه تعداد سالمند دارد؟

بر اساس آخرین سرشماری که در سال 95 انجام گرفته پایتخت یک میلیون و 100 هزار نفر فرد بالای 60 سال دارد که 917 هزار نفر آنها افراد بالای 65 سال هستند که پیش‌بینی می‌کنیم که 5 سال گذشته تا کنون آمار سالمندان هم افزایش یافته باشد و باید برنامه‌ریزی‌ها هر چه بیشتر برای حمایت از سالمندان انجام گیرد.

برنامه های پیشگیری از استعمال دخانیات 

در هفته مقابله و پیشگیری از مصرف دخانیات قرار داریم شهرداری تهران چه برنامه‌هایی در این راستا انجام داده است؟

شیوه‌نامه‌هایی در مناطق 22‌گانه داشتیم و سعی کردیم علیرغم شیوع کرونا برنامه‌ها را با شیوه‌نامه متفاوت اجرا کنیم همچنین برنامه‌های آموزشی در این زمینه در نظر گرفته شده و از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد انجمن‌ها و کانون‌های پیشگیری از دخانیات بهره‌مند شده‌ایم تا کارهای مشترکی بتوانیم انجام دهیم. کارهای داوطلبانه را در جهت ترک دخانیات و یا جمع‌آوری ته سیگارها در سطح پایتخت مدنظر قرار داده‌ایم.

آماری دارید که در تهران چند نفر استعمال دخانیات دارند؟

شهرداری مسؤول استعلام آمار مصرف‌کنندگان دخانیات نیست ستاد مقابله با دخانیات به این موضوع توجه داشته و ما برنامه‌ها را طبق آنچه که آنها برآورد می‌کنند انجام می‌دهیم البته برنامه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی هم استفاده می‌کنیم.

بیشترین موضوعی که در حال حاضر سلامت شهروندان تهرانی را تهدید می‌کند چیست؟

موضوع سلامت گسترده است و ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی را در بر می‌گیرد احصا شاخص‌های سلامت بر اساس تدوین سند سلامت در نظر گرفته شده و بر همین اساس سالانه همایش‌هایی انجام خواهد گرفت تا ارزیابی وضعیت سلامت شهروندان انجام گیرد و از این پس بر اساس یک فرآیند علمی و دقیق مشخص خواهد شد که چه چیزی بیش از همه سلامت شهروندان تهرانی را تهدید می‌کند.

منبع: فارس
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما