تصمیم دولت برای خداحافظی با کارت سوخت
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت صبح امروز در یک نشست خبری در خصوص سرانجام کارت سوخت گفت: موضوع حذف کارت سوخت بنزین مربوط به اصلاحیه قانون بودجه سال ٩٥ کل کشور بوده که مجلس نیز، حذف آن را از سامانه سوخترسانی برعهده دولت گذاشت.
وی ادامه داد: ابلاغیه حذف کارت سوخت ازسوی رئیس جمهوری صادر شده و اجرای آن بر عهده شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی است.
بر اساس این گزارش نمایندگان مجلس در مصوبه روز سوم شهریور در رابطه با اصلاح قانون بودجه سال 1395، با حذف بند «ح» تبصره 14 قانون بودجه 1395، با حذف کارت سوخت موافقت کردند.
پیش از این، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت پیشبینی کرده بود که مصوبه بنزینی مجلس نهم در اصلاحیه لایحه بودجه سال ۹۵ حذف شود.
وی اعتقاد داشت: «کارت سوخت تاثیری بر مدیریت مصرف بنزین ندارد.»
زنگنه در خصوص مزیت جمعآوری اطلاعات از طریق عرضه کارتی بنزین، تصریح کرده بود: «برخی میگویند از این کارت سوخت برای دریافت اطلاعات استفاده کنیم، اما عملا در طول چند سال گذشته از هیچ یک از این اطلاعات دادهای استفاده نشده است.»
زنگنه با اعلام اینکه دوره عرضه کارتی بنزین تمام شده است، تاکید کرده بود: «اجبار به استفاده از کارت سوخت باعث میشود این کارت به ابزاری برای معامله تبدیل شود.»
پیش از این مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در پاسخ به این پرسش که برخی از خودروسواران نسبت به نگهداری و کارت هوشمند بنزین خود بی تفاوت هستند، بیان کرد: حتی در صورت توقف عرضه کارتی بنزین اما سامانه هوشمند سوخت جمع آوری نخواهد شد.
ریاحی با تاکید بر اینکه از مردم درخواست میشود نسبت به حفظ و نگهداری کارتهای سوخت خود اقدام کنند، یادآور شد: با توجه به سیاست حفظ سامانه هوشمند سوخت، مردم نسبت به نگهداری کارت های بنزین اقدام کنند.
این مقام مسئول همچنین در پاسخ به پرسش دیگری که با توجه به توقف عرضه کارتی بنزین، آیا کارت هوشمند سوخت کماکان یکی از الزامات خرید و فروش خودرو خواهد بود؟ خاطرنشان کرد: کارت هوشمند سوخت کماکان برای انجام معاملات مورد نیاز بوده و حذف آن نیاز به مصوبات قانونی دارد از این رو مردم باید نسبت به حفظ و نگهداری کارت سوخت خود اقدام کنند.