تاریخ انتشار: ۱۴:۲۶ - ۱۱ مهر ۱۴۰۰

محمد رئیس زاده خروجی انتخابات پرحاشیه نظام پزشکی/ مخالف خرید واکسن خارجی کرونا در سازمان نظام پزشکی چه می‌کند؟

با انتخاب رئیس کل سازمان نظام پزشکی و انتخاب فردی که از جمله مخالفان خرید واکسن خارجی کرونا بود، این سازمان در کنار وزارت بهداشت، کمیسیون بهداشت و فرهنگستان علوم پزشکی قرار می‌گیرد که برآورده کردن اولویت‌های جناحی گاه از اولویت‌های سلامت مهمتر می‌شود.

سازمان نظام پزشکی

رویداد۲۴ روز جمعه در جلسه مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی، انتخابات ارکان این سازمان برگزار و بر اساس نتایج آرای اخذ شده، رئیس کل، اعضای شورای عالی و بازرسان سازمان انتخاب شدند.

در این میان محمد رئیس زاده به عنوان رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور انتخاب شد تا بزرگترین تشکل غیردولتی پزشکی کشور با وزارت بهداشت همسو شود و دو عضو بلند پایه سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور بر صدر دو نهاد دولتی و غیر دولتی نظام سلامت قرار بگیرند.

محمد رئیس زاده ،از رفاقت با حاج قاسم سلیمانی تا حمایت از قاضی‌زاده هاشمی

محمد رئیس زاده، رئیس سابق سازمان بسیج جامعه پزشکی، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله و قائم مقام سابق بیمارستان بقیه‌الله و معاون سابق دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کشور است.

در دوران قائم مقامی رئیس‌زاده بر بیمارستان بقیه‌الله بود که پوشش چادر برای مراجعان خانم به این بیمارستان اجباری شد. با این حال وی از حامیان سید حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت دولت اول روحانی بود و در دوره‌ای نیز قرار بود که یکی از معاونت‌های وزارت بهداشت را بر عهده بگیرد.


بیشتر بخوانید: چرا واردات واکسن فایزر به ایران منتفی شد؟


این جراح عروق یکی از پزشکان مورد اعتماد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در جنگ سوریه بود که به صورت مرتب در بیمارستان‌های این کشور به جراحی و مداوای مجروحان این جنگ می‌پرداخت. علاوه بر سردار سلیمانی، رئیس‌زاده از حمایت صددرصدی سردار عزیز جعفری فرمانده وقت کل سپاه نیز برخوردار بود. علی‌رغم این موضوع حمایت وی از قاضی‌زاده هاشمی به مذاق برخی از اعضای سازمان بسیج مستضعفین کشور خوش نیامد به همین دلیل با رفتن سردار نقدی از سازمان بسیج مستضعفین و آمدن سردار غیب پرور به سازمان بسیج مستعضفین، رئیس‌زاده نیز نغمه جدایی سر داد و از ریاست سازمان بسیج جامعه پزشکی انصراف داد تا ابراهیم متولیان جانشین او شود.

رئیس‌زاده از زمان استعفایش تا کاندید شدن برای انتخابات نظام پزشکی به کار طبابت پرداخت و اظهار نظری له یا علیه هیچ شخصیتی چه در نظام سلامت و چه غیر از آن نپرداخت.

حمایت از پزشکان در برابر رسانه‌ها

وی اگرچه از پزشکان اصولگرا محسوب می‌شود، اما به لحاظ صنفی در مقاطع مختلف در کنار سایر همکاران خود قرار می‌گرفت. نمونه آن در زمان اعتراض جامعه پزشکی به سریال «در حاشیه» ساخته مهران مدیری بود که انتقادات گسترده‌ای را متوجه پزشکان کرده بود.

او در یکی از اظهار نظر‌های خود گفته بود: «امروزه تصویر بسیار نادرستی از جامعه پزشکی کشور در رسانه‌ها به نمایش گذاشته می‌شود و مردم تصور می‌کنند پزشکان جامعه همگی افراد مادی گرا و زیرمیزی بگیر هستند. رسانه‌ها به حوزه سلامت به صورت کاریکاتوری می‌پردازند و تخلفات را بزرگ می‌کنند و فداکاری‌های جامعه پزشکی را کوچک نشان می‌دهند.» شاید این مواضع در انتخاب او به رئیس کل سازمان نظام پزشکی و رأی موافق اعضای مجمع عمومی این سازمان به وی بی تأثیر نبوده باشد.

خروجی انتخابات پر حاشیه نظام پزشکی

با این حال حضور محمد رئیس زاده در سازمان نظام پزشکی با، اما و اگر‌هایی همراه بود. پس از ردصلاحیت‌های گسترده کاندیدا‌ها و عدم حضور برخی از چهره‌های شاخص جامعه پزشکی همچون مصطفی معین و محمدرضا ظفرقندی در انتخابات این سازمان، رئیس‌زاده با موید علویان ائتلاف کرد و هر دو با رأی بالایی در لیست اعضای منتخب قرار گرفتند.

اگرچه محمد رازی بیشترین رأی را در انتخابات نظام پزشکی از آن خود کرده بود، اما در انتخابات مجمع عمومی این رئیس زاده بود که مورد اعتماد اعضای منتخب قرار گرفت و به ریاست کلی سازمان نظام پزشکی رسید. پیش از او نیز سید موید علویان به ریاست نظام پزشکی تهران بزرگ برگزیده شده بود.

با این حال رئیس زاده خروجی انتخاباتی پر حاشیه بود. همانگونه که عنوان شد، عبدالحسین روح‌الامینی به عنوان مسئول نظارت بر انتخابات این سازمان، افرادی را در لیست هیئت نظارت قرار داد که سمت و سوی سیاسی مشخصی را داشت، همین امر موجب شد تا تعداد بسیار زیادی از کاندیدا‌ها رد صلاحیت شده و برخی دیگر از چهره‌ها نیز از حضور در انتخابات انصراف دهند و بدین گونه برخی از اعضای جامعه پزشکی، روح‌الامینی را متهم به مهندسی انتخابات نظام پزشکی کردند.

از سوی دیگر نتیجه انتخابات ارکان نظام پزشکی نیز ظاهرا مورد قبول جامعه پزشکی نیست چرا که به گفته برخی از اعضای جامعه پزشکی عمده افرادی که در انتخابات جمعه رای آوردند و به عنوان ارکان سازمان نظام پزشکی انتخاب شده‌اند افرادی هستند که سابقه کار صنفی در حوزه جامعه پزشکی ندارند. همین موضوع، نگران کننده است و جای تعجب دارد. امیداریم به هر حال نمایندگان جدید جامعه پزشکی بتوانند مشکلات و دغدغه‌های جامعه پزشکی را برطرف کنند.

همگونی با وزارت بهداشت

اما موضوع تنها این نیست، سازمان نظام پزشکی همواره به عنوان یک تشکل غیر دولتی به عنوان نهادی محسوب می‌شود که نقش متعادل کننده وزارت بهداشت را در جامعه بر عهده داشته و به نوعی نماینده پزشکان بخش خصوصی در دولت و همزمان نماینده مردم در نظارت بر بخش خصوصی درمان محسوب می‌شود، اما با انتخاب رئیس زاده به ریاست آن و همسویی وی با بهرام عین‌اللهی این شائبه به وجود آمد که سازمان نظام پزشکی شعبه‌ای از وزارت بهداشت در بخش خصوصی درمان محسوب می‌شود. اگر به تصاویر اولین روز حضور بهرام عین‌اللهی در وزارت بهداشت نگاهی بیندازیم، حضور رئیس‌زاده در مشایعت عین‌اللهی به این وزارت‌خانه مشخص است.

مخالفت با خرید واکسن خارجی

از سوی دیگر محمد رئیس‌زاده از جمله دو هزار و ۵۰۰ پزشکی است که نامه جنجالی مخالفت با واردات واکسن خارجی را امضا کرده بود. با انتخاب وی، عملا وزارت بهداشت، فرهنگستان علوم پزشکی، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، سازمان نظام پزشکی و در آینده‌ای نزدیک جمعیت هلال احمر و سازمان تأمین اجتماعی یعنی تمامی ارکان نظام سلامت تحت مدیریت جناح خاص سیاسی قرار می‌گیرد که گاهی تفکرات سیاسی آن‌ها بر اولویت‌های سلامت سایه می‌اندازد و همین موضوع موجب می‌شود تا سلامت مردم تحت شعاع اولویت‌های سیاسی قرار بگیرد.

منبع: جامعه 24
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما