تاریخ انتشار: ۱۵:۰۵ - ۲۵ آبان ۱۴۰۰

احتمال وقوع سونامی به دلیل زلزله هرمزگان

رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی ایران گفت: سونامی زمانی انجام می‌شود که کانون زلزله در داخل اقیانوس باشد و در زلزله‌های کمتر از ۶.۵ ریشتر این احتمال خیلی ضعیف است.

 زلزله هرمزگان

رویداد۲۴ بهروز ابطحی رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی ایران در برنامه "روزنه" رادیو گفتگو، در ارتباط با وقوع سونامی گفت: این مسئله به وقوع زلزله در مناطق دریایی بازمی‌گردد به‌ویژه اینکه کانون آن داخل دریای اقیانوس باشد و در این صورت احتمال سونامی وجود دارد البته به شرط اینکه بزرگی زلزله از یک حدی بیشتر بوده و در زلزله‌های کمتر از 6.5 ریشتری این احتمال خیلی ضعیف است.

وی ادامه داد: زلزله روز گذشته در هرمزگان کمتر از 6.5 ریشتر بود، مضاعف بر اینکه در منطقه خلیج فارس این خطر بسیار کم است اما در منطقه دریای عمان یعنی در سواحل سیستان و بلوچستان، چابهار و ... در صورتی که زلزله اتفاق بیافتد احتمالی سونامی وجود دارد، بنابراین احتیاط حکم می‌کند هرگاه ساکنان مناطق ساحلی احساس زلزله کردند از خطوط ساحلی تا زمانی که مشخص بشود که منشاء زلزله کجاست دور باشند.

ابطحی ادامه داد: با توجه به موقعیت بندرعباس که به سمت غرب خلیج فارس است، در سواحل خلیج فارس سونامی ناشی از زلزله بسیار ضعیف است. با این توضیح نگرانی در این زمینه وجود ندارد اما ساکنان دریای عمان در صورت احساس زلزله از دریای عمان فاصله بگیرند.


بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت زلزله‌زدگان هرمزگان/ ثبت ۱۰۰ پس‌لرزه تاکنون +فیلم


"فرزانه صادقی" نایب‌‌رئیس موسسه گوهرشناسی دانشگاه خوارزمی نیز در جریان برنامه "روزنه" در ارتباط با وظایف موسسه اظهار کرد: این موسسه چند بخش دارد و کار اصلی شناسایی و تعیین هویت گوهرسنگ‌ها، انواع الیاف و صدور شناسنامه برای آنهاست و بخش دیگری از کار موسسه، آموزش است و دوره‌های مختلف آموزش داده می‌شود و در پایان، مدرک پایان دوره خوارزمی ارائه می‌شود. همچنین کارهای تولیدی و گالری بخش دیگری از اقدامات موسسه است.

وی با اشاره به شرایط کشور در ارتباط با گوهرسنگ‌‌ها ادامه داد: خوشبختانه در کشوری هستیم که گوهرسنگ‌های خیلی خوبی داریم و بعضاً در دنیا تک هستند. به عنوان مثال سنگ نیشابور در دنیا حرف اول را می‌زند ولی متاسفانه به دلیل اینکه در بخش برند فعالیتی را انجام نداده‌ایم در این بخش با ضعف روبرو هستیم به طوری که کشور ترکیه فیروزهای کشور ما را با نام کشور خودشان عرضه می‌کند.

صادقی گفت: متاسفانه در ایران آنقدر که به اکتشاف و استخراج توجه شده است از گوهرسنگ‌ها غافل شده‌ایم و باید یکسری کارهای ساختاری انجام شود و بازارسازی مناسبی صورت بگیرد و بتوانیم از ورود بقیه گوهرسنگ‌ها به کشور جلوگیری کنیم و در زمینه صادرات و واردات هم زیرساخت‌های لازم را انجام دهیم، به طوری که کشورهایی هستند که قدمتی ندارند اما به قطب گوهرسنگ‌ تبدیل شده‌اند.

منبع: تسنیم
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: زلزله
نظرات شما