توضیح اسلامی درباره دوربینهای آژانس در سایت کرج
رویداد۲۴ محمد اسلامی، در جمع خبرنگاران درباره ماموریتها و فعالیتهای سازمان انرژی اتمی ایران و ارتباط آن با بخش پژوهش اظهار داشت: در کشور ما بحمدالله ظرفیت انسانی و علاقه وافری به پژوهش و توسعه فناوری وجود دارد و نکته حائز اهمیت این است که پژوهش و فناوریهایی که در تراز تحقیقاتی بدست میآیند به موتور محرک صنعتی تبدیل شوند و بتوانند فرمان پذیری صنعت را محقق نمایند. واقعاً لذت بخش است کارهایی که بخشهای مختلف در حوزههای گوناگون انجام داده اند که اکثراً هم مورد نیاز کشور است.
اسلامی با تاکید بر تحقیقات مسئله محور که نتیجه گرا باشند گفت: مشکلی که در کشور داریم این است که تمام توسعه صنعتی کشور لجستیک محور بوده است، ولی آن چیزی که ما در آن محدودیت داریم -مثل حوزه اتمی- عمدتاً بر اساس تواناییها و استعدادهای داخلی است که دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و شرکتهای دانش بنیان همه باید در آن نقش آفرین باشند که بودند و این رو به گسترش است.
وی تصریح کرد: به لطف الهی و با همتی که در سازمان انرژی اتمی وجود دارد نتایج پژوهش هستهای به صنعت تبدیل شده است و بحمدالله راه خودش را به خوبی شناخته و طی کرده است. ما امروز در حال برنامه ریزی و گسترش دامنههای گستردهای هستیم که فناوری هستهای میتواند در اقتصاد و در زندگی مردم به عنوان یک ظرفیت، تاثیرگذار و نقش آفرین باشد تا مردم بتوانند از فناوری هستهای در حوزههای گوناگون بهرهمند شوند.
اسلامی در خصوص توسعه فناوری هستهای گفت: باید بتوانیم نقش آفرینی فناوری هستهای را در همه ابعاد و کلیه عرصهها معرفی، عیان و عملیاتی کنیم و این را در دستور کار قرار دادیم. فعالیتهایی از ۳۰-۲۰ سال پیش شروع شده، اما در حد تحقیقات و آزمایش بوده و امروز با گفتگوهایی که کردیم و سنگ بنایی که بنا نهادیم انشالله در سطح وسیع و به منظور تولید گسترده این حوزه را دنبال میکنیم.
رییس سازمان درباره اهمیت فعالیتهای صلح آمیز سازمان در زندگی مردم تاکید کرد: نکتهای که حائز اهمیت است این است که فناوری هستهای تاثیرات مهم و گستردهای در حوزه پزشکی، سلامت، محیط زیست کشاورزی و صنایع گوناگون دارد. در جای جای صنعت نقش و ظرفیت فناوری هستهای مشهود است. در تمامی سیستمهای اندازه گیری و آزمایشهای غیرمخربی که در صنایع گوناگون استفاده میشود فناوری هستهای حضور دارد.
اسلامی با اشاره به تاثیر کاربرد پرتوها در زندگی مردم تصریح کرد: موضوع مهم دیگر بحث از مزرعه تا سفره است که با استفاده از مطالعاتی که با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی و وزارت راه انجام دادیم، به دنبال ایجاد مراکز پرتودهی جدید با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاران در ۱۲ منطقه کشور هستیم که دیگر هیچ محصول کشور دچار آفت نشود و یا برای صادرات دچار منع صادرات به دلیل عدم پذیرش خریدار یا کشور میزبان نباشد. پرتودهی هم برای بخش بذر و کاشت و داشت و برداشت مهم است، هم برای بهره وری در فرآیندهایی که به ازبین رفتن آفت پذیری محصولات، کاهش ضایعات و افزایش نرخ ماندگاری کمک میکند.
وی افزود: در تلاشیم موجباتی را فراهم کنیم تا هیچ بخشی از محصولات کشاورزی، دامی، باغی، زراعی و آبزی ما دچار آفت و ضایعات نشود و کمک کنیم تا این بخشها بتوانند با نرخ بالایی فعالیت خود را انجام دهند. بخش مهمی در حوزه کشاروزی میتواند از طریق استفاده از ظرفیت فناوری هستهای در آب، خاک و بذر به سلامت، بهبود کیفیت، ایجاد مزرعه سالم با بهره وری بالا و بازدهی اقتصادی بالا کمک کند تا سفرهها متاثر از محصولات سالم باشد.
معاون رئیس جمهور در خصوص توسعه فعالیتهای پزشکی هستهای گفت: در بحث پزشکی، کلیه مسائل حوزه رادیوداروهای تشخیصی و درمانی، به کمک فناوری هستهای است. با همین مقیاسی که سازمان انرژی اتمی کار کرده سالانه حدود یک میلیون بیمار از این ظرفیت استفاده میکنند و با تحقیقات جدید و ساخت رادیوداروهای جدید و توسعه ظرفیتها در این عرصه، روز به روز در حال گسترش هستیم. رادیودارویی که جدیداً رونمایی شد نیز گام بزرگی است که بخشی از بیماریهای سرطانی را میتواند پاسخگو باشد.
اسلامی ضمن اشاره به تاثیر حضور سازمان انرژی اتمی در این نمایشگاه و نقش آن در توسعه همکاری پژوهشگران و شرکتهای دانش بنیان با سازمان، خاطرنشان کرد: همکاران ما در این نمایشگاه صورت مسئلهها را دریافت میکنند و صورت مسئلههای خودمان را هم به شرکتهایی که اینجا هستند ارائه میدهند و این نقطه آغاز خوبی است که ظرفیتها و صورت مسئلهها با هم مبادله میشود و کمک میکند هر کس روی ریل خودش قرار بگیرد.
وی همچنین با مسئولان و متخصصان حاضر در غرفههای نمایشگاه پژوهش، فناوری و فن بازار مربوط به وزارتخانه ها، دستگاههای دولتی و خصوصی و نیمه خصوصی کشور صحبت و تبادل نظر کرد و از آمادگی سازمان انرژی اتمی برای همکاریهای مشترک در زمینههای ممکن صنعتی، سلامت و کشاورزی و پژوهشی خبر داد.
رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به مذاکرات اخیر ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرد: ما با آژانس چیزی به نام مذاکره نداریم. بر اساس روال جاری و موازین و مقررات فعالیت هایمان را تنظیم کرده ایم و انجام میدهیم. برای مواردی که مطرح میشود و در تبادلات وجود دارد تنظیم برنامه میکنیم و برای اقداماتش تصمیم میگیریم. در سفر اخیری که آقای گروسی به کشور داشت در خصوص سایت کرج و مسائلی که باقی مانده بود گفتگوهای ما نیمه تمام ماند و لازم بود این گفتگوها را برای تداوم برنامههای نظارتی ادامه دهیم تا بتوانیم به فهم مشترک برای اقدام مشترک برسیم.
وی همچنین در خصوص موضوع دوربینهای آژانس در سایت کرج گفت: برای کمک به فرآیند قضایی و امنیتی که برای سایت کرج پیش آمده مقرر شد بازرس آژانس یک دوربین نو بیاورد و این دوربین در حضور مقامات امنیتی و قضایی ما سوالات فنی اش پاسخ داده شود تا تحقیقات پرونده به اتمام برسد و مشخص شود چه عواملی در آن حادثه تروریستی موثر بوده است. بعد از آن، میتوانند مجدداً دوربینها را در سایت نصب نمایند.
اسلامی در ادامه درباره ادامه گفتگوها با آژانس گفت: مطلب مهم تر، موضوعات باقی مانده است که تلاش داریم این موارد توامان با هم تا قبل از پایان سال، گفتگوها و مبادلات اطلاعاتی اش صورت گیرد تا مسائل باقی مانده را هم خاتمه دهیم و ممانعت کنیم از عناصر بدخواه این ملت و صهیونیستها که مرتب سعی میکنند با عملیات روانی و دروغ پردازی، آژانس را دچار التهاب کنند نسبت به اینکه از فعالیتهای ایران اطلاع ندارد و بهانه دست دشمن ندهیم تا تیم مذاکراتی ما که هدفش برداشتن تحریم هاست سریعتر به نتیجه برسد. ما تلاش موثر خود را همچنان ادامه میدهیم که کسی بهانهای ایجاد نکند و توجیه نکند که تحریمها بایستی ادامه پیدا کند. تحریمها باید برداشته شود و ما طبق چارچوب تعهدات خود را انجام میدهیم.