برنامه دولت چین برای سرکوب اعتراضات مردمی
رویداد۲۴ وضعیت چین در این روزها بسیار ملتهب است و معترضان مشغول اعتراض به قوانین سختگیرانه این کشور در رابطه با بیماری کرونا هستند. هرچند که دولت چین همانند هر حکومت خودکامه دیگر در طول تاریخ معترضان را به رسمیت نمیشناسد و قصد دارد از تمام ظرفیت خود برای سرکوب صدای مردم در اینترنت استفاده کند.
تلاش مزدوران دولت چین برای سرکوب صدای مردم و انکار واقعیت
معترضان چینی میخواهند با انتشار فیلم و تصاویر مربوط به اعتراضات، صدای خود را به گوش جهانیان برسانند تا بلکه دولت این کشور تا حدودی تحت فشارهای بینالمللی قرار گیرد. هرچند که اگر نام شهرهای چین را در توییتر جستجو کنید، با سیلی از حسابهای کاربری غیرواقعی مواجه خواهید شد که محتوای پورنوگرافیک یا شرطبندی را منتشر میکنند. همین نیز باعث میشود که رسیدن به محتوای اصلی بسیار سخت شود.
یکی از کارشناسان چینی نیز تاکید کرد که در طول سه روز گذشته تعداد توییتهای مزاحم افزایش بیسابقهای داشتهاند. با توجه به اینکه پخش اخبار مربوط به تظاهرات سراسری در کلیه شبکههای تلویزیونی و اجتماعی چین ممنوع است، معترضان به پلتفرمهایی همچون توییتر و تلگرام برای ارتباطات رو آوردهاند.
بیشتر بخوانید: کارشناس تلویزیون: چین خودش آویزان آمریکاست! + فیلم
البته این شبکهها نیز در چین فیلتر هستند، ولی مردم این کشور سعی میکنند از VPN استفاده کنند (که البته دستیابی به آن نیز بسیار سخت است.) تا بلکه بتوانند سرکوب شدید حکومتی را دور بزنند. دولت چین سعی دارد با این حربه هماهنگی معترضان و ادامه یافتن اعتراضات را با مشکل مواجه کند.
چند روز پیش بود که کارگران شرکت فاکسکان در شهر ژنگژو به خاطر تاخیر در پرداخت مزایا و نگرانی از گسترش کووید ۱۹ به شدت با پلیس درگیر شدند. هرچند اگر امروز نام این شهر را جستجو کنید، با بیش از چند صد حساب کاربری غیرواقعی مواجه خواهید شد که سعی در وارونه جلوه دادن واقعیتها دارند.
یکی از کارمندان توییتر در مصاحبه با واشینگتن پست گفت که این شرکت این مشکل پیش آمده اطلاع دارد و در حال تلاش برای برطرف کردن آن است. هرچند با توجه به آشوبی که ایلان ماسک با اخراج بسیاری از کارکنان توییتر در این شرکت ایجاد کرده، مشخص نیست که یکی از بزرگترین شبکههای اجتماعی تا چه حد در این کار موفق خواهد شد.
جائو تسیانگ دبیر کل دهههای پیش حزب کمونیست چین هشدار داده بود که «اصلاحات شامل اصلاح نظام اقتصادی و اصلاح نظام سیاسی است. این دو بر یکدیگر تأثیر می گذارند. اگر [اصلاحات سیاسی] خیلی عقب بماند، ادامه اصلاح نظام اقتصادی بسیار مشکل خواهد بود و تضادهای اجتماعی و سیاسی گوناگونی به وجود می آید.» جائو خواستار جدایی آشکار بین نقش و اختیارات حزب و دولت بود. همچنین خواستار استقلال بسیار بیشتر برای دادگاه های کشور؛ پایان دادن به عملکرد صرفاً تشریفاتی پارلمان؛ افزایش آزادی بیان و مطبوعات؛ و حتی نقش بزرگتری برای احزاب سیاسی بدیل کوچک و مجاز کشور، بود.