تاریخ انتشار: ۲۱:۰۲ - ۰۵ دی ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر

روایت ۲۵۵۵ روز اسارت در سومالی صیادان ایرانی

دستگیری ۱۴ صیاد بلوچ توسط گروه تروریستی الشباب در سال ۹۴ یکی از اخبار تلخ استان سیستان و بلوچستان بود که سال‌ها پیگیری‌های مختلفی برای آزادی این ۱۴ ماهیگیر توسط مقامات مختلف کشور انجام شد تا در نهایت دو روز قبل این ۱۴ صیاد که تنها به دلیل صید ماهی به آب‌های دور ساحلی رفته بودند، پس از تحمل ۷ سال رنج اسارت آزاد شدند.

رویداد۲۴  ایسنا نوشت: در سال ۹۴، ۱۴ ماهیگیر بلوچ ایرانی از بندر صیادی شهرستان کنارک عازم آب‌های دور ساحلی اقیانوس هند شده بودند که به دلیل نقص فنی در موتور لنج توسط گروه تروریستی "الشباب" به گروگان گرفته می‌شوند.

این صیادان پس از تحمل ۸ سال اسارت با پیگیری مستمر سازمان شیلات ایران، وزارت امور خارجه و وزارت کشور امروز به آغوش گرم خانواده برگشتند.

عطاالله رئیسی، سرپرست اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: سیستان و بلوچستان از جمله استان‌های ساحلی کشور است که بیشترین صید و صیادی در کشور دارد و همه ساله با شروع فصل صید و صیادی برای امرار معاش و تامین ماهی کشور دل به دریا می‌زنند و هر لنج به مدت ۳ تا ۴ ماه در دریا و آب‌های دور مشغول به صید ماهی هستند.

وی گفت: در طول یک صید، صیادان عزیز با خطرات فراوانی روبه رو هستند؛ علاوه بر طوفان‌های دریا، صیادان ما با پدیده دزدان دریایی و گروه‌های تروریستی روبه رو هستند که متأسفانه در همین لنج که در اسارت گروه تروریستی الشباب بوده، ۳ نفر از صیادان در اسارت، جان خود را از دست می‌دهند.

احمد عنبری، یکی از صیادان آزاد شده در گفتگو با خبرنگار ایسنا می‌گوید: وقتی که لنج ما خراب می‌شود، بعد از شکسته شدن لنگر لنج، آب دریا ما را به سمت ساحل هدایت می‌کند؛ بعد از مدتی متوجه می‌شویم افرادی به سمت ما می‌آیند و خیلی خوشحال شدیم که نجات پیدا کردیم و به ساحل رسیدیم؛ متأسفانه آن‌ها افرادی از گروه تروریستی "الشباب" بودند و ما را به عنوان جاسوس به اسارت گرفته و با خودشان بردند.

عنبری در ادامه اظهار می‌کند: حدود ۶ روز در مسیر بودیم و آنها، ما را به یک جنگلی در سومالی بردند و شروع به بازجویی و آزار و اذیت کردند؛ شرایط خیلی سختی داشتیم و فکر نمی‌کردیم دوباره به وطنمان برگردیم؛ از رفتاری که با ما داشتند کلا نا امید شده بودیم و هیچ ارتباطی در طول این ۸ سال با خانواده نداشتیم.

وی ادامه می‌دهد: پیوسته ما را شکنجه می‌دادند و مورد بازجویی قرار می‌گرفتیم؛ از تجهیزات صید و صیادی ما مشخص بود که برای صید رفته بودیم، ولی آن‌ها اصلا متوجه این حرف‌ها نشده بودند تا بلاخره دو ماه قبل توانستیم اولین ارتباط را با خانواده داشته باشیم.

احمد عنبری، حسین بازدار، محمد حسین خورا، ملابخش رئیسی، کاظم کاکلی، عبدالعزیز بلوچ، سهیل بلوچ، اسماعیل بلوچ، سید طبیب علی‌حسینی، طاهر بنگل‌زهی، نصیر بنگل‌زهی، زبیر نیازی، جما ترابی و افشین داوودی از شهرستان‌های چابهار دشتیاری، کنارک و ایرانشهر بودند که امروز بعد از گشت ۸ سال به آغوش گرم خانواده بازگشتند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: علی دایی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۰۹:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۶
0
0
آزاد هم که شدن تو چه شرایطی برگشتن بعضیا ذاتن بدشانسن مثل من
نظرات شما