دلیل گرانی مواد غذایی مشخص شد
رویداد۲۴ قیمتهای جهانی مواد غذایی برای اولین بار در سه ماه گذشته افزایش یافت، زیرا اختلالات تجاری از هند تا دریای سیاه و آب و هوای نامساعد، نگرانیهای مربوط به عرضه را دوباره افزایش داده است.
بر اساس گزارش روز جمعه بلومبرگ، شاخص قیمت مواد غذایی سازمان ملل متحد در ماه جولای ۱.۳ درصد افزایش یافت که در رأس آنها روغن نباتی بود. با ظهور تهدیدهای جدید در زنجیره تامین، این نشاندهنده افزایش از پایینترین سطح دو سال اخیر است.
ماه گذشته، روسیه از قرارداد غلات دریای سیاه که به تولید میلیونها تن محصول اوکراینی در خارج از کشور کمک میکرد، خارج شد. علاوه بر این، هند صادرکننده بزرگ برنج، صادرات برخی از محمولههای اصلی را ممنوع کرد و آب و هوای نامطلوب، برداشت را در مناطقی مانند چین و جنوب اروپا کاهش داد.
شاخص برنج از سوی سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل به بالاترین سطح اسمی خود از سال ۲۰۱۱، پس از کاهش در هند رسید. فائو اعلام کرد که این مساله نگرانیهای معطوف به امنیت غذایی را برای بخش بزرگی از جمعیت جهان، به ویژه آنهایی که فقیرترین هستند و سهم بیشتری از درآمد خود را به خرید غذا اختصاص می دهند، ایجاد میکند.
در حالی که این شاخص بسیار پایینتر از رکورد سال گذشته است، این افزایش خطر جدیدی را برای تورم مواد غذایی ایجاد میکند که همچنان در سطح جهانی بالاست. قیمتها همچنان در مصر افزایش مییابد، اگرچه این روند در کشورهایی مانند کنیا و برزیل کاهش یافته است.
قیمت روغن نباتی در طول ماه ۱۲ درصد افزایش یافت. فائو گفت که این افزایش به دلیل عدم قطعیت تجاری دریای سیاه و کاهش چشمانداز تولید روغن پالم بوده است.
بسیاری از کشورها شاهد افزایش بیسابقه در قیمت گوشت قرمز بودهاند. برای مثال گوشت گاو فروختهشده در فروشگاههای منطقه شهری بوئنوس آیرس، محل زندگی نزدیک به یک سوم آرژانتینیها، در ژوئن ۷۲ درصد بیشتر از یک سال قبل قیمت داشت. اگرچه این ممکن است بالا به نظر برسد، اما در مقایسه با تورم کلی که به راحتی در منطقه سه رقمی است، کمرنگ است.
میگوئل شیاریتی، رئیس گروه صنعت گوشت گاو سیکرا، گفت: «یکی از دلایل افزایش قیمت گوشت گاو، آب و هوای ناپایدار و باران ناکافی و نامتوازن است. وقتی بارانها به طور عادی شروع به باریدن میکنند، مراتع بهبود مییابند و گاوداری نیز به تبع آن رونق مییابد.»