ماه پیش گرمترین ماه زمین در ۱۵۰ سال گذشته بود!
رویداد۲۴ در پی آتشسوزیهای غمانگیز هاوایی که باعث مرگ بیش از ۹۰ نفر شد، کارشناسان ناسا روز دوشنبه(۱۴ اوت) گردهم آمدند تا دربارهی وضعیت اضطراری آب و هوایی سیاره ما بحث کنند. این گفتگو کاملا شوکهکننده بود.
نه تنها اعضای این میزگرد تایید کردند که ماه ژوئیه سال جاری گرمترین ماه از اواخر دههی ۱۸۰۰ تاکنون بوده، بلکه پنج ژوئیه اخیر، گرمترین ماههای ژوئیه در پایگاه داده ناسا هستند. آژانس فضایی ناسا همچنین پیشبینی میکند که سال آینده گرمتر نیز خواهد بود.
به طور خاص، بیانیهای که بلافاصله پس از کنفرانس منتشر شد، بیان میکند که ماه ژوئیه ۰.۴۳ درجه فارنهایت(۰.۲۴ درجه سانتیگراد) گرمتر از هر ژوئیه دیگری در موارد ثبت شدهی ناسا بود که به سال ۱۸۸۰ برمیگردد و ۲.۱ درجه فارنهایت(۱.۱۸ درجه سانتیگراد) گرمتر از میانگین دمای ماه ژوئیه بین سالهای ۱۹۵۱ و ۱۹۸۰ بوده است.
سارا کاپنیک (Sarah Kapnick)، دانشمند ارشد اداره ملی اقیانوسی و جوی، در این کنفرانس گفت: این ژوئیه گرمترین ماه ژوئیه بوده و یک نکته مهم در گفتگوی روز گذشته این بود که بشر افسار این حقیقت ناگوار را در دست دارد.
بیشتربخوانید: خطر گرما بیشتر کدام مناطق جهان را تهدید میکند؟
گاوین اشمیت (Gavin Schmidt)، مدیر موسسهی مطالعات فضایی گادرد ناسا، میگوید: پدیدههای بلندمدتی که از قرن نوزدهم، به ویژه از دهه ۱۹۷۰ شاهد آنها بودهایم، همه ناشی از اثرات فعالیتهای انسانی است.
اصطلاح «انسان زاد» (anthropogenic) به فعالیتهای انسان محور مانند سوزاندن زغال سنگ برای تولید برق، قطع درختان برای ایجاد زیرساختها و افزایش آلودگی هوا اشاره دارد.
اشمیت توضیح داد که دادههای ناسا به وضوح سایر عوامل تغییرات آب و هوایی مانند رویدادهای ال نینو که الگوهای آب و هوایی طبیعی هستند که منجر به گرم شدن سطوح اقیانوسها میشوند و فعالیتهای آتشفشانی را نشان میدهد که در مقایسه با مولفههای انسانی تأثیرات «بسیار بسیار کوچکتری» بر گرمایش جهانی میگذارند.
برای مثال، طبق دادههای این آژانس فضایی، ال نینو میتواند منجر به افزایش موقت دما در حدود ۰.۱ درجه سانتیگراد شود، اما گرمایش جهانی که تاکنون مشاهده شده است، بسیار بیشتر از این مقدار است.
اشمیت گفت: بدون کمک انسان به محرکهای تغییرات آب و هوایی، ما شاهد دمایی که در حال حاضر مشاهده میکنیم، نخواهیم بود.