تاریخ انتشار: ۱۲:۱۱ - ۱۴ بهمن ۱۴۰۲

نخست‌وزیر ارمنستان: دیگر نمی‌توان به روسیه تکیه کرد/ به زودی هم درباره روابط با سایر کشور‌ها از جمله ایران تصمیم می‌گیریم

نخست وزیر ارمنستان با اشاره به اینکه در روابط نظامی و دفاعی دیگر نمی‌توان به روسیه به شکل قبلی تکیه کرد، گفت: ایروان به زودی در خصوص روابط خود با سایر کشور‌ها از جمله هند، ایران، گرجستان، آمریکا و فرانسه نیز تصمیم گیری خواهد کرد.

نخست‌وزیر ارمنستان: دیگر نمی‌توان به روسیه تکیه کرد/ به زودی هم درباره روابط با سایر کشور‌ها از جمله ایران تصمیم می‌گیریم
رویداد۲۴ نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان روز گذشته اعلام کرد که دیگر نمی‌توان مانند گذشته در روابط دفاعی و نظامی به روسیه تکیه کرد.

به گزارش تسنیم و به نقل از خبرگزاری «اینترفکس»، او در یک مصاحبه رادیویی در این باره توضیح داد: «ما باید درک کنیم که واقعاً با چه کسی می‌توانیم روابط نظامی-فنی و دفاعی را حفظ کنیم. قبلاً این مشکل ساده بود، زیرا چنین سؤالی وجود نداشت و هیچ دشواری در تدوین دکترین دفاعی وجود نداشت. پیش از این ۹۵ تا ۹۷ درصد روابط ما در حوزه دفاعی با روسیه بود، اما اکنون این وضعیت به دلایل عینی و ذهنی نمی‌تواند باشد.»

پاشینیان همچنین یادآور شد که به زودی تصمیم گیری خواهد شد که ارمنستان چه نوع روابطی با سایر کشور‌ها از جمله هند، ایران، گرجستان و ایالات متحده برقراری کند و این مسئله در حال بررسی است.

نخست وزیر افزود: اینکه آیا روابط امنیتی ما با روسیه تغییر خواهد کرد یا خیر و چگونه تغییر خواهد کرد؟ آیا ما عضو سازمان پیمان امنیت جمعی هستیم یا نه؟ و اینکه ما در صدد ایجاد چه نوع رابطه‌ای با فرانسه هستیم؟ هنوز مشخص نیست. مشکل اینجاست که خود دکترین دفاعی کشور که قبلاً به عنوان یک اعلامیه اعلام شده هنوز در حال تدوین است و توافق کافی پیرامون اجرای آن وجود ندارد.

به گفته وی، تدوین اسناد مربوط به سیاست خارجی ارمنستان تا پایان سال تکمیل خواهد شد.

پیش از این، ویکتور واسیلیف، نماینده تام الاختیار وزارت امور خارجه روسیه در امور سازمان پیمان امنیت جمعی، یادآور شد که در حال حاضر موضوع خروج ارمنستان از این توافقات مورد بحث نیست.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر عدم مشارکت مقامات ارمنستان در رویداد‌های این سازمان، تاکید کرد که این تنها انتخاب خود ایروان است، اگرچه تحت فشار خارجی بوده است.

در اواخر ماه دسامبر، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز ابراز عقیده کرد که ارمنستان در حال مبادله یک اتحاد قابل اعتماد با روسیه با وعده‌های مبهم است و تسلیم ترغیب‌های غرب شده است. با این حال، وی تاکید کرد که ارمنستان همچنان شریک استراتژیک روسیه در منطقه قفقاز جنوبی است.

پیش از این، در اواخر ماه اکتبر، پاشینیان گفت که ارمنستان همچنان خود را بخشی از سازمان پیمان امنیت جمعی می‌داند و به گفته مقامات این سازمان، ایروان هنوز اقداماتی را برای خروج از این پیمان انجام نداده است.

منبع: تسنیم
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما