علیرضا زاکانی: بخشی از کابینه ما دوستان دولتی خواهند بود
رویداد۲۴ تسنیم: علیرضا زاکانی؛ نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه صف اول شبکه خبر امروز چهارشنبه بیست و سوم خردادماه ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت آیت رئیسی و همرانش گفت: بنده متولد تهران به تاریخ دوازدهم اسفند سال ۱۳۴۴ در میدان شوش حدفاصله خراسان (اتابک و لزراده ۱۱) و حدود ۱۵ سالگی به منطقه رفتم و شهید چمران برای ما اسطور بوده و هست.
وی گفت: ۶۲ ماه در منطقه توفیق خدمت داشتم و در واحد تخریب واطلاعات و عملیات بودم و بعد از جانباری در واحد عملیات بودم.
زاکانی ادامه داد: از سال ۸۲ در انتخابات مجلس شرکت کردم در ۳ دوره ۷، ۸ و ۹ در مجلس حضور داشتم و در این سه دوره مسئولیت مختلفی را داشتیم که از آن جمله میتوان رئیس کمیسیون برجام اشاره کرد و یک دوره چهاره سال نماینده نبودم و مجدداً در مجلس دوازدهم به عنون نماینده قم حضور پیدا کردم و همزمان با این موضوعات در دوره سیزدهم انتخابات ریاست جمهور حضور پیدا کردم و در ادامه به عنوان شهردار تهران انتخاب شدند و در شهرداری ۳۳ ماه نوکری مردم کردهام.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: در این حدود ۴۵ سال روز به روز پاسخ هستم و در هر مقطعی از انقلاب که وظیهای برای من گذاشته شده است کار درنبال کردهام و در این مدت سختترین شرایط مبارزه با فساد را در دستور کاری قرار دادهام و در ابعاد اقتصادی برخورد شده است.
وی با اشاره به اینکه مبارزه با فساد اقتصادی باید از قویترین بخش آن شروع شود تا اثر خود را در جامعه بگذارد، گفت: سختترین و بزرگترین کاری که انجام داده ام مبارزه با فساد در ابعاد اقتصادی و با قویترین شاختهها در کشور بوده است که از دهه ۸۰ این کار را شروع کردم.
زاکانی اضافه کرد: شاید دهها بار برای حق مردم به دادسرا و دادگاه رفتهام و در همه آنها بدون هیچ وکیلی سربلند بیرون آمدهام.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: طرفهای مقابل از مسئولان کشوری و ۸ وکیل را به کار بگیرند و با یک منطق درست بتوانیم ۱۵ رای از هیات منصفه بگیریم که حق با زاکانی است که در چندین مورد اتفاق افتاده است. شیرینبخش ماجرا این است که از حقوق مردم دفاع کنم.
وی تصریح کرد: ترک فعل، تعارض منافع و اعمال نفوذ از جمله دلایل فساد است. بعضاً کسانی هستند که رعایت قانون نمیکنند. فساد نه جریان اصولگرا میشناسد و نه جریان اصلاحطلب و در همه جا ممکن است وجود داشته باشد. یک روزی وزیر اطلاعات وقت در دوره خاتمی یک موضوعی را پیگیری میکردم که یک نفری به من گفت که این فساد مربوط به آدم جناح خودتان هست و ما نیز گفتیم که در این موضوع با کسی تعارف نداریم.
زاکانی خاطرنشان کرد: سعی من این بوده است که به تعهدی که در دوره اساس انقلاب و نسبتی که با انقلاب اسلامی داشتم پایبند باشم.
شعار من این است «پاک باش و خدمتگزار»
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره شعار انتخاباتی خود گفت: پاک باش و خدمتگذار، این شعار بنده است. مرحوم سید علی اکبر ابوترابی شعارش همین بود که نور چشم ما است. خدمتگذاری بدون پاکی امکانپذیر نیست و هرکسی که میخواهد خدمتگذاری کند باید حاصل کارش مشخص باشد.
زاکانی درباره آسیبشناسی روابط بین قوا گفت: قوا سرجای خود نیستند به این معنا که هنوز قانون اساسی به صورت کامل اجرا نشده است. ما دولت ملی و دولت محلی داریم. قانون اساسی به شورای شهر و روستا توجه دارد و ستونی از خدمات فرهنگی اجتماعی اقتصادی و سلامت را دربرمیگیرد را بیان میکند.
احداث مسکن و کاهش آسیبهای اجتماعی در شهرداری تهران
وی اضافه کرد: ما یک دولت ملی داریم که اساس آن درواقع سیاستگذار و حامی و تسهیلگری است و عملاً اگر جایی دولت محلی نتوانست کار را انجام بدهد به صورت مکمل عمل میکند. دولتهای محلی شکل نگرفتند و دولت ملی فربه شده است و در چارچوب قانون اساسی نیازمند یک چابکی و بالابردن ویژگیهای نخبگی هستیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: ما در ۳۳ ماه مدیریت شهری تلاش کردیم تا روابط را جوری تنظیم کنیم که بیشترین خیر و برکت به مردم برسد. ما تلاش کردیم تا در حوزه تامین مسکن، معیشت و حوزههای مختلفی ورود کنیم تا به منفعت مردم باشد.
زاکانی به برخی از قدامات انجام شده در طول ۳۳ ماه گذشته در مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: قرارداد ۶۶۰۰ واگن که دردولت قبلی اتفاق افتاد در این دوره به جریان افتاد و در سال گذشته ۱۱۸۴ واگن را قرارداد بستیم. یعنی زمانی که دولت ملی و دولت محلی با یکدیگردست به دست میدهند بسیاری از مشکلات حل میشود.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این دوره از مدیریت شهری در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی تصریح کرد: ساماندهی معتادان متجاهر از مواردی بوده که در این دوره به صورت ویژه پرداخت شده است.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ساخت مسکن در تهران از دیگر مواردی بوده که در دوره پیگیری شده است به طوری که ۱۰ روز پیش ۲۳۰ هزار واحد مسکونی در ۹۲ نقطه از تهران آغاز شد که این افتخاری برای ما است که این معادله مسکن را به هم میریزد.
زاکانی اضافه کرد: ۱۰ قاعده برای اداره شهر داریم که یک قاعده مسئولیت پذیری است. در روزهای آینده در کلان شهر تهران به خدمتی که درب منزل تحویل میگیرند کامشان شیرین خواهد شد و ما روزی ۱۲۰ تن گوشت توزیع میکنیم. این کار از ۸ ماه پیش آغاز شده و زیرساختهای آن نیز از سالهای گذشته آغاز شده است.
وی درباره موضوع دیوانسالاری گفت: شهر تهران خودش یک کشور است و این تعبیر یک تعبیر رهبری است. مشکلات شهر تهران بسیار متنوع است و ۱۰ میلیون در تهران ساکن هستند و روزانه ۳ میلیون در تهران رفت و آمد میکنند. مدیریت شهری در تهران در تمام سطوح ارتباط مستقیم با مردم دارد. ما معتقد هستیم در خصوص دیوان سالاری بزرگ و دست و پا گیر دولت ابتدا باید اختیارات را تقسیم کنیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای فناورانه گفت: ما از ظرفیتهای فناورانه استفاده میکنیم تا مردم از درون خانهها خدمت دریافت کنند. ما در مشهد مقدس با ۳۱ شهردار جلسه گذاشتیم تا تجارب شهری تهران را گسترش بدهیم که همین موضوع را میتوانیم به دولت گسترش بدهیم.
بازگشت هزاران میلیارد تومان به شهرداری تهران
زاکانی در ادامه این برنامه به اقدامات صورت گرفته در ۳۳ ماه گذشته در شهرداری تهران ادامه داد: تجربه این ۳۳ ماهه در مقام مسئول شهرداری تهران نشان میدهد که چه کردیم. ما در موضوع فساد توانستیم ۱۰ هزار میلیارد امکانات شهرداری را بازگردانیم. مثلا در پروژههای مشارکتی که در سالهای گذشته انجام شده بود اختلالاتی را مشاهده کردیم و امکانات شهرداری به یغما رفته بود و یکی یکی برگرداندایم. سال گذشته ۲ پروژه بازگشت به قیمت سال گذشته ۷۰ هزار میلیارد تومان بازگشت. همچنین در سال ۱۴۰۱ نیز ۴۰ هزار میلیارد به شهرداری تهران برگردانده شد.
وی با اشاره به اجرای طرح من شهردارم در این دوره از مدیریت شهری اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ در قالب این پروژه از مردم برای پروژهها نظرخواهی صورت گرفت. در سال ۱۴۰۲ ما به مردم اعلام شد و ۶۰۰ پروژه به شهروندان پیشنهاد داده شد و کار کارشناسی انجام شد و ۱۳۵۲ هزار نفر در این طرح مشارکت کردند و ایده ارائه کردند. در مبارزه با فساد باید به مردم رجوع کنیم و نظارت مردم را بپذیریم و اصحاب رسانه نیز نماینده مردم هستند.
تاکید بر شایسته سالاری
زاکانی گفت: تا انتخابات اعضای ستاد انتخاباتی یک وظیفه دارند و بعد از انتخابات نیز موضوع شایسته سالاری را مورد توجه قرار میدهیم. شایسته سالاری سه ویژگی دارد اولا علم، دانش و تجربه، ثانیا در حقیقت سلامت و پاک دستی و طهارت داشته باشد و جایگاه را طعمه نبیند ویژگی سوم عرضه فردی است. ممکن است فردی دانش کاری را داشته باشد، اما نتواند یک کار اجرایی انجام دهد.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: افراد ستاد زحمات را انتخابات میکشند و اگر مردم انتخاب کردند از بین نخبگان و عزیزان و کسانی که آن سه ویژگی را داشتند انتخاب خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: رئیس جمهور، رئیس جمهور همه مردم است و باید توجه کنیم که حتی کسانی که خارج از کشور هستند پیوستگی و تعلق به این کشور را دارند و هر رئیس جمهوری ک انتخاب میشود باید نسبت درستی با ظرفیتهای کشور داشته باشد. بزرگترین ظرفیت کشور نیروی انسانی است و باید آن را تقویت کنیم.
زاکانی با اشاره به معیشت و زندگی مردم تصریح کرد: معیشت و سفره مردم تنگ است و کوچک شده است که باید بزرگ شود. پیشرفت کشور معطل مانده است که در حوزههای مختلف دریا، معدن، فرهنگی، اقتصادی و .. بوده است که باید تقویت کنیم.
بعضی از افرادی که در دولت فعلی هستند افراد بسیار شایستهای هستند
وی با بیان اینکه بعضی از افرادی که در دولت فعلی هستند افراد بسیار شایستهای هستند، ادامه داد: دکتر علی آبادی انسانی با ارزشی است و اهل علم و عمل است یا آقای محرابیان ویژگیهای ممتازی دارد. همچنین آقایان اسماعیلی، صحرایی، منصوری، مرتضوی، لطیفی و خاندوزی ویژگیهای خوبی را دارند. بخشی از کابینه ما دوستان دولتی خواهند بود، البته بیرون از دولت نیز ظرفیت انسانی عظیمی وجود دارد که میتوانیم در دولت آینده از آن استفاده کنیم.
بیشتر بخوانید: اعلام موضع سپاه پاسداران درباره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: چنانچه مردم در اقتصاد، فرهنگ، سیاسیت و اجتماع مردم محور شدند مردم سالاری محقق خواهد شد.
زاکانی در پایان با اشاره به ویژگیهای شهید رئیسی گفت: ایشان شخصیت ممتازی داشت که در طول ۴۵ سال در هر منصبی که بودند به اخلاص، فداکاری، پرکاری، متنات، محبت، دست پاکی و صفات مختلف شناخته شدند. رئیس جمهور از مردم بود و از بالا به مردم نگاه نمیکرد و در مراسم شهید رئیسی ۹۵ گروه از کشورهای مختلف برای اظهار هم دردی به ایران آمدند که بی سابقه بود.