ارثیه عبدالملکی و مهدی مسکنی برای وزارت کار / چه کسی پاسخگوی عملکرد شیخ حسینی مدیرعامل بانک توسعه تعاون است؟
رویداد۲۴ | دوران کوتاه وزارت حجت عبدالملکی بر وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت مهدی مسکنی در تعاون و انتصابهای خارج از عرف و مقررات آنها تبعات جبرانناپذیری به بار آورد. یکی از این انتصابهای خارج از عرف، محمد شیخ حسینی است. او یک شبه و بدون حتی یک روز سابقه معاونت، از مدیریت شعب استان تهران به مدیرعاملی بانک توسعه تعاون رسید و موجب تعجب همگان و علیالخصوص همکارانش در این بانک دولتی شد، به نحویکه آقای عباس نجفی و امیر هوشنگ عصارزاده اعضا هیات مدیره وقت بانک به نشانه اعتراض به این انتصاب از بانک توسعه و تعاون کنارهگیری کردند. کمی بعد تمامی اعضای هیات عامل و مدیران باتجربه بانک همچون شیخ زاده، معادی، ذوالفقاری، احمدی، اسدی، ارجمند، طهمورثی، ایارده، فنایی، بندری، تاجیک، سلیمی و …. به دلایل واهی و عمدتا سیاسی جابهجا و یا به اجبار بازنشسته شدند! به گفته منابع موثق، مدیرعامل جدید برای پر کردن جای مدیران باتجربه بانکی، دستورالعمل انتصابات بانک و بخشنامههای سازمان اداری و استخدامی کشوری را نادیده گرفت و چهرههایی را که هیچ سابقه بانکی نداشتند از اداره تعاون، وزارت کشور، هلال احمر، دانشگاه لرستان و سایر ادارات دولتی، به بانک توسعه تعاون منتقل کرد.
از وامهای چند میلیاردی کم بهره به نورچشمیها تا کمک هزینه رستوران و خرید لباس
بنا به گفته منابع آگاه، محمد شیخ حسینی به دلیل داشتن تحصیلات غیرمرتبط (او دارای مدرک تحصیلی مهندسی کشاورزی است)، فاقد صلاحیت کافی برای تصدی مدیریت بانک بود و در نتیجه به ده ماه بدون داشتن مجوز بانک مرکزی، به صورت سرپرست در این بانک مدیریت کرد. او پس از سه بار مردود شدن در فیلترهای بانک مرکزی، با لابی گسترده عبدالملکی و مسکنی توانست مجوز صلاحیت حرفهای خود را از بانک مرکزی دریافت کند.
اسنادی به دست رویداد۲۴ رسیده که نشان میدهد برخی از مدیران بانک در دوران مدیرعاملی شیح حسینی چندین میلیارد تسهیلات کم بهره دریافت کردهاند که هنوز تسویه هم نشدهاند.
ماجرا به همین جا ختم نمیشود. اسناد نشان میدهد با دستور محمد شیخ حسینی به عنوان مدیرعامل بانک، از طریق شرکت خدمات و پشتیبانی توسعه تعاون چیزی حدود ۱۱۲ میلیارد ریال در سه ماهه پایان سال ۱۴۰۲ «بن خرید» اقلامی نظیر آجیل، رستوران، لباسهای گران قیمت و هدایای تبلیغاتی از محل حقوق و مزایای کارکنان شرکتی به افراد مدنظر شیخ حسینی داده شده است. در بین هزینههای عجیب شرکت خدمات و پشتیبانی توسعه تعاون، چند صد میلیون تومان هزینه تجهیزات اتاق رئیس هم دیده میشود.
بیشتر بخوانید: آقای پزشکیان میدانید در صندوق بازنشستگی کشوری چه خبر است؟ | صرف میلیاردها تومان اموال بازنشستگان برای ساخت موکب اربعین
آنطور که شواهد نشام میدهد ابهامات پرونده مدیرعامل بانک توسعه تعاون، محدود به مسائل مالی نیست؛ او با مدرک مهندسی کشاورزی، مولف کتابهای تخصصی در حوزه پولی و بانکی است. اسفند ۱۴۰۲ از کتابی تحت عنوان «الزامات و مقررات احتیاطی در بانکها و موسسات اعتباری» نوشته محمد شیخ حسینی، صیاد رحمانپور و حمید فلاحتی رونمایی شده است. نقش شیخ حسینی در تدوین این کتاب روشن نیست و به نظر میرسد نام او به صورت صوری به فهرست نویسندگان اضافه شده است. از سوی دیگر جذب و بگارگیری بالغ بر صد نفر نیروی شرکتی در شرکتهای زیر مجموعه که عموما هم استانی و حامیان ایشان هستند و یا با سفارش برخی مقامات سیاسی بکارگیری شدهاند، نیز از دیگر شبهات و ابهامات دوران مدیریت شیخ حسینی بر بانک دولتی توسعه و تعاون است.
سومدیریت در بانک توسعه تعاون در زمان وزارت حجت عبدالملکی و معاونت مهدی مسکنی، ارثیهای است که به احمد میدری رسیده است. وزیر جدید وزارت کار باید هرچه سریعتر با قراردادن یک بازرس خبره، تکلیف پروندههای ابهام آمیز مدیران دولت قبل را روشن کند. همانطور که با دستور محمدرضا عارف در روز تودیع و معارفه از وزیر جدید خواسته شده تا گزارشی کامل وجامع در خصوص عدم نفع شرکتها و مجموعههای اقتصادی وزارتخانه تهیه و به دولت ارسال شود موضوعی که گویا حسب فشارهای سیاسی در دستور کار میدری قرار ندارد.
با سلام و احترام - گزارش شماره 2 -
اولاً به عنوان بخشی از کارکنان بانک توسعه تعاون بر خود لازم میدانیم رسیدگی و توجه جنابعالی به گزارش قبلی این مجموعه در خصوص تخلف ، سوءاستفاده و فساد صورت گرفته در پرداخت های بلاعوض میلیاردی ودیعه مسکن به برخی از نور چشمیهای مدیرعامل بانک توسعه تعاون را قدردانی نموده و از مجموعه واحدهای نظارتی آن وزارتخانه محترم کمال تشکر و قدردانی را داشته باشیم .
ثانیاً در ادامه گزارشهای مرتبط با شناسایی فسادها و رانتهای موجود در بانک توسعه تعاون به طرح و بررسی موضوع سوء استفاده از تسهیلات عمومی و بودجه مربوط به آن و رابطه آن با حضور دلالان و برخی مقامات سیاسی در وزارت تعاون میپردازیم
به استحضار عالی میرساند مطابق آمار ماخوذه از سامانه های بانکداری و اطلاعات مالی بانک ، در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۳ در بانک توسعه تعاون مبلغی حدود 6000 میلیارد ریال تسهیلات عمومی تحت عنوان تسهیلات تشویقی در قالب پرونده های 500 الی 3000 میلیون ریالی و خارج از ضوابط جاری و دستورالعمل اعتباری بانک و با مجوز و اختیار مدیر عامل و سایر مدیریت های بانک پرداخت گردیده است .
نکته حائز اهمیت این است که از مجموع مبلغ 6000 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده از ابتدای سال جاری تاکنون ، مبلغی بالغ بر 5000 میلیارد ریال با معرفی و مجوز مدیرعامل و مابقی با معرفی و مجوز سایر مدیران بانک پرداخت گردیده است به عبارتی بیش از 85 درصد تسهیلات خرد بدون گردش حساب در اختیار مدیرعامل بانک قرار گرفته و مجموع هیئت مدیره ، هیات عامل و سایر مدیران ستادی کمتر از ۱۵ درصد این مبلغ را توزیع نمودند .
با ملاحظه این اعداد می توان به طور مشخص نتیجه گرفت که چرا برخی از دلالان ( از جمله آقای حسن کاظمی از کارمندان بانک توسعه تعاون ) و اشخاص سیاسی ، با جرات و جسارت خاصی در مجموعه وزارت تعاون رفت و آمد نموده و تمام تلاش و توان خود را مصروف حفظ جایگاه مدیرعامل فعلی بانک توسعه تعاون آقای شیخ حسینی مینمایند و در این راه از هیچ کوششی ولو تشکیل گروه های غیر رسمی و تحت فشار قرار دادن و تهدید مراجع تصمیم گیری ابایی ندارند .
نکته . بعد از پیگیری جنابعالی قطعا بانک اقدام به حذف اطلاعات و یا تغییر آن خواهد نمود ولی اسناد اداری کافی و متقن موجود است
لطفا بازنشر دهید تا وزیر محترم و مراجع نظارتی بدانند