تاریخ انتشار: ۰۷:۴۴ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۳

انتقاد جدی روزنامه جمهوری اسلامی از رایزنی عراقچی با طالبان؛ هزینه و فایده این سفر چه بود؟

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: حامیان و مشوقان این سفر یا شناخت کاملی از منطقه ندارند و با عواقب و عوارض حاکمیت طالبان آگاه نیستند یا اینکه لابی و جاده صاف کن‌طالبان هستند یا منافعی شخصی یا گروهی را دنبال می‌کنند و در مجموع دل در گرو ایران و منافع ملی ایران‌ندارند.

انتقاد جدی روزنامه جمهوری اسلامی از رایزنی عراقچی با طالبان؛ هزینه و فایده این سفر چه بود؟

رویداد۲۴| عباس عراقچی، وزیر خارجه روز گذشته به افغانستان رفته و با هیات حاکمه این کشور مذاکره کرد. آنطور که به خبرنگاران گفته توافقاتی نیز در زمینه پایبندی به معاهده هیرمند و بازگشت مهاجران غیرقانونی افغان صورت گرفته است. با این حال سفر وی به افغانستان در حالی که جمهوری اسلامی ایران طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد، با انتقادات گسترده‌ای همراه بوده است.

مثلا روزنامه جمهوری اسلامی در شماره امروز خود، با اشاره به مواضع ضد ایرانی طالبان و همچنین بررسی موقعیت خاص و حساس جمهوری اسلامی در داخل و خارج کشور؛ به هزینه و فایده این سفر پرداخته و نوشته: «آقای عراقچی در شرایطی که ایران در صحنه داخلی با مشکلات عدیده‌ای مواجه است، در منطقه نیز ضرباتی خورده، در اروپا نیز با مشکلاتی در روابط رو‌به‌رو شده و ساطور مکانیسم ماشه را بالای سر خود می‌بیند، از سوی دیگر با چنگ و دندان نتانیاهو و فشار حداکثری ترامپ و حتی گزینه نظامی مواجه است وعلاوه بر آن شاهد فشار آژانس انرژی هسته‌ای و کمیته‌های حقوق بشری و نهاد‌های مربوطه و همزمان تحریم و عدم عضویت در سازمان‌ها و نهادی اقتصادی مثل FATF رمق اقتصادی از ایران را بریده آیا شایسته و ضروری نیست به جای پرداختن به راه‌های چگونگی رهایی از‌ای کلافه چند لایه سفر به دیار طالبان و ملاقات با ناقضین حقوق انسانی و پایمال کنندگان حقوق مردم افغانستان با طالبان متهم به تروریسم مصافحه و چاق سلامتی و پایه‌های آنان را تقویت کنید با کمک اندیشمندان به دنبال راهی در جهت تخفیف و رها سازی از مشکلات فوق الذکر باشید تا اینکه مشروعیت و رسمیت به طالبان ببخشید؟»

این روزنامه در ادامه آورده است: «سفر معمولا با معیار فایده و هزینه سنجیده می‌شود. بدون تردید سفر به دیار طالبان در این مقطع علیه منافع ملی ایران، مغایر با افکار عمومی ایران است و موجب رنجش اقلیت‌های قومی و مذهبی افغانستان از جمله تاجیکها، ازبک‌ها هزاره‌ها و بانوان و ... خواهد شد ازسوی دیگر افکار عموی جهان نیز از اینکه وزیر خارجه ایران با طالبان مخالف جامعه مدنی تعامل و در جهت تقویت آنها اقدام‌کند خشنود نخواهند بود. حال بفرمایید فایده و هزینه این سفر کدام است؟

حامیان و مشوقان این سفر یا شناخت کاملی از منطقه ندارند و با عواقب و عوارض حاکمیت طالبان آگاه نیستند یا اینکه لابی و جاده صاف کن‌طالبان هستند یا منافعی شخصی یا گروهی را دنبال می‌کنند و در مجموع دل در گرو ایران و منافع ملی ایران‌ندارند.»

جمهوری اسلامی همچنین، مسعود پزشکیان را مخاطب قرار داده و نوشته: «جناب آقای پزشکیان هنوز روح حامیان، طرفداران و امیدواران به وعده‌های جنابعالی از آلام و رنج ناشی از وفاق به اصطلاح ملی التیام‌نیافته که ساهد سفر وزیر خارجه برای تعامل با طالبان هستیم. بدون‌شک این سفر خاطره‌ای نامطلوب و برگی غیر قابل دفاع از کابینه جنابعالی برجای می‌گذارد که ضربه‌ای بر اعتبار شخص شما تلقی خواهد شد.

ضمنا واجب است شورای امنیت ملی را موظف سازید که نه تنها تامین مصالح احداث سد در افغانستان را متوقف و منع کند بلکه از ترانزیت مصالح ساختمانی برای این منظور نیز جلوگیری نماید. بی گمان تفکر مسموم ضد انسانی طالبان و بلندپروازی‌های آنان در جنوب آسیا برای سیطره تفکر خود در نهایت علیه منطقه و کشورمان خواهد بود و اصلح است که به تقویت پایه‌های آنها کمک نکنیم.
فردا که بارگاه حقیقت شود پدید
شرمنده رهرویی که نظر بر مجاز کرد»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما