واکنشهای توییتری به نامه ترامپ به رهبری؛ از طنز و شوخی تا پیشبینی
رویداد۲۴| دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که از وقتی به کاخ سفید برگشته، سیاست فشار حداکثری علیه ایران را از سر گرفته، مدعی ارسال نامهای به رهبری شده و با زبان تهدید، از تمایلش به توافق میگوید! وی در این نامه که به گفته طرف ایرانی هنوز دریافت نشده مشخصا یک دوراهی جنگ و مذاکره ترسیم کرده است.
این موضوع در سطح رسانه و شبکههای اجتماعی با واکنشهای بسیاری همراه شده است. از پیامها و ویدیوهایی طنز گرفته تا پیشبینیها درباره محتوای نامه ترامپ و واکنش ایران.
در ادامه به برخی از این واکنشها اشاره میکنیم:
ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «از اصل و محتوای نامه ترامپ خبری ندارم، اما آنچه مسلّم است جمهوری اسلامی تحت فشار مذاکره نمیکند، از حقوق ملت ایران کوتاه نمیآید، گاو شیرده نخواهد شد و زیر بار زور هم نمیرود.»
عبدالله گنجی، فعال رسانهای اصولگرا نوشت: «حدس بنده از کلیت نامه نرسیده ترامپ:
+شما تحت فشار حداکثری هستید تا بیایید توافق کنید، منتظرم.
_چی میخواهی از ما؟
+موشکی و هستهای و منطقهای را تعطیل کنید.
- خب فرضا اگر این سه کار انجام شود چی گیر ما میآید
+خب روشن است دیگه شما را بمباران نمیکنیم.
-تحریمها پس؟
+اون بعد از تجزیه ایران، یا حضور ما در ایران.
-برو تا خبرت کنیم!»
نورنیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی نوشت: «الگوی ترامپ در سیاست خارجی؛ شعار، تهدید، اقدام موقت و عقبنشینی! درباره ایران: اول گفت برخورد نمیخواهد، بعد فشار حداکثری را امضا کرد، سپس تحریمهای جدید را اجرا کرد و حالا از ارسال نامه به رهبری و دعوت به مذاکره میگوید! نمایش تکراری آمریکا.»
بیشتر بخوانید: ببینید| نامه ترامپ به ایران دستمایه طنز کاربران فضای مجازی
عبدالرضا داوری، فعال سیاسی اصولگرا نوشت: «دونالد ترامپ، رییس جمهور امریکا، روز گذشته با تقدیم نامهای به محضر رهبر معظم انقلاب، خواستار مذاکره و توافق با ایران شده بود؛ و لِلهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنینَ وَ لکِنَّ الْمُنافِقینَ لا یَعْلَمُونَ. قرآن کریم، سوره منافقون، آیه ۸»
صادق زیباکلام نوشت: «چقدر اسرائیلیها و در راسشان نتانیاهو دقیقه شماری میکنند که ایران به تقاضای ترامپ پاسخ منفی و یا اصلا پاسخنی ندهد».
حسام الدین آشنا نوشت: «پنج گونه از پاسخهای تاریخی و موقعیتی رهبران اسلام به پیشنهادهای دشمنان:
حدیبیهای (ابوسفیان): صلح از موضع قدرت
صفینی (معاویه): جنگ از موضع حقانیت
مسکنی (معاویه): آتشبس بدلیل خیانت سرداران
کربلایی (یزید): جنگ با تکیه بر وفاداری یاران
تهرانی (صدام):مکاتبه از موضع قدرت برای آتش بس»
کامبیز مهدیزاده، داماد حسن روحانی نوشت: «پروپاگاندای آمریکا در ارسال نامه ترامپ به ایران، تنها یک هدف را دنبال میکند. او میخواهد افکار عمومی را به نفع خودشان تغییر دهد، اجماع جهانی علیه ایران را شکل دهد و خود را مرد صلح و طرفدار مذاکره نشان دهد تا با رونمایی از این چهره آمریکا، عواقب هر تصمیم گیری را بر دوش ایران بیندازد.»
اسفندیار عبداللهی، فعال سیاسی و رسانهای اصلاحطلب نوشت: «نامه ترامپ به رهبری گرچه به ظاهر بر صلح و مذاکره تاکید و اشاره دارد، اما سرشار از غرور نگارنده و تهدید است. به نظر من این نامه برای عمل نشدن نگاشته شده است. با شناخت تاریخی که از رهبری نظام داریم، قطعا پیشنهاد ترامپ را با قدرت رد خواهند کرد.»
سجاد عبادی، فعال رسانهای نوشت: «ترامپ ما رو با اوکراین اشتباه گرفته، نامه بازنشده پس فرستاده میشود».
علی اصغر شفیعیان، فعال رسانهای نزدیک به دولت نوشت: «۱. لحن نامه و نوع پیشنهاد در واکنش موثر است. ۲. تا پیش از نامه توپ در زمین ترامپ بود؛ آیا حرکت جدید را درست بازی کرده است؟ باید دید! ۳. شانسی دارد؟ تنها در صورت تعریف بازی برد برد. کاملا برد برد»
بیشتر بخوانید: ببینید| گاف عجیب خبرنگار «فاکس بیزینس»؛ نامه برای خمینی!
سید پویان حسینی نوشت: «ترامپ مدعی شده که نامهای رو برای ایران فرستاده که البته دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل دریافت نامه رو رد کرده. همزمان یک مقام کاخ سفید هم گفته که نامه نوشتیم، اما هنوز نفرستادیم! این سطح از آشفتگی در موضوع ایران در آمریکا، تنها نشانهی سردرگمی یانکیها در مواجهه با ایران است!»
امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، نوشت: «اگر ترامپ واقعا قصد دارد با ایران مذاکره کند و به توافق برسد
۱ – فقط بر موضوع هستهای متمرکز شود
۲ – در تشدید فشار حداکثری علیه ایران تجدید نظر کند
۳ – از ادبیات تهدید آمیز علیه ایران پرهیز کند
در غیر این صورت ارسال نامه به مقامات ارشد ج. ا. ایران هم احتمالا نتیجه بخش نخواهد بود.»