معاون نهاد ریاست جمهوری مطرح کرد:
مردم نمیپذيرند کسی مسئولیت حادثه پلاسكو را نپذيرد/ شورایشهر به وظايفش عمل نكرده است
معاون نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت تدبیر و امید اقتصاد کشور را در شرایط نامناسبی تحویل گرفته است و تلاشهای گسترده ای انجام شده تا مسیر کشور از وضعیت نامطلوب به وضعیت مناسبی برسد، گفت: دولت یازدهم تلاش کرد با برنامه ریزی های عملیاتی و پشتوانه نیروهای کارآمد، حرکت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در کشور سامان مناسبتر و قویتری پیدا کند.
رویداد۲۴- معاون نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت تدبیر و امید اقتصاد کشور را در شرایط نامناسبی تحویل گرفته است و تلاشهای گسترده ای انجام شده تا مسیر کشور از وضعیت نامطلوب به وضعیت مناسبی برسد، گفت: دولت یازدهم تلاش کرد با برنامه ریزی های عملیاتی و پشتوانه نیروهای کارآمد، حرکت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در کشور سامان مناسبتر و قویتری پیدا کند.
به گزارش رویداد۲۴ مرتضی بانک روز شنبه در نشست شورای اداری شهرستان دماوند با بیان اینکه دولت برای تغییر وضعیت نامطلوب گذشته مقدماتی را فراهم کرد، افزود: ایجاد یک فضای آرام و منطقی در کشور برای فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی که در آن تصمیمات روزمره تغییر نکند و ثبات وجود داشته باشد، تغییرات و نوسانات سریع و عمیق در مقررات ایجاد نشود و بستر برای فعالین اقتصادی فراهم باشد، همراه با اصلاح روشهای سیاسی در سیاست خارجی و داخلی که بتواند علاوه بر تامین منافع ملی، روند توسعه کشور و فعالیتهای علمی و تحقیقاتی کشور را نیز حفظ کرده و توسعه دهد، در دستور کار دولت قرار گرفت.
معاون کل نهاد ریاست جمهوری اظهار داشت: دولت در کنار اقدامات داخلی، تعاملی سازنده، متکی بر سیاست حفظ منافع ملی و اقتدار کشور در عرصه بین المللی در پیش گرفت تا بتواند تعرض دست اندازان به منافع و برنامه های این ملت را محدود کند و اجازه ندهد با فضاسازی و ایجاد اجماع بین المللی علیه ملت ایران تصمیم گیری شود.
بانک تصریح کرد: دولت تلاش کرده است تعاملات بین المللی کشور را به سمت و سویی هدایت کند تا فعالین اقتصادی کشور بتوانند با دنیا تعامل داشته باشند و از طرف دیگر بسترهای داخلی را ناظر بر اصلاح امور و ایجاد شرایط مناسب اقتصادی سامان داد تا فعالین اقتصادی و سرمایه گذاران و کسانی که برای پیشرفت و توسعه کشور تلاش می کنند، بتوانند در محیطی بهتر فعالیت کنند.
او خاطرنشان کرد: دولت با توجه به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی، در مسیر بهبود فضای اقتصادی تکیه بر منابع داخلی و استفاده از امکانات خارجی را وجهه همت خود قرار داد و حالا زمان آن است که ببینیم دولت تا چه حد در اجرای دقیق و صحیح برنامه ها و تحقق اهداف خود موفق بوده است؟
معاون کل نهاد ریاست جمهوری با اشاره به اینکه طبیعی است هر حرکت و تلاشی ممکن است کاستی ها و نقص هایی هم داشته باشد، گفت: متاسفانه عده ای هستند که کلیات یک حرکت را به بهانه کاستی های جزئی تخریب می کنند و مسیر آن را به انحراف می کشانند. هنر این است که اگر اشکالی در بخشی یا کاری وجود دارد برای رفع آن راه حل پیشنهاد شود و با همدلی برای رفع آن اقدام شود نه اینکه سعی کرد با تبلیغات اذهان عمومی را برای یک اشکال کوچک درباره یک حرکت کلی به چالش کشید.
بانک اضافه کرد: نکته مهم این است که سیاستها و چارچوبها به سمتی باشد که موجب هم افزایی و ایجاد ظرفیتهای جدید در عرصه های مختلف شود تا بستر برای توسعه کشور هر روز بهتر و آماده تر از قبل باشد.
او اظهار داشت: دولت در آغاز کار اگر چه وضعیت ایجاد شده علیه کشورمان در عرصه بین المللی را مشکل بزرگی می دانست، اما توجه به اصلاح وضعیت در داخل و در عرصه بین المللی را به طور همزمان مدنظر قرار داد و شاهد این مدعا هم اینکه در داخل کشور همه امکانات و توان کشور برای سامان دادن فضای کسب و کار و فعالیتهای اقتصادی بسیج شد و با وجود تحریمهای ظالمانه گسترده و وضعیتی که در بازار نفت و بازار نفت کشورمان ایجاد شده بود، توانست رشد بالاتر از منفی 6 درصد را به رشد مثبت سه درصد در سال 93 برساند.
معاون کل نهاد ریاست جمهوری تصریح کرد: سامان بخشیدن به وضعیت اقتصادی در کشور در شرایط تحریم و کاهش شدید صادرات و قیمت نفت، به طرفهای خارجی کشور در مذاکرات هسته ای این پیام را ارسال کرد که این دولت در همان شرایط هم توان مدیریت اقتصاد کشور و رشد و پیشرفت را دارد.
بانک گفت: با این وجود نباید اجازه می دادیم وضعیت ایجاد شده در عرصه بین المللی علیه کشورمان ادامه یافته و تحریمهای جدید علیه ایران وضع شوند. امروز بخش قابل توجهی از تحریمهای نفتی، کشتی رانی و بیمه ای ایران رفع شده و نتیجه آن افزایش چشمگیر تولید و صادرات نفتی کشور بوده است، آن هم نه در وضعیتی که مجبور باشیم نفت را به کشورهای محدودی بفروشیم و از همان کشورها هم کالا بخریم، بلکه در وضعیتی که نفت را به هر کس که خودمان خواستیم می فروشیم و از هر کشوری خواستیم کالا می خریم.
او با بیان اینکه این ذلت و فاجعه بزرگی بود که ما مجبور بودیم نفت را فقط به 6 کشور بفروشیم و فقط از آنها کالا وارد کنیم، اظهار داشت: امروز در عرصه های مختلف از جمله کشاورزی پیشرفتهای قابل ملاحظه ای داشتیم و به عنوان مثال علاوه بر تامین عمده محصولات مورد نیاز کشور در داخل، در تولید محصول استراتژیک گندم به خودکفایی رسیده ایم و حتی ظرفیت صادرات گندم داریم.
معاون کل نهاد ریاست جمهوری تصریح کرد: برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی حجم صادرات غیرنفتی کشور بر واردات کشور برتری یافته و امروز می توانیم همه نیازها و امکانات وارداتی خود را از منابع صادرات غیرنفتی تهیه کنیم.
بانک خاطرنشان کرد: اگر اصلاحات دولت یازدهم در راستای بهبود فضای اقتصادی کشور در عرصه بین المللی و داخلی نبود، با توجه به کاهش قیمت نفت، امروز با فاجعه ای جدی در اقتصاد کشور مواجه بودیم. پس باید نتیجه گرفت که مسیر دولت یازدهم در اصلاح وضعیت اقتصادی کشور، مسیر درستی بوده است و البته این به معنای آن نیست که همه مشکلات کشور رفع شده است چرا که این دولت در آغاز کار با انبوهی از مشکلات مواجه بود که رفع خود این مشکلات زمان زیادی می طلبد.
او گفت: در نتیجه تلاشهای دولت یازدهم، کشور در مسیر حل مشکلات اقتصادی قرار گرفته و ریل گذاری صحیحی برای حل مشکلات انجام شده است. بر همین مبنا در سالهای سپری شده از این دولت، به طور متوسط سالیانه 700 هزارشغل ایجاد شده است که اگر چه کل نیاز کشور به اشتغال جدید را رفع نمی کند، اما به هر حال ایجاد این تعداد شغل کار بزرگی است که البته همدلی و تلاش جمعی برای گسترش تلاشها در عرصه اقتصاد می تواند این مشکل را به شکل بهتری حل و فصل کند.
معاون کل نهاد ریاست جمهوری ادامه داد: متاسفانه چنانکه گفتم عده ای دنبال این هستند که با هر بهانه کوچکی حرکت عظیم دولت را با چالش مواجه کنند و مثلا شاهد بودیم که در هفته های اخیر در پی یک نوسان مقطعی در قیمت ارز، چه فضایی به راه افتاد.
بانک همچنین دیگراقدامات دولت ازجمله در حوزه بهداشت و درمان را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: مسیر حرکت دولت در جهت حل مشکلات، مسیر صحیحی است اما طبیعی است که دولت برای اجرای همه برنامه ها و تحقق همه اهدافش به زمان نیاز دارد. اگر دولت فرصت کافی داتشته باشد می تواند این مسیر را کامل کند.
او تصریح کرد: ما توانسته ایم کشورهایی که دوست ما نیستند، اما دشمن هم نیستند را از مسیر همراهی دشمنان کشورمان از جمله آمریکا بیرون بیاوریم و کاری کنیم که دیگر آمریکایی ها نتوانند تصمیمات خودشان را مستحضر به اجماع جامعه جهانی معرفی کنند و این هنر بسیار بزرگی بوده است.
معاون کل نهاد ریاست جمهوری با اشاره به حادثه پلاسکو گفت: همین که در حال حاضر همه به دنبال مقصر در ماجرای پلاسکو می گردند نشان از گستره وسیع کار دارد اما مردم نمی توانند بپذیرند که وقتی یک اتفاق خوب می افتد همه در آن شریک باشند و وقتی یک حادثه رخ می دهد هیچکس مسئولیتش را به عهده نگیرد.
معاون کل نهاد ریاست جمهوری با تقدیر از اقدامات و فعالیتهای صورت گرفته توسط فرمانداری تهران و گرامیداشت یاد شهدای آتش نشان حادثه ساختمان پلاسکو، ادامه داد: امیدوارم وقایعی چون حادثه پلاسکو دیگر در تهران اتفاق نیفتد که برای رسیدن به این هدف باید همگی در یک مسیر تعیین شده مشخص و قانونی حرکت کنیم تا دیگر نگران رخ دادن حوادثی از این دست نباشیم.
او افزود: کسانی که مسئولیت چنین شهر بزرگی را به عهده می گیرند باید قدرت استفاده از نظرات و انتقادات و پیشنهادات را داشته باشند که این مهم تا اندازه زیادی توسط فرمانداری تهران انجام می شود اما باید این روند با سرعت و همت بیشتری ادامه یابد.
بانک با تاکید بر اینکه فرمانداری باید بیش از سایر دستگاهها با مشکلات مردم آشنا باشد، گفت: باید مجموعه فرمانداری بکوشد که برای حل مشکلات مردم و انتقال آنها به سایر مسئولان از مدیران عالیتر حتی در سطح وزیر و مدیران روابط عمومی سازمان ها گزارش بخواهد و از چنین افرادی را هم برای حضور در جلسات خود دعوت به عمل آورد.
او افزود: تنها فرماندار و استاندار نمی توانند مدیریت کلان شهر را به عهده بگیرند بلکه تمامی مدیران اجرایی باید چنان ظرفیتی داشته باشند که با مدیران شهری هماهنگ باشند و به آنها پیشنهاد دهند و از آنها پیشنهاد پذیرند.
معاون کل نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه مشکلات تهران کم نیست، اظهار کرد: برخی از این مشکلات چون حادثه پلاسکو، کارتنخوابها و آلودگی هوا و نیاز به خانه و مسکن برای برخی شهروندان خود را زمانی نشان داده و نشان خواهد داد، اینها مسایل مهم و اساسی است و اولین جایی که انتظار می رود بتواند برای حل آنها چاره ای بیندیشد همین مدیریت شهری است که به راه انداختن کمیته هایی برای پیگیری این مسائل می تواند کمک کننده باشد و اگر لازم بود به مقامات بالاتر نیز در این زمینه گزارش هایی داده شود.
بانک گفت: وقتی گزارش می شود که 550 مدرسه فرسوده است و کل امکانات عمرانی هم برای آن گذاشته شود، ده سال دیگر به پایان می رسد، نتیجه بخش نیست. فقط نباید به امکانات دولت تکیه کرد و یک فرماندار هم به راحتی نمی تواند یک مجموعه هشت و نیم میلیون نفری را اداره کند.
معاون کل نهاد ریاست جمهوری تصریح کرد: وقتی اتفاقی مثل پلاسکو می افتد باید تا میتوانیم از امکانات شهری استفاده کنیم که از جمله آنها همین نمایندگان شورای شهر و مجلس هستند.
او با بیان اینکه به نظر میرسد شورای شهر نتوانسته به طور کامل به وظایف و برنامههای خود عمل کند، افزود: وقتی شهر تهران پر از برج و ساختمان های بلند شده است که جابجایی هوا را هم مشکل کرده است، نشان از این دارد که نظارت کامل و جدی صورت نگرفته است. ظرفیت شورای شهر بیش از این است و نظارتش باید جدیتر باشد.
بانک ادامه داد: دولت در شرایط سختی مدیریت کشور را به عهده گرفت و برنامهریزی های دولت به خصوص با کاهش قیمت نفت مشکلات زیادی را متحمل شد و من در تعجبم که چگونه توانستیم سال 94 را پشت سر بگذاریم.
او گفت: برجام اتفاق افتاده و ما از بسیاری از مسائل اقتصادی هم عبور کردهایم، کاهش قیمت نفت را برخی از کشورها برنامه ریزی کردند تا تاثیر مثبت برجام را برای ما خنثی کنند، اما آنها که چنین نیتی داشتند از کاهش قیمت نفت، خودشان بیشتر ضرر کردند تا ما. علی رغم این مشکلات شاهد رشد اقتصادی بودیم و هیچ مشکلی هم در کنترل تورم به وجود نیامده است.
بانک افزود: اقتصاد واسطهای که در سالهای پیش حاکم بود باعث این همه فساد شد که هنوز هم آثارش باقی است. 124 هزار میلیارد تومان فقط طرح های باقیمانده از دولت قبل بود و در چنین شرایطی دولت آقای روحانی کار آمد. اساسا در طول تاریخ اقتصادی ما مگر احتساب رشد اقتصادی بدون درنظر گرفتن فروش نفت بوده است که امروز می گویند این رشدی که دولت اعلام می کند با احتساب فروش نفت است. این درحالی است که قیمت نفت کاهش شدیدی داشته است.
او گفت: کسی نگفته است که تورم را به صفر درصد رسانده که عدهای می گویند پس چرا قیمتها در طول زمان بالاتر می رود. ظاهرا قرار است هر اتفاق خوبی که توسط دولت می افتد را عدهای زیر سوال ببرند و نفی کنند.
معاون کل نهاد ریاست جمهوری گفت: یادمان باشد روزی که دولت را تحویل گرفتیم تهیه دارو چه وضعیتی در کشور داشت، و امروز تولید دارو نود و پنج درصدش در کشور انجام میشود.
وی ادامه داد: من زمانی فرمانده سپاه کرمان بودم و حاج قاسم سلیمانی فرمانده عملیات ما بود. چند وقت پیش خدمت ایشان بودم و ایشان گفت ما هیچ وقت مانند امروز به این شکل و با این سهولت امکانات خود را برای بسیج و سپاه و به این راحتی از سازمان برنامه و بودجه دریافت نکردهایم.
بانک تصریح کرد: بعضی خوشحالاند که امروز کسی آمده است که میتواند برجام را به هم بزند. خیالتان راحت باشد که چنین اتفاقی نمیافتد، آقایی که از آمدن ترامپ خوشحال هستی برو و حرفهای ترامپ را بشنو که می گوید ایران در ماجرای برجام سر ما را کلاه گذاشته است، آیا این حرفها نشان دهنده هنر دیپلماسی ما نیست؟ آیا نباید به خودمان افتخار کنیم؟
او ادامه داد: این مردم دو سرمایه خوب دارند که در این دولت هم تقویت شده است، یکی امید است که هرکس آن را نشانه بگیرد کار غلطی کرده و در حق مردم جفا نموده است. سرمایه دیگر مردم هم آرامش است که دولت به خوبی آن را در کشور ایجاد کرده است. اما برخی تا قیمت دلار چند روزی تغییر کرد، خوشحال شده بودند که دولت ناموفق بوده و نتوانسته کارش را درست پیش ببرد اما دولت به خوبی بازار را کنترل کرد.
بانک افزود: در ماه های آینده که انتخابات در پیش است امیدواریم مردم به صحنه بیایند و کسانی که می خواهند جامعه را ناامید کنند را ناامید گردانند، چرا که این دولت با مردم است و با مردم خواهد ماند.
معاون کل نهاد ریاست جمهوری در ابتدای این جلسه ضمن گرامیداشت یاد آیت الله هاشمی رفسنجانی، ایشان را یار وفادار امام و رهبری و همراه مردم نامید و گفت: نباید کسانی را که برای این مردم و مملکت جانانه فداکاری کرده و برای مردم و اجرای برنامه های انقلاب زحمت کشیدند فراموش کنیم. همچنین از ایثار و تلاش همه کسانی که در رخداد اخیر بارش برف در محدوده دماوند، برای کمک به مردم مانده در جاده تلاش کردند و متاسفانه تعدادی از آنها نیز جان باختند، تشکر و تقدیر می کنم.
بانک در هنگام ورود به محل این نشست از نمایشگاه صنایع دستی و مشاغل خانگی زنان بازدید کرد و در جریان نشست نیز از سند چشم انداز دماوند 1414 رونمایی شد. همچنین در پایان این نشست از تعدادی از بانوان برگزیده دماوند نیز به مناسبت روز زن، انقلاب اسلامی و تحکیم خانواده در تقویم روزهای دهه فجر تقدیر شد.