نمیتوان تفکر اصلاحات را با زور و شانتاژ حذف کرد/هنوز پالس مثبتی در مورد رفع حصر دریافت نکردیم
قائم مقام حزب اعتماد ملی در ادامه سخنان خود، استقامت در برابر ناملایمات، انتقادپذیری، همت بلند، دورراندیشی، اعتدال گرایی، زمان شناسی، واقع بینی، عملگرایی و مردمداری را از ویژگی های برجسته شخصیت آیت الله هاشمی رفسنجانی برشمرد و افزود: آیت الله هاشمی رفسنجانی ضمن اینکه شخصی با اعتقاد و مؤمنی وارسته بود؛ اما به مسئولین قدسی یا آسمانی اعتقادی نداشت. با افراطی گری از هر جناحی مخالف بود و به مردم اعتقاد داشت. مردم را همه کاره می دانست حتی اگر از نظرش اشتباه می کردند. آقای هاشمی در سال های اخیر به مراتب مردمی تر و تکامل یافته تر شده بود. وی معتقد بود که ملی مذهبی ها هم باید فعالیت کنند. به خاطر دارم که یک بار در مجلس یکی از ملی مذهبی ها پشت تریبون سخن بسیار تندی در مورد انقلابیون گفت که شکایت ما را برانگیخت اما آقای هاشمی به ما گفتند که بنشینید. آن آقا هم نماینده مردم است و حق دارد صحبت کند. آقای هاشمی متاسفانه از همه سو مورد بی مهری قرار گرفتند و قدر ایشان به خوبی دانسته نشد. نباید فراموش شود که اگر خدایی ناکرده اتفاقی برای این کشور بیافتد، شخصیت های ریشه دار هستند که می توانند مردم را بسیج کنند نه چندتا روزنامه و فضای مجازی!
مشاور رئیس جمهور در دولت اصلاحات، مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی را تکیه گاهی برای جریان اصلاح طلبی و اعتدالگرایی در کشور و همچنین شخص حجت الاسلام روحانی دانست و تصریح کرد: مرحوم آیت الله هاشمی در سال ۷۶ مردانه ایستاد و اگر چنین نمی کرد شاید اصلاً حماسه دوم خردادی شکل نمی گرفت. با این حال خیلی از دوستان دوم خردادی ما قبول نداشتند که آقای هاشمی یک تکیه گاه برای اصلاحات هستند. ما به برخی از آنها که تندروی می کردند و حتی به آقای هاشمی توهین می کردند، تذکر می دادیم که هاشمی ریشه شماست؛ تیشه به ریشه خود نزنید! سال ۸۴ هم داستان تلخی رخ داد. مردم آماده بودند به اصلاحات رأی بدهند؛ اما آرا بخاطر سهم خواهی های عده ای تقسیم شد و نتیجه مطلوب حاصل نشد. برخی بزرگان نیز اصرار داشتند که این تعدد ایجاد شود و اگرنه آقای معین خودش قصد کاندیداتوری در انتخابات را نداشت. اگر این تعدد رخ نداده بود، آقای هاشمی یا آقای کروبی برنده انتخابات سال ۸۴ می شدند.
نماینده امام خمینی (ره) در شهربانی کل کشور با اشاره به اینکه جریان اصلاحات در کشور یک جریان فکری قوی است، یادآور شد: در دولت قبل عده ای می گفتند آخرین میخ تابوت اصلاحات زده شد و دیگر این جریان از بین رفته است. آیا چنین شد؟! فکر را نمی توان با زور و شانتاژ از بین برد؛ بلکه تفکر تنها با تفکر قابل مقابله است. جریان اصلاحات، جریانی قانونی و اسلامی است که به هیچ شخصی وابسته نیست؛ بلکه پشتوانه آن مردم هستند. اینکه عده ای جریان اصلاحات را وابسته به قدرت حاکم می دانند هم درست نیست؛ چراکه اصلاحات، قصد اصلاح اشکالات حکومت را دارد. خود ما در دولت «مهرورزی» از سخنرانی در دانشگاه ها محروم بودیم و به ما که جزو اولین سخنرانان بعد از انقلاب در دانشگاه ها بودیم، اجازه سخنرانی نمی دادند. آیا با این بد رفتاری ها جریان اصلاحات از بین رفت؟!
در ادامه، تعدادی از دانشجویان به بیان دیدگاه ها و طرح پرسش های خود پرداختند که حجت الاسلام و المسلمین منتجب نیا به آنها پاسخ گفت.
وی در پاسخ به این پرسش که نسبت افکار آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشتباهات فرزندانشان چیست؟ گفت: ما از صحت اشتباهاتی که شما می فرمایید خبر نداریم اما به فرض وجود چنین اشتباهاتی نمی توان آنها را به نام آیت الله هاشمی رفسنجانی نوشت.
منتجب نیا در پاسخ به این سوال که آیا تغییری در وضعیت محصوران ایجاد شده است یا نه؟ گفت: هنوز تغییر خاصی رخ نداده است و ما هنوز پالس مثبت شاخصی در مورد رفع حصر دریافت نکردهایم. جناب آقای مطهری تلاش هایی در این راستا می کنند که امیدواریم این تلاش ها نتیجه دهد؛ اما هنوز اتفاق خاصی نیافتاده است.
عضو سابق مجمع روحانیون مبارز همچنین به دانشجویانی که انتقاداتی را به آیت الله هاشمی رفسنجانی وارد می کردند پاسخ داد: ما هم بسیاری از این انتقادات را قبول داریم اما مراسم بزرگداشت یک عزیز از دست رفته، جای انتقاد کردن به او نیست.
پس از این نشست نیز حجت الاسلام و المسلمین رسول منتجب نیا با حضور در دفتر آیت الله العظمی صانعی، با حجت الاسلام و المسلمین نوروزی خراسانی، مسئول دفتر این مرجع تقلید دیدار کرده و به گفتگو پرداختند.