ایمانی فعال سیاسی اصولگرا مطرح کرد
"احتمال کنار کشیدن رییسی"
یک فعال اصولگرا با بیان این که در صورت مطلوب نبودن وضعیت آرای رئیسی در نظر سنجی ها به احتمال زیاد وی از رقابت کنار خواهد کشید، گفت: قطعاً احمدی نژاد و بقایی از طرف شورای نگهبان رد صلاحیت خواهند شد.
رویداد۲۴-یک فعال اصولگرا با بیان این که در صورت مطلوب نبودن وضعیت آرای رئیسی در نظر سنجی ها به احتمال زیاد وی از رقابت کنار خواهد کشید، گفت: قطعاً احمدی نژاد و بقایی از طرف شورای نگهبان رد صلاحیت خواهند شد.
ناصر ایمانی در گفت و گو با خبرنگار جماران در خصوص انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: در حال حاضر باید منتظر تایید صلاحیت ها بود و بعد از آن در مورد آرایش انتخابات صحبت کرد. من تصور می کنم کسانی که در نهایت وارد عرصه انتخابات می شوند آقایان روحانی، رئیسی، جهانگیری، قالیباف و احتمالاً آقای میرسلیم خواهند بود و افراد دیگری که ثبت نام کرده اند از طرف شورای نگهبان رد صلاحیت خواهند شد و یا در نهایت وارد رقابت نمی شوند، البته در میان این 5 نفر هم آقای جهانگیری در کورس رقابت نیست چرا که ایشان برای حمایت از روحانی آمده و برنامه ای برای رقابت ندارند.
وی در مورد حضور آقای احمدی نژاد و همراهانش در انتخابات گفت: به نظر من خود آقای احمدی نژاد و دیگرانی که با حمایت ایشان ثبت نام کرده اند از طرف شورای نگهبان رد صلاحیت خواهند شد و شورای نگهبان هزینه رد صلاحیت این گروه را خواهد پذیرفت چرا که تأیید صلاحیت آن ها هزینه های بالاتر را در پی خواهد داشت؛ شورای نگهبان در این 35 سال گذشته از اینگونه هزینه ها زیاد متحمل شده است و این را هم تحمل می کند. بنابراین به نظر من قطعاً بقایی و احمدی نژاد رد صلاحیت خواهند شد.
ایمانی همچنین در خصوص واکنش احمدی نژاد به رد صلاحیت خود و بقایی، اظهار کرد: طبعاً آن ها واکنش هایی از نوع اعتراض و نامه نگاری و... خواهند داشت ولی این واکنش ها در همین حد محدود خواهد ماند و اقدامی فراتر از آن صورت نخواهد گرفت. من فکر می کنم خود این دو نفر هم با آگاهی از این که تأیید صلاحیت نمی شوند وارد انتخابات شده اند ولی آن ها با این ثبت نام و اعلام حضور اهداف دیگری را دنبال می کنند.
وی افزود: یکی از تحلیل ها این است که احمدی نژاد به خاطر این ثبت نام کرده است که شورای نگهبان را تحت فشار قرار دهد و صلاحیت بقایی را بگیرد و خودش را فدای بقایی کند. تحلیل دیگر این است که احمدی نژاد از این طریق می خواهد در صحنه سیاست باقی بماند ولو با رد صلاحیت. او می خواهد بعد از این که رد صلاحیت شد، با مظلوم نمایی پایگاه اجتماعی بیشتری به دست بیاورد و با تحمیل هزینه به شورای نگهبان و نظام خودش را به عنوان یک اپوزسیون مطرح کند.
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که گرایش های سیاسی جامعه را بیشتر به چه سمت و سویی می بینید و کدام جناح از وضعیت بهتری برخوردار است، گفت: اظهار نظر در این مورد در حال حاظر یک مقدار سخت است چون در انتخابات های ما معمولاً چند روز مانده به انتخابات می توان متوجه شد که گرایش جامعه به چه سمتی است به جز موارد استثنایی مانند دوران آقای هاشمی که از قبل مشخص بود ایشان رای می آورند در بقیه موارد و دوره های مختلف انتخابات ریاست جمهوری ایران قابل پیش بینی نبوده است. انتخاب خود آقای روحانی در دور اول قابل پیش بینی نبود. از طرف دیگر بخش عمده ای از نظر مردم، در مناظره ها و تبلیغات های انتخاباتی شکل می گیرد. اما آنچه مسلم است رقابت اصلی بین آقای روحانی و آقایان قالیباف و رئیسی است. حالا آیا نامزدهای اصولگرا در روزهای آخر به نفع یکدیگر کنار خواهند کشد، مشخص نیست. اما مسلماً این انتخابات دو قطب دارد و خیلی سخت، پیچیده و غیر قابل پیش بینی خواهد بود.
وی ادامه داد: به خاطر این که آقای روحانی در دور اول با آرای حداقلی رئیس جمهور شده اند و این که ما در حال حاضر هیچ دلیل موجهی نداریم که مثلاً آرای آقای روحانی در میان عامه مردم و نه سیاسیون و نخبگان از دور گذشته بیشتر شده باشد. به نظر اگر آقای روحانی رأی هم بیاورد این رأی آوری مانند دور اول با اکثریت ضعیف خواهد بود و حتی ممکن است با فاصله کمی انتخابات به دور دوم کشیده شود.
ناصر ایمانی در مورد این که آیا اصولگرایان قصد دارند اگر هم پیروز نشدند روحانی را با رای حداقلی راهی پاستور کنند، ابراز داشت: اصولگرایان آمده اند که در انتخابات پیروز شوند چون رئیس جمهور از هر طیفی که باشد رئیس جمهور کل کشور است و قدرت اجرایی کشور را دارد. مسلماً چه در بعد خارجی و چه در داخل رئیس جمهوری که با در صد بالای آرا انتخاب می شود پشتوانه معنوی بالایی خواهد داشت. و برای جناح اصولگرا هم خوب است که اگر رئیس جمهوری انتخاب می شود با رأی بالا باشد. هیچ کس به دنبال این نیست کاری بکند که فردی با آرای حداقلی رئیس جمهور شود. چون فایده ای ندارد رئیس جمهور با آرای کم هم عملاً رئیس است منتها در این صورت ضعیف تر خواهد بود که به نفع هیچ جناحی نیست.
وی در ادامه در خصوص کنار کشیدن ابراهیم رئیسی از رقابت در صورت نداشتن وضعیت مطلوب در نظرسنجی ها، گفت: من این احتمال را زیاد می بینم چون اساساً ایشان از اول هم به دلیل مسائل مختلف تمایل زیادی به کاندیداتوری نداشتند؛ به همین خاطر آقای رئیسی خیلی راحت می تواند تصمیم به کناره گیری بگیرد. آقای قالیباف هم همینطور است، یعنی کنار کشیدن این دو نفر به نفع همدیگر خیلی سخت نیست؛ ضمن این که اگر این احتمال را بدهند که با کنارکشی یکی، دیگری پیروز می شود، به نفع یکدیگر کنار می روند و به جایگاهشان در دولت یکیگر فکر خواهند کرد؛ به خصوص که با هم همشهری هم هستند. ولی این که سال 92 اصولگرایان به نفع یکدیگر کنار نرفتند این بود که در این سال تعداد کاندیداها زیاد بود و هماهنگی سخت؛ در حال حاضر دو نفر هستند و این توافق آسان تر صورت خواهد گرفت.
ایمانی با بیان این که اما در طرف مقابل یعنی بین آقای روحانی و آقای جهانگیری رویه به این شکل نخواهد بود، بیان داشت: یعنی اگر به فرض در روزهای آخر بین آقای روحانی و جهانگیری نظرسنجی ها به نفع آقای جهانگیری بود به نظر شما آقای روحانی کنار می کشد؟ نه به نظر من روحانی هرگز کنار نخواهد کشید.
وی در پایان عملکرد جناح اصولگرا را در قالب جمنا نسبتاً مثبت ارزیابی کرد و توضیح داد: ما اگر بخواهیم نگاه حداکثری داشته باشیم این عملکرد نه کامل اما نسبتاً موفق بود. اما باید در نظر بگیریم که این اتفاق حرکتی بود که برای اولین بار انجام شد و یک تجربه جدیدی محسوب می شد. از طرف دیگر واقعا در هر دوره ای هماهنگی بین این همه احزاب، گروه ها و جمعیت ها که در هر دو جناحح وجود دارند، کار سختی است. مطمئن باشید که چهار سال دیگر چه آقای روحانی در این دوره رئیس جمهور بشود چه نشود، این مشکل هماهنگی برای رسیدن به کاندیدایی واحد در جناح اصلاح طلب وجود خواهد داشت. بنابراین نباید انتظار داشت که "جمنا" در یک حرکت تازه متولد شده، بتواند در میان این همه نیروهای مختلف به یک کاندید واحد برسد و دیگران هم تمکین کنند.