رد صلاحیت حدود 10 هزار داوطلب انتخابات شوراها
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا از رد صلاحیت حدود 10 هزار داوطلب این انتخابات پیش از رسیدگی هیئتهای استانی خبر داد.
رویداد۲۴_رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا از رد صلاحیت حدود 10 هزار داوطلب این انتخابات پیش از رسیدگی هیئتهای استانی خبر داد.
محمد محمودی شاه نشین در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا حدود 283 هزار نفر نام نویسی کردند که از این تعداد 5799 نفر انصراف دادند.
وی افزود: پیش از رسیدگی هیئت های نظارت استانی در شهرها از 55 هزار و 20 داوطلب، 3605 نفر و در روستاها از 234 هزار و 755 نفر، 6377 نفر رد صلاحیت شده اند.
محمودی شاه نشین گفت: این تعداد رد صلاحیت در مقایسه با دوره قبل یک درصد افزایش یافته است.
وی افزود: بررسی صلاحیت داوطلبان در هیئت های اجرایی باید به تأیید هیئت های نظارت برسد.
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در پاسخ به اینکه آیا ممکن است با توجه به سپرده شدن تأیید یا رد صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها به نمایندگان مجلس، در این کار سلایق سیاسی دخالت داده شود؟ گفت: قانون راهکارهای دخالت دادن سلایق سیاسی را در بررسی صلاحیت ها بسته است اما ممکن است در اجرا مشکلاتی وجود داشته باشد.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، محمودی شاه نشین افزود: نظر مراجع چهارگانه برای هیئتهای اجرایی و نظارت در تشخیص صلاحیت نامزدها مشورتی است و هیئت های اجرایی و نظارت در نهایت صلاحیت داوطلب را تأیید یا رد می کنند.
وی گفت: تبلیغات نامزدهای انتخابات شوراها از 21 اردیبهشت به مدت هفت روز آغاز می شود و چگونگی تبلیغات مجاز به نامزدها اعلام شده است.
محمودی شاه نشین افزود: اگر در تبلیغات انتخابات، تخلفی روی دهد و طرفداران نامزدها به عنوان نمونه در اماکن ممنوعه به تبلیغ نامزد خود بپردازند ممکن است تا یک ماه زندانی شوند و پرونده آنها کیفری شود.
وی گفت: با توجه به نشست هایی که با مسئولان به ویژه پلیس فتا داشته ایم فضای مجازی تا حدودی کنترل و محدودیت ها برای ادمین های گروه های فضای مجازی اعلام شده است.
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها افزود: تاکنون فضای تخریبی جدی در فضای مجازی نداشته ایم.
محمودی شاه نشین گفت: در این دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا گروه بازرسی متشکل از هفت نماینده مجلس شورای اسلامی در مرکز تشکیل شده و آنها نیز برای هر استان سه ناظر و برای هر شهر یک ناظر و برای هر 15 صندوق یک بازرس منصوب کرده اند.
احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه و کمیته شوراهای اسلامی مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: با توجه به اینکه در هر دوره طیف اصولگرایان یا اصلاح طلب در مجلس شورای اسلامی حضور دارند، سلایق سیاسی در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه با بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا با روش کنونی مخالف است، افزود: باید رعایت قانون در مراحل مختلف انتخابات شوراها در هر استان ارزیابی شود.
امیرآبادی فراهانی گفت: ممکن است در برخی مناطق نمایندگان مجلس در آینده به رأی گروهی نیاز داشته باشند و نتوانند داوطلب منتسب به آن گروه را در انتخابات شوراها رد صلاحیت کنند.
وی افزود: اکنون در شش استان هر سه عضو هیئت نظارت از اصولگرایان هستند در حالی که اعضای هیئت نظارت تهران از فهرست امید نمایندگان مجلس اند.
عضو هیئت رئیسه و کمیته شوراهای اسلامی مجلس گفت: فضای انتخابات شوراها از عمران و سازندگی در حال تبدیل به فضای سیاسی است.
امیرآبادی فراهانی افزود: برخی از داوطلبان انتخابات شوراها در تهران بر اساس سلایق سیاسی رد صلاحیت شده اند.
وی گفت: پیشنهاد می کنیم دیوانی برای انتخابات شوراها و نظارت بر عملکرد آنها در چهار سال تشکیل شود زیرا با توجه به بودجه چندهزار میلیارد تومانی برخی شوراها در برخی شهرها، هیچ نظارتی بر آنها وجود ندارد.
امیرابادی فراهانی افزود: اینکه بخواهیم آمار دهیم میزان رد صلاحیت ها کاهش یافته است و کلاس بگذاریم درست نیست بلکه باید قانون رعایت شود.
وی گفت: اگر نامزدی در فرایند تبلیغات انتخابات شوراها تخلفی انجام دهد صلاحیت وی دوباره بررسی خواهد شد.
عضو هیئت رئیسه و کمیته شوراهای اسلامی مجلس با بیان اینکه اکنون مشکل در فضای مجازی است، افزود: برخی داوطلبان و حامیان آنها در این فضا دیگران را تخریب و خود را تبلیغ می کنند.
منبع: ایسنا