تاریخ انتشار: ۱۸:۱۰ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۶

برگزاری نشست نظام‌سازی و فرهنگ‌سازی قرآنی

حجت‌الاسلام بهمنی در نشست هم‌اندیشی «نظام‌سازی و فرهنگ‌سازی قرآنی» گفت: امیدواریم شاهد روش سلول‌های بنیادی نظام‌سازی قرآنی با همکاری جهاد دانشگاهی باشیم.
حجت‌الاسلام بهمنی در نشست هم‌اندیشی «نظام‌سازی و فرهنگ‌سازی قرآنی» گفت: امیدواریم شاهد روش سلول‌های بنیادی نظام‌سازی قرآنی با همکاری جهاد دانشگاهی باشیم.
 
رویداد۲۴- نشست هم‌اندیشی «نظام‌سازی و فرهنگ‌سازی قرآنی» عصر دیروز ۲ خرداد، با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین سعید بهمنی، عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی، حجت‌الاسلام و المسلمین احمد آکوچکیان، رئیس مرکز استراتژیک توسعه رشد، زهرا نقی‌زاده، معاون فعالیت‌های قرآنی سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور، رضا سلامت‌پناه، دبیر مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، لاله افتخاری، فعال قرآنی و نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و آذری نماینده وزارت علوم در محل سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.
 
در آغاز این نشست زهرا نقی‌زاده ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری همایش نظام‌سازی قرآنی که در اسفند سال گذشته برگزار شده بود، گفت: محورهای همایش بر اساس سبد پروژه وزارت علوم انتخاب شده بود. مسئله اساسی که امروز وجود دارد این است که چطور کار متوقف نشود و می‌خواهیم در این جلسه چارچوب ادامه فعالیت در خصوص نظام‌سازی قرآنی در سال جاری را مشخص کنیم.
 
در ادامه سلامت‌پناه گفت: طی چند سالی که بحث‌های نظام‌سازی مطرح شده هم صعوبت و هم کلی بودن آن باعث شده است تا تحقیقات کمی در این زمینه صورت بگیرد. تجربه نشان می‌دهد باید در کنار نهادهای دولتی از توان نهادهای پژوهشی و علمی غیر دولتی نیز استفاده شود تا این امر خطیر به نتیجه مطلوب برسد.
 
وی افزود: با توجه به اعلام آمادگی سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور در قبول ماموریت ویژه در خصوص نظام‌سازی قرآن کریم، امیدواریم با با ایجاد شبکه‌ای از مجموعه‌های توانمند در این خصوص و استفاده از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی کشور ، ماموریت مورد نظر به خوبی به انجام برسد.  
 
افتخاری در ادامه این نشست با اشاره به اینکه همایش سال پیش دغدغه‌های خوبی را مطرح کرد، گفت: در این زمینه ما باید کلان برنامه‌ها را طراحی کنیم و بدون وقفه با همراهی دانشگاه‌ها و حوزه علمیه، فعالیت‌ها را به سوی حوزه میان‌رشته‌ای قرآنی سوق دهیم.
 
آکوچکیان در آغاز سخنانش با ارزیابی از نقاط قوت و ضعف همایش نظام‌سازی، گفت: ۷ کار باید در دستور کار قرار بگیرد، ما باید به بازخوانی دوباره مسئله و مفهوم‌شناسی نظام‌سازی قرآنی، سازمان‌دهی ایده آغازین، سازمان‌دهی نظام برنامه پیشنهادی، تقسیم کار سازمانی به منظور شبکه‌سازی، ورود به نظام تولید فکر نظام‌شناسی و نظام‌سازی، ورود به بازخوانی نظام ملی تولید علم و ورود به نظام تحقیق و توسعه ملی بپردازیم.
 
در ادامه جلسه نقی‌زاده در پاسخ به این پرسش بهمنی در خصوص ماموریت و جایگاه جهاد دانشگاهی، گفت: سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور با پشتوانه ۳۶ ساله در فعالیت‌های قرآنی دانشگاهی، به لطف خداوند متعال و با بهره‌مندی از رهنمود‌های مقام معظم رهبری، اکنون تبدیل به نهاد پر ثمری در عرصه فرهنگ دینی کشور و جهان اسلام شده است.
 
وی افزود: مقام معظم رهبری همواره عنایت ویژه‌ای به این مجموعه قرآنی داشته‌اند و در دیدار که با مسئولین جهاد دانشگاهی فرمودند که جهاد دانشگاهی از رویش‌های مبارک انقلاب است و توقع دارند که در زمینه قرآنی کار گزین انجام دهند.
 
نقی زاده با بیان اینکه این عنایت ویژه همواره مسئولیت‌ها و تلاش‌های این مجموعه قرآنی را حساس‌تر و بیشتر کرده‌ است، گفت:  بحمدالله این سازمان با ریز مجموعه‌های خبرگزاری بین‌المللی ایکنا با ۱۹ زبان، پژوهشکده مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم، مرکز فعالیت‌های دانشجویی، مرکز رشد و فناوری و مرکز آموزش‌های تخصصی قرآن کریم در حال حاضر فعالیت می‌کند.
 
نقی‌زاده تصریح کرد: یکی از اقدامات این سازمان که در طول سالیان گذشته برکات زیادی را برای فضای قرآنی و دینی کشورمان و نیز در عرصه جهان اسلامی داشته است، راه‌اندازی مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای قرآنی کریم بوده است. این مرکز دارای سه گروه پژوهشی قرآن و سلامت، قرآن و علوم تربیتی و قرآن و مسائل اجتماعی است. در هر کدام از گروه‌های فوق، اعضای هیئت علمی، پژوهشگران و دانشجویان جوانی حضور دارند که به پژوهش در عرصه مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم در حال پژوهش هستند و با وجود این مراکز، سازمان فعالیت‌های قرآنی توانایی اخذ ماموریت در خصوص تولید دانش در زمینه تولید عرلم به واسطه مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای و گفتمان‌سازی و جریان‌سازی با پوشش خبری ایکنا و برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌‌های تخصصی با همکاری مراکز فعالیت‌های قرآنی دانشجویان در دانشگاه‌های سراسر کشور را خواهیم داشت.

در ادامه این نشست بهمنی با بیان اینکه وقتی از نظام‌سازی به عنوان موضوع صحبت می‌شود باید از کار التقاطی پرهیز کرد، گفت: اگر می‌خواهیم در خصوص موضوع نظام‌سازی قرآنی فعالیت کنیم باید تنها روی این موضوع تمرکز کنیم.
 
وی ادامه داد: در بحث نظام‌سازی باید به تولید دانش و مباحث حرفه‌ای و تخصصی پرداخت. برای رسیدن به این مهم دو مرحله اساسی شامل مشخص کردن موضوع فعالیت و هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی در خصوص نظام‌سازی صورت گیرد و پس از مشخص شدن این ۲ مسئله برای ساز و کار اجرایی جلسات هم‌اندیشی تشکیل خواهد شد.
 
بهمنی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌ جهاد دانشگاهی در تولید علم و جریان‌سازی و با توجه به مطالبی که مقام معظم رهبری در خصوص جهاد دانشگاهی بیان فرمودند می‌توانیم از جهاد دانشگاهی به‌ عنوان نهادی برای تولید علم انتظار داشته باشیم و امیدواریم با همت این سازمان و پشتوانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون آموزش عالی قرآنی کریم در وزارت علوم شاهد رویش سلول‌های بنیادی نظام سازی قرآنی کریم باشیم.
برچسب ها: نظام ، سازی ، دانشگاه ، رویداد24
نظرات شما