تاریخ انتشار: ۱۰:۳۸ - ۰۱ آبان ۱۳۹۶

افزایش کمی مدارس استعدادهای درخشان جای خوشحالی ندارد

وزیر آموزش و پرورش گفت: افزایش کمی مدارس استعدادهای درخشان جای خوشحالی ندارد، بلکه آنچه مایه مسرت است، افزایش کیفیت این‌گونه مدارس است.

رویداد۲۴-وزیر آموزش و پرورش گفت: افزایش کمی مدارس استعدادهای درخشان جای خوشحالی ندارد، بلکه آنچه مایه مسرت است، افزایش کیفیت این‌گونه مدارس است.وزیر آموزش و پرورش از زحمات چند ساله حسین شجاعی در سمت رئیس مرکز پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان تقدیر کرده و طی حکمی، فاطمه مهاجرانی را به سمت سرپرست این مرکز منصوب کرد.

سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در آیین معارفه سرپرست جدید مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان، این مرکز را یکی از حوزه‌های مهم آموزش و پرورش خواند و اظهار داشت: یکی از مسائل و مشکلاتی که بعد از انقلاب با آن مواجه شدیم، افزایش انواع مدارس با تابلوهای مختلف است که بین ۹ تا ۱۶ نوع مدرسه را شامل می‌شود.

وی افزود: در مورد این مدارس نمی‌توان واژه تنوع را به کاربرد زیرا تنوع مدارس مفهومش این است که توانسته‌ایم به تناسب نیاز مخاطبان  مختلف، مدارس متنوعی را ایجاد کنیم، در حالی که چنین نیست.

بطحایی ادامه داد: در مقالات و نظرات افراد صاحب نظر در سال‌های اخیر همواره کیفیت به عنوان یک نقیصه مطرح شده است، پس عامل ایجاد انواع مدارس، تفاوت کیفیت است، بنابراین از آنجا که نمی‌توانیم کیفیت را برای مخاطبان مشترک ایجاد کنیم مدارس را با تابلوهای مختلفی راه‌اندازی کردیم.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: به عنوان مثال چون نتوانستیم آموزش قرآن با کیفیت را در همه مدارس ارائه کنیم ناچار مدارس قرآنی را ایجاد کردیم و سایر مدارس نیز با همین استدلال ایجاد شده‌اند.

وی با اشاره به وجود ۲ یا ۳ نوع مدرسه در اغلب کشورهای دنیا، گفت: مهم‌ترین علت ایجاد انواع مدارس این است که نتوانستیم کیفیت برابر، برای همه افرادی که ویژگی‌های مشترکی دارند، ارائه دهیم.

بطحایی ادامه داد: تقاضا برای ورود به انواع مدارس از جمله استعدادهای درخشان، نمونه دولتی و ...همواره بیش از ظرفیت پذیرش بوده و ناچار به برگزاری آزمون برای انتخاب تعدادی محدود از متقاضیان شده‌ایم.

وی برگزاری آزمون برای ورود به مدارس با کیفیت را امری نامطلوب دانست و خاطرنشان کرد: برگزاری آزمون باعث می‌شود تا دانش‌آموزان به دنبال مهارت تست‌زنی بروند، جامعه، صدا و سیما و خانواده‌ها نیز در این زمینه آنها را همراهی می‌کنند و این امر تربیت دانش‌آموزان را در مدرسه با مشکل مواجه می‌کند.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: این در حالی است که ورود مهارت‌های تست‌زنی به مدارس به‌ویژه مدارس ابتدایی به معنی تعطیلی مهارت‌های زندگی، تعطیلی پرورش، تعطیلی عاطفه و تعطیلی مبارزه با خشونت است.

بطحایی عنوان کرد: تابلوی مدارس نباید بهانه‌ای برای اخذ شهریه بیشتر باشد بلکه به معنای واقعی، مدارس خاص باید از کیفیت لازم برخوردار باشند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به راه‌اندازی و استقرار نظام کنترل و تضمین کیفیت مدارس در سال تحصیلی جاری، بیان داشت: مدارسی که به دلیل ارائه کیفیت‌های متفاوت آموزشی و پرورشی ایجاد شده‌اند، توسط این سامانه دائماً مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌گیرند و همواره در طول سال، وضعیت پیشرفت و یا افت آنها بررسی و بازخورد داده می‌شود.

وی رصد دائمی کنترل کیفیت مدارس را از وظایف حوزه‌های ستادی برشمرد و خاطر نشان کرد: در دولت دوازدهم تلاش می‌کنیم کیفیت آموزشی و پرورشی مدارس استعدادهای درخشان را افزایش دهیم.

بطحایی ادامه داد: افزایش کمی مدارس استعدادهای درخشان جای خوشحالی ندارد بلکه آنچه مایه مسرت است افزایش کیفیت این‌گونه مدارس است.

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: کوچک‌سازی ساختارهای اداری ضروری است و باید بسیاری از امور غیرحاکمیتی برون‌سپاری شود تا در هزینه‌ها صرفه‌جویی شود و کارشناسان حوزه‌های ستادی نیز تمام تلاش خود را برای عمق بخشیدن به آموزش‌های مدارس استعدادهای درخشان به کار گیرند.

وی، اجرای طرح شهاب در ۳ سال اخیر را یکی از افتخارات آموزش و پرورش برشمرد و افزود: بسیاری از دانش‌آموزان دارای استعداد برتر در خارج از مدارس استعدادهای درخشان قرار دارند که با اجرای طرح شهاب می‌توان آنها را شناسایی و هدایت کرد.

در ادامه این مراسم، فاطمه مهاجرانی سرپرست جدید مرکز پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان گفت: احساس می‌کنم ۲ مسئولیت سنگین خزانه‌داری جواهرات و بانک مرکزی استعدادهای جمهوری اسلامی ایران را برعهده گرفته‌ام.

وی افزود: امروزه کشورها به واسطه داشتن معادن و چاه‌های نفت رشد نمی‌کنند بلکه اقتصاد امروز، اقتصاد دانشی است و اقتصاد دانشی را انسان‌های یک کشور شکوفا می‌کنند.

مهاجرانی تصریح کرد: از همه کسانی که تاکنون در این مرکز خدمت کرده‌اند، تقدیر می‌کنم و تلاش خواهم کرد تجارب ارزنده آنها را قدر بدانم و در این مسیر دست یاری به سوی همه پیشکسوتان دراز کرده و سعی خواهم کرد از تصمیمات عجولانه بپرهیزم.

سرپرست جدید مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان گفت: اقتصاد امروز را انسان‌ها شکوفا می‌کنند نه معادن و چاه‌های نفت.

در این مراسم که با حضور جمعی از کارکنان و مدیران مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان برگزار شد، از خدمات شجاعی رئیس پیشین این مرکز تقدیر شد.

منبع: ایلنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما