تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ - ۲۴ دی ۱۳۹۵
بهمن کشاورز، رئیس کانون وکلا در گفت‎وگو با رویداد۲۴:

تشکیل دادگاه ویژه زنان، تبعیض جنسیتی است

رئیس اتحادیه کانون های وکلای دادگستری ایران تعیین دادگاه‌های ویژه زنان را امری نادرست و مخالف با برابری جنسیتی دانست. زیرا در این عملکرد نوعی توهین به خانم‌ها خواهد بود و به خودی خود بحث تبعیض جنسیتی را مطرح می‌کند. به گفته وی مسئله مراجعه به دادگاه و دادگستری با استفاده از اتوبوس و مترو فرق دارد.
رویداد۲۴- رئیس اتحادیه کانون های وکلای دادگستری ایران تعیین دادگاه‌های ویژه زنان را امری نادرست و مخالف با برابری جنسیتی دانست. زیرا در این عملکرد نوعی توهین به خانم‌ها خواهد بود و به خودی خود بحث تبعیض جنسیتی را مطرح می‌کند. به گفته وی مسئله مراجعه به دادگاه و دادگستری با استفاده از اتوبوس و مترو فرق دارد. 

شاید در نگاه اول دادگاه زن و مرد نشناسد و در پیچ و خم پله‌های دادگاه خالی از بوی جنسیت فقط باید به دنبال احقاق حقوق بود. این بار اما نمایندگان مجلس از بی‌عدالتی‌هایی گله کرده‌اند که دردادگاه‌ها بر زن بودن جاری می‌شود. 

نمایندگان مردم در مجلس با انتقاد از کم‌توجهی به تقویت قوانین حمایت از زنان، معتقدند که در قوانین حوزه زنان و خانواده باید انقلابی صورت گیرد و برای رفع این مظلومیت فق‌ها باید پیشگام باشند. 

همچنین محمد کاظمی، نماینده ملایر در مجلس در گفت‌و‌گوی خود با خانه ملت اظهار کرده؛ با توجه به شرایط زندگی و روحی زنان و نقش آن‌ها در خانواده می‌توان امتیازی برای آن‌ها قائل شد به این معنی که از مجازات تعویقی یا آزادی مشروط یا جزای نقدی به جای حبس استفاده کرد. 

بهمن کشاورز، رئیس اتحادیه کانون های وکلای دادگستری ایران در گفت‎وگو با رویداد۲۴ پیرو اظهار نظر نمایندگان مجلس در باب مشکلات حقوقی زنان در دادگاه‌ها گفت: اولا در این خصوص که خانم‌ها از نظر استیفای حقوق خود دچار مشکل هستند با قبول اصل قضیه باید گفت، این موضوع را باید از چند جنبه بررسی کرد. یکی مسئله ساختاری است که در قانون مدنی آمده و در مواردی حقوق خانم‌ها با مردان متفاوت و محدود‌تر از مردان است. 

به اعتقاد کشاورز، همچنان که نماینده مجلس اشاره کرد باید فقها اعزام و احیانا مجمع محترم تشخیص مصلحت اتخاذ تصمیم کنند. شاید مواردی که داخل در ضروریات دین نباشد قابل تغییر و تعدیل باشد. 

همچنین وی تصریح کرد: مسائل کلی و مربوط به نحوه رسیدگی که در این مورد باید از طریق گسترش خدمات معاضدتی و ارائه مشورت‌های حقوقی مشکل را حل کرد. در این مورد ادارات معاضدت قضایی کانون‌های وکلای سراسر کشور – که بعضا شعباتی از آن‌ها در مجتمع‌های قضایی مستقر است- از گذشته فعال بوده‌اند و هنوز هم هستند. 

رئیس کانون وکلا خاطر نشان کرد: اما در این مورد باید به خانم‌ها از طرق مختلف به ویژه رسانه ملی اطلاع رسانی شود تا بدانند در صورت بروز مشکلات حقوقی از هر قبیل می‌توانند به ادارات معاضدت مراجعه و از مشورت‌های حقوقی استفاده کنند. (به طور رایگان) و اگر نیاز به وکیل داشته باشند و قادر به پرداخت حق الوکاله نباشند همین ادارات برای آن‌ها وکیل معاضدتی تعیین خواهند کرد که از آن‌ها چیزی دریافت نمی‌کنند و در پایان کار در صورت موفقیت دعوا از طرف مقابل که محکوم شده خواهند گرفت. 

کشاورز درباره اظهار نظر سهلا جلودار‌زاده، عضو فراکسیون زنان مجلس مبنی بر تشکیل دادگاه ویژه زنان گفت: در مورد تعیین دادگاه ویژه‌ای که مختص مراجعه خانم‌ها باشد بنده موافق نیستم، زیرا در این عملکرد نوعی توهین به خانم‌ها خواهد بود و به خودی خود بحث تبعیض جنسیتی را مطرح می‌کند. زیرا مسئله مراجعه به دادگاه و دادگستری با استفاده از اتوبوس و مترو فرق دارد. 

به اعتقاد وی اگر چه بسیاری از خانم‌ها با جدا شدن قسمت‌های مورد استفاده خانم‌ها و آقایان در وسایل حمل و نقل عمومی موافق هستند. اما در مراجعه به دادگاه مطلب چیز دیگری است. 

این حقوقدان در ادامه افزود: البته اگر همچنان که قانون و ضوابط اجازه داده شعب خاصی از دادسرا در داگاه به طور تخصصی مثلا به دعاوی مهریه و حضانت اطفال و از این قبیل بپردازند اشکالی ندارد. البته گمان می‌کنم این منظور با تشکیل دادگاه‌های خانواده و با حضور خانم‌های عضو دادگاه تحقق یافته است. اینکه عملکرد چگونه است موضوع جداگانه‌ای است که اگر عملکرد خوب نباشد باید آن را اصلاح کرد.

برچسب ها: دادگاه ، زن ، عدالت
نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
پیشخوان