جشنواره توانمندیهای بهرهبرداری موجب بالندگی صنعت آب و فاضلاب میشود
معاون نظارت بر بهرهبرداری آبفای استان تهران گفت: جشنواره توانمندیهای بهرهبرداری صنعت آب و فاضلاب آوردگاهی است تا تجریباتی که بهرهبرداران صنعت آب و فاضلاب در کل کشور کسب کردهاند که عمدتا هم تجربیات بومی است به اشتراک گذاشته شود و یک نوع مدیریت دانش به شمار میآید و موجب بالندگی صنعت آب و فاضلاب کشور خواهد شد.
رویداد۲۴-معاون نظارت بر بهرهبرداری آبفای استان تهران گفت: جشنواره توانمندیهای بهرهبرداری صنعت آب و فاضلاب آوردگاهی است تا تجریباتی که بهرهبرداران صنعت آب و فاضلاب در کل کشور کسب کردهاند که عمدتا هم تجربیات بومی است به اشتراک گذاشته شود و یک نوع مدیریت دانش به شمار میآید و موجب بالندگی صنعت آب و فاضلاب کشور خواهد شد.
عبدالحمید توکلی بینا افزود: این جشنواره فرصتی است تا ما از دانش و تجربیات خود استفاده کنیم بهویژه اکنون که موضوع سازگاری با خشکسالی، اقتصاد آب، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران آب مطرح است.
او گفت: به اعتقاد من در بخش آب دستکم ۸۰ درصد تجهیزات تولید داخل است و این رقم میتواند به ۹۰ تا ۹۵ درصد برسد؛ در بخش فاضلاب به دلیل تجهیزات خیلی پیشرفته و ویژگیهای خاص، این درصد کمتر است و میتوان گفت که حدود ۵۰ درصد تجهیزات تولید داخل است.
توکلی بینا ادامه داد: تلاشهای فراوانی توسط شرکتهای دانشبنیان در بخش آب و فاضلاب شروع شده است تا به خودکفایی صنعتی برسیم؛ همچنین در آبفای استان تهران در بخشهای مختلف مانند کنترل کیفیت، اندازهگیری کیفی مثل آنالیزورها، انواع پمپ و دستگاههای کلرزنی و... از طرح ها و ایدههای همکاران استقبال حمایتهای فراوان شده است.
او گفت: در مجموع، بالای ۷۰ درصد تجهیزاتی که در آبفای استان تهران استفاده میشود تولید داخل است و ۳۰ درصد دیگر در زمره فناوری پیشرفته مانند تجهیزات تلهمتری است. البته در سالهای اخیر نمونههای داخلی آن نیز تولید شده که در شهرهای کوچک از آنها استفاده شده است.
توکلی بینا ادامه داد: در سالهای اخیر به همت کارکنان پرتلاش و دانشمند آب و فاضلاب استان تهران در حوزه بهرهبرداری اتفاقات خوبی افتاده است؛ علاوه بر اینکه توانستیم بخشی از زحمات دوستان را در این جشنواره به نمایش بگذاریم، فضای رقابتی سالمی در شرکت ایجاد شده تا همکاران به طرحهای جدید فکر کنند و ایدههاشان بالندهتر شود و توسعه یابد.
در این جشنواره، آبفای استان تهران حدود ۱۴ طرح ارائه کردهاست که برخی از آنها عبارتند از عملکرد پرتابل قابل نصب روی انواع شیر، سنتز نانو ذرات برای حذف فلزات سنگین و محصولات جانبی کلرزنی در آب و پساب در آزمایشگاه مرجع آبفای استان تهران، نرم افزار جامع مدیریت آزمایشگاه آبفا (نجمافا)، اجرای سیستم تصفیه آب خاکستری، پیادهسازی زیرساخت اطلاعاتی یکپارچه بهرهوری آب تهران، بهبود کارایی انرژی، آبرسانی اضطراری شهر تهران با رویکرد زلزله، سامانه هوشمندسازی مدیریت، نگهداری و بهرهبرداری شبکه های جمعآوری فاضلاب و فشارشکن نرم.
منبع: عصر ایران