ادامه مشارکت حداکثری در روند تدوین برنامه سوم شهرداری تهران
رویداد۲۴-معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران با تقدیر و ارج نهادن به همکاری خوب، هدفمند و جدی کلیه مدیران، کارکنان و صاحبنظران در فرایند تدوین برنامه سوم در واحدهای ستادی، معاونتها، ادارات کل و مناطق ۲۲گانه بر ادامه مشارکت حداکثری در روند تدوین برنامه سوم شهرداری تهران تأکید کرد.حجتالله میرزایی در این هماندیشی گفت: تدوین برنامه سوم در سه سطح برنامه راهبردی، برنامه راهبردی عملیاتی و برنامه توسعه مناطق تهیه شده که تا پایان سال قابل ارائه به شورای اسلامی شهر تهران است.
وی مسایل گوناگونی چون محقق نشدن بودجه ۱۷ هزار و ۳۴۰ میلیارد تومانی و کاهش درآمد ۶۰۰۰ الی ۷۰۰۰ میلیارد تومانی تقاضا از محل پروانههای ساختمانی را از جمله معضلات پیشروی شهرداری تهران دانست و اظهار داشت: برآورد خوشبینانه ما از درآمد شهرداری در سال جاری ۱۵ هزار میلیارد تومان است و دو هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان از منابع درآمد شهرداری قابل تحقق نیست.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران راه برونرفت از این مسایل را بررسی بودجه شهرداری در سه سناریو صرفهجویی هزینهها، تخصیص هزینهها و بازنگری در هزینهها دانست.
میرزایی بر اهمیت مسئله دسترسیها تأکید و تصریح کرد: متأسفانه هزینههای ارزی در ماههای گذشته دو برابر شده و این امر سبب عدم امکان ادامه فعالیتها در برخی از سازمانها از جمله سازمان حمل و نقل و ترافیک شده است.
وی ضمن تأکید بر لزوم کاهش هزینهها در کلیه سازمانهای نیازمند تجهیزات وارداتی، خواستار تهیه برآورد هزینههای ارزی در تک تک مناطق شد.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران از تشکیل ستاد مدیریت با هدف کاهش هزینهها، شناسایی منابع درآمدی جدید و انجام وصول مطالبات شهرداری خبر داد و خاطرنشان کرد: از دیگر الزاماتی که باید در دستورکار معاونتها قرار گیرد تهیه گزارش از منابع قابل صرفهجویی است.
میرزایی ادامه داد: فعالیت مهمی به نام ایجاد نمایههای (پروفایل) توسعه برای تک تک محلات تهران در حال انجام است یعنی با ۷۰ شاخص برای ۳۵۴ محله و ۲۲ منطقه نمایههای توسعه ایجاد شده که در هر سال بههنگام و بروزرسانی میشود. این فعالیت کار مشترکی بین معاونت برنامهریزی، سازمان نوسازی و فناوری اطلاعات است که بر اساس آن، محلات نیازمند مداخله انتخاب و برنامه توسعه برای آن تبیین میشود.
وی افزود: ما هماکنون در مرحلهای هستیم که باید راهحلها غربال و تقویم مالی شوند. به طور مثال در سبد راهحلهای تهیه شده در زمینه حمل و نقل، با مشورت کمیسیون تخصصی شورا مقرر شد از بین این راهحلها بر روی سه راه حل حمل و نقل عمومی (مترو و اتوبوس)، برقی کردن موتور سیکلتها و مدیریت تقاضا متمرکز شویم.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران اضافه کرد: این بدان معناست که ما تنها بر روی عرضه فکر نکرده و به کاهش بخشی از تقاضا نیز بیندیشیم. این چارچوب بسیار خوبی در حوزه حمل و نقل است که باید در پنج سال پیشرو برآن تمرکز کرد.
میرزایی اولویتبندی مسایل در تمامی حوزهها را از ضروریات دانست و ابراز داشت: در حال حاضر اتمام پروژههای نیمه تمام و بودجهبندی از اولویتهای حوزه عمران است.
وی بر مشارکت حداکثری و تعامل خوب معاونان برنامهریزی در مناطق و ستاد با روابط عمومیها تأکید کرد و علت تأخیر دو ماهه در ارایه برنامه را اهمیت مرحله فرایند تدوین برنامه بر خود برنامه و ایجاد فضای همزبانی مشترک بین مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر دانست.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران تهیه ۳۵ گزارش مطالعاتی برای اولین بار، تنظیم جدول داده ستانی شهر، تهیه GDP ساختار اقتصادی شهر تهران و مطالعاتی که سبب در اختیار گرفتن سرمایه مطلوب انسانی شده است را از دیگر دستاوردهای معاونت برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورا در دوره جدید مدیریت شهری ذکر کرد.