عضو کمیسیون انرژی به رویداد۲۴ خبر داد؛
احتمال آغاز مذاکره نفتی تهران و ریاض/ تلاش دیپلماتیک دولت برای کاهش تولید نفت عربستان
یک عضو کمیسیون انرژی خبر داده که اخیرا زمزمههای مثبتی از سوی دولتمردان کشور برای مذاکره با عربستان مطرح شده است که به نظر میرسد با روشهای دیپلماتیک بتوان آنها را به تولید کمتر راضی کرد.
رویداد۲۴ سیاستهای اخیر آمریکا پس از اعمال تحریمهای خودرو، طلا و ارز وارد فاز نفتی شده و مسئولان ایرانی و آمریکایی منتظر تاثیرگذاری ترامپ بر تصمیم خروج مشتریان سابق نفتی ایران هستند. این در حالی است که چندی پیش رایان هوک، مشاور سیاستگذاری وزارت خارجه آمریکا گفته است در آستانه وضع تحریمهای آمریکا علیه ایران تاکنون ۵۰ کشور از قصد خود برای کاهش فعالیتها در ایران خبر دادهاند؛ حال باید دید ترامپ در ادعای به صفر رساندن صادرات نفت ایران موفق خواهد شد یا خیر؟ آیا دوستان قدیمی پشت ایران را خالی میکنند یا درروزهای سخت کنار ایران میمانند؟ این درحالی است که یکی از اعضای کمسیون انرژی از احتمال مذاکره ایران با مقامات سعودی برای کاهش میزان جهانی نفت خبر داده است.
بازار جذاب آمریکا راهی برای ادامه همکاری با ایران نمیگذارد
هدایت الله خادمی عضو کمیسیون انرژی مجلس به رویداد۲۴ میگوید: آمریکا درتلاش است صادرات نفت ما را متوقف کند که البته این امر بستگی به مقاومت دیگر کشورها دارد که تا چه حد بتوانند مقابل تهدیدهای ترامپ ایستادگی کنند البته شواهد نشان داده است که حجم اقتصاد با آمریکا در مقایسه با ایران آنقدر تفاوت دارد که بسیاری از کشورها را به قطع همکاری با ایران وادار کرده است و بازار آمریکا برای کشورهای دیگر آنقدر جذاب است که راهی برای ادامه همکاری با ایران نمیگذارد.
بسیاری از مشتریان بزرگ نفتی از ایران رفتند
او اینگونه توضیح داده است که برخیهای دیگر نظیر چین و روسیه ماندن در ایران را ترجیح دادهاند ترکیه نیز درحد صادرات گاز همچنان بر همکاری با ایران سر موضع خود ایستاده است این درحالیست که بیشتر مشتریان بزرگ نفت ایران از همکاری با ایران شانه خالی کردهاند و حاضر نشدند با قدرت بزرگی چون آمریکا رودر رو قرار گیرند.
40 سال اقتصاد تک محصولی
عضو خانه ملت گفته است: کشور 40 سال است که تک محصولی است و وابستگی شدید ما به نفت خام باعث شده است که توان تولید دیگر فرآوردههای نفتی را نداشته باشیم و متاسفانه نتوانیم از فرصتها و ابزارهای موجود برای تقویت بنیه داخلی استفاده کنیم. اگر عربستان به افزایش تولید نفت در منطقه ادامه دهد امکان به صفر رسیدن صادرات نفت ایران امری محتمل خواهد بود اما نباید اجازه دهیم که کار به اینجا برسد. ما سالها برای عربستان، قطر و امارات پدری کردهایم و باید با انجام مذاکرات با عربستان آنها را از تولید بیشتر منصرف کنیم تا آمریکا خیالش از حذف ایران راحت نشود.
نباید در تنگه هرمز با آمریکا وارد جنگ شویم
خادمی به نقش تنگه هرمز اشاره کرد و گفت: چرا باید اجازه دهیم عربستان تولید نفت را در جهان آنقدر بالا ببرد که ما نیز با بستن تنگه هرمز که شاهراه حیاتی نفت است، خودمان را در جنگ مستقیم با آمریکا بیندازیم بلکه باید به روشهای دیگر متوسل شویم و تنگه هرمز را به عنوان آخرین تیر در ترکش در نظر داشته باشیم، نه به عنوان اصلیترین روش ممکن.
خادمی بیان کرد: اخیرا زمزمههای مثبتی از سوی دولتمردان کشور برای مذاکره با عربستان مطرح شده است که به نظر میرسد با روشهای دیپلماتیک بتوان آنها را به تولید کمتر راضی کرد.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط