تاریخ انتشار: ۱۵:۴۱ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
مشارکت اقتصادی زنان در سال ۱۳۹۴ به ۱۳.۳ درصد رسید

نقش زنان در اقتصاد و فعالیت های معاونت زنان

زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند بنابراین نیمی از جمعیت فعال که نقش تاثیرگذار در اقتصاد دارند را نیز باید زنان تشکیل دهند اما آمارها نشان از وضعیتی متفاوت دارند.
رویداد۲۴- زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند بنابراین نیمی از جمعیت فعال که نقش تاثیرگذار در اقتصاد دارند را نیز باید زنان تشکیل دهند اما آمارها نشان از وضعیتی متفاوت دارند.

به گزارش رویداد۲۴، پس از انقلاب اسلامی ایران، نخستین تلاش ها برای بهبود وضعیت مشارکت اقتصادی زنان از اواسط دهه ۷۰ رخ داد. جایی که نرخ مشارکت اقتصادی زنان زیر ۱۰ درصد بود و تا پایان دولت های هفتم و هشتم به ۱۷ درصد رسید.

با این حال با آغاز فعالیت دولت یازدهم بازهم تلاش هایی برای افزایش مشارکت اقتصادی زنان رخ داد و حالا براساس جدید ترین آمار نرخ مشارکت اقتصادی زنان در سال ۱۳۹۴ به ۱۳.۳ درصد رسید. آماری که نشان می دهد سهم زنان در مشارکت اقتصادی در سال ۱۳۹۴ نسبت به سال ۱۳۹۳ یک درصد رشد داشته است.


از آنجا که مساله توانمند سازی زنان نقش اولیه و موثر برای حضور بانوان در اقتصاد را دارد؛ معاونت زنان ریاست جمهوری وظیفه خود دانست تا با حمایت خود از زنان کار آفرین قدمی مهم را در این راه بر دارد؛ بنابراین در سال 94 با انجام پروژه هایی با عنوان " توسعه و ساماندهي امور اقتصادي- معيشتي "  به حمایت از زنان پرداخته است.

معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با حمایت از نمایشگاه های توانمندي هاي زنان استان سيستان و بلوچستان و توانمندسازي زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست استان مازندران گام مهمی را در حضور فعال زنان در اقتصاد ایفا کرد.

از جمله دیگر عملکردهای این معاونت همکاری با سازمان فنی و حرفه ای کشور بود که با هدف توسعه و ساماندهی امور اقتصادی – معیشتی برای دو گروه زنان شهری جویای کار و زنان آسیب دیده دوره هایی را تحت عنوان گسترش آموزش مهارتي بازار محور زنان با محوريت فعالين اقتصادي با رويكرد اشتغال پايدار و توانمندسازی مهارتی زنان آسیب دیده و در معرض آسیب اجتماعی (زنان بی سرپرست، زنان بد سرپرست و معتادین بهبود یافته) استان ها با رویکرد اشتغال پایدار را به انجام می رساند.

از دیگر دوره های در نظر گرفته همکاری با سازمان نهضت سواد آموزی و حمايت از توسعه سوادآموزي زنان و دختران عشايري است و در ادامه سازمان ملي استاندارد ايران با همکاری این معاونت و با هدف توسعه و ساماندهی امور اقتصادی ومعیشتی برای زنان تسهيلگر كشاورزي، زنان عضو سازمان مردم نهاد، زنان كارآفرين نخبه، دوره هایی تحت عنوان انتخاب، ارائه خدمات مشاوره و ساماندهي زنان كشور در جهت ارتقا كيفيت و استاندارد سازي توليدات آنها براي رسيدن به افزايش و پايداري اشتغال را برگزار کرده است.

در این راه مانند همیشه دختران بازمانده از تحصیل فراموش نشده اند و با همکاری آموزش و پرورش افزايش پوشش تحصيلي دختران بازمانده از تحصيل مناطق محروم از طريق تأمين لوازم التحرير و هزينه تحصيلي دانش آموزان و توليد و توزيع بسته فرهنگي ويژه والدين آنها در10 استان انجام خواهد پذیرفت که این هم با هدف توسعه و ساماندهی امور اقتصادی و معیشتی است.

در ادامه راه با همکاری وزات جهاد کشاورزی و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی سه پروژه با عنوان "حمايت از تعاوني هاي زنان فعال در صنعت توليد پوشاك اسلامي" و "برگزاري نمايشگاههاي محصولات توليدي تعاوني هاي زنان برای شاغلین در تعاونی ها" در سطح ملی و منطقه ای برگزار شده است از طرف دیگر" آموزش و ترويج كارآفريني" و "توسعه كسب و كار پايدار زنان روستايي و عشايري" و "آموزش مديريتي، مهارت افزايي و اشتغال زايي اعضاء‌و اركان تعاوني هاي روستايي زنان برای زنان روستایی و عشایری" در سطح ملی برگزار می شود.

وزارت کشور هم برای ارتقاي توانمندي هاي زنان مدير و نخبه طرحی را با همکاری معاونت زنان ریاست جمهوری در جهت "حمايت از توان افزايي زنان مدير و مسئول استان ها" از طريق برگزاري كارگاه آموزشي "ارتقاء مديريت" براي مديران دولتي، اعضاي شوراي اسلامي شهر و روستا، شهردارن و دهياران زن در استان هاي كشور برگزار خواهد کرد که شامل برگزاري  كارگاه آموزشي يك و نيم روزه (12ساعته) در كل كشور براي 2250 نفر از زنان مدير و مسئول استان ها شامل:آموزش 100 نفر از زنان مدير و مسئول در استان (شامل:" 31 مديركل و 12معاون مديركل دفاتر امور بانوان و خانواده استانداري ها، 32 مديركل و معاون مديركل خانم شاغل در استانداري ها و يا ساير دستگاه هاي اجرايي استان" و " 3 فرماندار، 3 شهردار و 19بخشدار خانم كشور") و آموزش 1500 نفر زنان مدير در سازمان ها و ادارات دولتي استان ها به ترتيب اولويت : 31 نفر از كارشناس مسئول دفاتر امور بانوان و خانواده استانداري، 430 نفر از كارشناسان و مشاورين امور بانوان فرمانداري ها و 1040 نفر از مشاورين امور بانوان دستگاه هاي اجرايي استان و آموزش 650 نفر از منتخبين زن عضو شوراي اسلامي شهرها و روستاها و دهياران در سطح ملی خواهد بود.

این فعالیت ها و آمارها نشان می دهد که زنان ایرانی قدمی مهم برای به دست آوردن جایگاه های اقتصادی کشور خود هستند و خوشبختانه وزارتخانه ها و سازمان های مسئول هم توانسته اند با همکاری یکدیگر قدم های موثری را در این راه بردارند که البته نیازمند حمایت های بیشتر مسئولین ذیربط است البته با نگاهی به این برنامهدر می یابیم که این برنامه ها عموما از ابعاد آموزشی و حمایتی هستند که جزو رسالت های معاونت امور زنان و خانواده است اما برای اجرای شدن و به ثمر رسیدن این جوانه ها باید دستگاه ها حمایت های مالی و روانی خود را از زنان مخصوصا زنان کارآفرین انجام دهند تا این رسالت به اهداف خود نزدیک شود.
نظرات شما