نرخ سود بانکی در سال ۹۸ چگونه تغییر خواهد کرد؟
رویداد۲۴ بانک مرکزی بیشترین نرخ سود سپرده کوتاهمدت در شبکه بانکی در سال ۹۷ را به میزان ۱۰ درصد و بیشترین نرخ سود بانکی ۱۵ درصد اعلام کرد اما فعالان بازار سرمایه ایران معتقدند بانکها راه میانبری برای پرداخت سودهای بالاتر از سود تعیینشده به سپردههای بانکی پیدا کرده و مانع از اجرای واقعی دستورالعمل مذکور شدند.
اواخر سال ۹۶ به دلیل نوسانهای بازار ارز، بانک مرکزی که در مقابل انتقادات نسبت به خروج سرمایه مردم از بانکها به دلیل کاهش سود بانکی قرار داشت، تصمیم به انتشار اوراق سپرده ۲۰ درصد گرفت تا رغبتی در مردم ایجاد کرده و منابع بار دیگر جذب شبکه بانکی شود.
به نظر میرسد وقتی بانکها با سقف سود ۱۵ درصدی، هنوز هم به مردم ۲۰ درصد سود میدهند تا مشتریان بیشتری جذب کنند، پس این احتمال هم وجود دارد که سود ۲۰ درصد رسمی همچنان در سال آینده نیز ادامه داشته باشد.
بررسیهای میدانی از شعب بانکها نشان میدهد وقتی مردم تمایلی برای سپردهگذاری با سود ۱۵ درصد ندارند و به ویژه برای مبالغ کلان سودهای بالاتررا طلب میکنند، بانکها و موسسات اعتباری هم با تعیین حداقل مبلغ سپرده، نرخ سود بانکی را بعضا تا ۲۲ درصد هم در قالب طرحهایی که بانک در نظر گرفته بالا میبرند.
در این میان بانکهای خصوصی در طرحهای خود برای سپردههای یکساله بالای ۱۰۰ میلیون تومان سود ۲۲ درصد را به عنوان بالاترین سود بانکی در سال ۹۷ در نظر گرفتند و عملا مصوبه شورای پول و اعتبار را نادیده گرفتند.
نرخ سود بانکی کاهش پیدا کند باعث افزایش نقدینگی و بالا رفتن تورم خواهد شد
کامران ندری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی رویداد۲۴ در مورد تغییرات نرخ سود بانکی در سال ۹۸ میگوید: امیدوارم نرخ سود بانکی کاهش پیدا نکند، زیرا این موضوع منجر به افزایش نقدینگی و بالا رفتن تورم خواهد شد.
او ادامه میدهد: دو تعریف از نقدینگی وجود دارد؛ در تعریف اول اسکناس و مسکوک به اضافه سپردههای دیداری عنوان شده و در تعریف بعدی اسکناس و مسکوک به اضافه سپردههای دیداری همراه با سپردههای مدتدار که در تعریف دوم اگر رشد نقدینگی همراه با سپردههای بلندمدت شود، منجر به تورم خواهد شد و در صورتی که نرخ سود سپردههای بلندمدت کاهش پیدا کند منجر به رشد اسکناس و سپرده و در نهایت تورم خواهد شد.
ندری ادامه میدهد: با تغییراتی که در بازار ارز بوجود آمد، بانک مرکزی برای تمدید نرخ سود سپرده بلند مدت ۱۸ تا ۲۰ درصد تصمیم جدیدی اتخاذ نکرده و همه سپردهها را با همان نرخ قبلی اعلام کرده است.
روزشمار ۱۰ درصد
شش ماهه ۱۵ درصد
یکساله ۲۰ درصد
این مهمترین عمل میتونه باشه
در شرایطی که وضع مار و درآمد نامناسب هستش
214 دلار که این هزینه در اروپا برای دوروز کارکرد به کارگر میدهند درنتیجه زمانی تورم بالااست نسبفت به نرخ تورم باید به مردم مطالبات پرداخت کرد تا جوابگو هزینه های جاری زندگی بشود واگرنتواند زندگی خودرا بچرخاند با ریال موجود خود تورم مملکت را چندین برابر بالا میبرد مثل خودرو.مسکن.زمین.خاربار.و....باید دولت پولرا بابهترین نرخ از دست مردم خارج کند تا اقتصاد مملکت تودستان دولت باشد فعلادردستان مردم است وبازار را تحت کنترل خوشان درمیاورند سود کم همه پولشان را از بانکها خارج میکنند ودربازار خرج میکنند روز به روز قیمتها بالا میرود ریس بانک مرکزی خود میداند ولی دم نمی زند
حداقل ۱۰ درصد روزشمار
۱۵ درصد شش ماهه
۲۰ درصد یکساله
مگه ادم دیوانه است که پول خودشه ببره بانک یه ماشین بخر سود بیشتری می ببری نشد شمش طلا نشد دلار نشه هر کالای دیگه مطمن باش سود بیشتری نسبت به بانک می کنی