کپک رب را چه کنیم؟
یکی از مشکلاتی که خانمهای خانه دار با آن روبرو هستند کپک زدن برخی از مواد غذایی مانند رب، ترشی و آبغوره است که در ادامه دلایل ایجاد کپک و راه حل جلوگیری از آن را توضیح میدهیم.
رویداد۲۴ کپکها نوعی ضایعه غذایی هستند که بیشتر با رنگهای سفید یا آبی روی انواع مواد خوراکی مانند رب، ترشی و آبغوره دیده میشوند. کپکها اگرچه بیماری خطرناکی ایجاد نمیکنند، اما گاهی موجب ضعف سیستم ایمنی بدن میشوند. عاملی که باعث گسترش و افزایش کپک میشود، مقدار بیش از حد رطوبت است، اما همان طور که شاید خیلی از شما تجربه کرده باشید، نمیتوان از شر کپک در محیط خنکی مثل یخچال هم درامان ماند. در این بخش از خانه داری نمناک با دلایل ایجاد کپک و راه حل جلوگیری از آن بر روی مواد غذایی مانند رب و ترشی و آبغوره آشنا خواهید شد.
مهمترین علتهای کپک زدن رب
زدن کپک برروی مواد غذایی یکی از مشکلاتی است که اغلب خانمهای خانه دار با آن مواجه هستند. یکی از مواد غذایی که همه ما به طور رایج با کپک زدگی آن مواجه میشویم رب گوجه فرنگی است.
بسیاری از ما برای ماندگاری بالاتر و جلوگیری از کپک زدگی رب گوجه فرنگی را داخل فریزر نگه داری میکنیم که این کار اصلا صحیح نمیباشد.
بیشتر بخوانید: بهترین روش نگه داری لیمو ترش در فریزر
مهمترین علتهای کپک زدن رب
زدن کپک برروی مواد غذایی یکی از مشکلاتی است که اغلب خانمهای خانه دار با آن مواجه هستند. یکی از مواد غذایی که همه ما به طور رایج با کپک زدگی آن مواجه میشویم رب گوجه فرنگی است.
بسیاری از ما برای ماندگاری بالاتر و جلوگیری از کپک زدگی رب گوجه فرنگی را داخل فریزر نگه داری میکنیم که این کار اصلا صحیح نمیباشد.
بیشتر بخوانید: بهترین روش نگه داری لیمو ترش در فریزر
برای پیشگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی لازم است قوطیهای کوچک آن را خریداری نماییم و قوطی را قبل از باز کردن بجوشانیم تا میزان آلودگی سطح قوطی کمتر شود.
اگر رب گوجه فرنگی را به مقدار زیاد تهیه کردید، آن را داخل ظرفهای کوچک بریزید و سپس پوششی مناسبی روی آن قرار دهید تا قارچها نتوانند روی سطح رب رشد کنند.
در گذشته خانمهای خانه دار روی رب روغن میریختند، این کار سبب میشد که اکسیژن رسانی به رب متوقف شود و رب دیگر کپک نزند.
آیا میتوان رب کپک زده را مصرف کرد
از اصلیترین عواملی که سبب کپک رب میشود رطوبت است بنابر این برای برداشتن رب از داخل قوطی از یک قاشق خیس استفاده نکنید.
اگر چه بهترین روش نگهداری رب گذاشتن آن داخل یخچال است، اما گذاشتن رب داخل یخچال سبب کپک نزدن آن نمیشود بلکه تنها رشد باکتریها و قارچها در دمای یخچال فقط کند میشود.
بسیاری از خانمها در صورت کپک زدن رب فقط با قاشق روی رب و قسمت کپک زده را بر میدارند و باقی رب را مصرف میکنند، اما باید بدانید اگر رب تان کپک زد دیگر آن را مصرف نکنید، زیرا سمهایی که به وسیله کپک زدن در رب تولید میشود در لایههای پایینی نفوذ میکند و اسپور (هاگ) قارچها که با چشم قابل دیدن نیستند نیز وارد لایههای پایینی میشود. مصرف این ربها بسیار برای سلامتی خطرناک است.
خبر های مرتبط