تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۹

اسامی کسب‌وکارهای مشمول وام کرونا +میزان تسهیلات

معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار در راستای شناسایی کسب و کارهای آسیب دیده از بحران کرونا، از اضافه شدن کسب و کارهای جدید برای دریافت تسهیلات کرونا خبر داد و اسامی کسب و کارهای مشمول تسهیلات کرونا و میزان وامی که به آنها تعلق می‌گیرد را منتشر کرد.

کسب‌وکارهای مشمول وام کرونا

رویداد۲۴ وزارت کار از آغاز روند شناسایی کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا، رسته‌های اصلی کسب و کار را مورد مطالعه قرار داد که منجر به شناسایی و پرداخت وام به ۱۳ گروه شغلی شد و در ادامه با شناسایی گروه‌های جدید و تلفیق آنها ۱۴ رسته کسب و کار جدید را مشمول دریافت وام و تسهیلات کرونا اعلام کرد.

کسب و کارهای جدیدی که به لیست مذکور افزوده شده شامل واحدهای حوزه پرورش مرغ و مرغ مادر گوشتی، مراکز تولید محصولات گلخانه‌ای، ‌سبزی و صیفی‌جات صادراتی، مراکز تولید و عرضه گیاهان زینتی و ماهیان زینتی هستند.

پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا یکی از سیاست‌های وزارت کار در جهت حفظ اشتغال بنگاه‌ها و صیانت از نیروهای کار است و بر همین اساس ۱۴ رسته شغلی شناسایی شده که بیشترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی هستند، می‌توانند برای ثبت‌نام در سامانه کارا اقدام کنند و از تسهیلات مذکور بهره‌مند شوند.

البته وزارت کار بیش از یک میلیون واحد اقتصادی آسیب دیده از کرونا که سه میلیون شاغل بیمه شده در آنها مشغول کار بودند را شناسایی کرده و با ارسال پیامک، آنها را مشمول دریافت تسهیلات حمایتی کرونا اعلام کرده است.

در حال حاضر با ۱۴ رسته اصلی و ۵۵۰ زیر رسته در پرداخت وام و تسهیلات بنگاه‌های آسیب دیده از کرونا مواجه هستیم که بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بنگاه را شامل می‌شود.

وزارت کار همچنین اسامی کسب و کارهای مشمول دریافت تسهیلات دوره کرونا در گروه‌های مختلف را با میزان تسهیلاتی که می‌توانند دریافت کنند، منتشر کرده است.

به عنوان مثال در بخش مراکز و مجتمع‌های فرهنگی آموزشی، هنری و رسانه‌ای،‌ کسب و کارهای آموزش تعمیر رادیو و تلویزیون، آموزش حسابداری، آموزش خیاطی، آموزش کامپیوتر، آموزش ماشین نویسی، آموزش نقشه کشی، مجمتمع آموزش اشتغال، آموزش آرایش و پیرایش، آموزش شیرینی پزی، سینماها، گالری‌های هنری، موزه‌ها و مراکز تفریحی، کتابخانه‌ها، دبستانها، دبیرستانها، مدارس کودکان استثنایی و مراکز مشاوره آموزشی مشمول دریافت تسهیلات می‌شوند که به ازای هر نفر شاغل ۱۶ میلیون تومان وام می‌گیرند.


بیشتر بخوانید: تاکسیرانان تسهیلات ۶ میلیون تومانی دریافت می‌کنند/ جزییات ثبت‌نام


در بخش موسسـات خصوصی، دارای پروانه بهـره‌برداری از وزارت بهداشـت، درمـان و آمـوزش پزشـکی کـه در حوزه‌هـای درمانـی و تشـخیصی اعم از آزمایشـگاهی و پاراکلینیکی فعال هسـتند، مهدکودکها، آسایشگاه‌های سالمندان و معلولین و مراکز توانبخشی و بازپروری می‌توانند از تسهیلات مذکور استفاده کنند که بسته به اینکه به اجبار تعطیل شده یا به شدت آسیب دیده‌اند تسهیلات ۱۲ میلیون تومانی و ۱۵ میلیون تومانی به ازای هر نفر شاغل را می‌توانند دریافت کنند.

یا در بخش مراکز تولید،‌توزیع و فروش صنایع دستی کسب و کارهایی نظیر سفالگری، قیطان‌بافی، حصیربافی، معرق سازی، پارک‌های عمومی و جنگلی، تاسیسات ساحلی و قالیبافان خاص می‌توانند از تسهیلات ۱۲ میلیون تومانی به ازای هر نفر بهره مند شوند.

همچنین در بخش حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری، ایستگاه‌های مترو، حمل و نقل عمومی، تاکسیرانی، تاکسی تلفنی، سرویس‌های ایاب و ذهاب کارکنان، اتوبوسرانی شهری، کرایه مینی‌بوس و اتوبوس داخل شهر و تاکسی‌های سرویس و کرایه سواری مشمول دریافت تسهیلات کرونا شده‌اند که به ازای هر نفر شاغل ۱۲ میلیون تومان وام و رانندگان ۶ میلیون تومان وام دریافت می‌کنند.

بنگاه‌هایی مشمول دریافت تسهیلات قرار می‌گیرند که کد کارگاهی داشته، از سال گذشته تاکنون فعال بوده و نیروهای کار خود را تعدیل نکرده باشند به نحوی که شاغل بیمه شده داشته و کارگران آن‌ها از بیمه بیکاری استفاده نکرده باشند که پس از تایید اطلاعات از سوی داده‌های تامین اجتماعی، از سوی ستاد ملی کرونا برای پرداخت تسهیلات حمایتی انتخاب و معرفی خواهند شد.

بنگاه‌های به شدت آسیب دیده از کرونا می‌توانند جهت اطلاع از نحوه ثبت‌نام و دریافت وام و تسهیلات حمایتی کرونا به این راهنما مراجعه کنند.

تسهیلات حمایتی به واحدها و کارگاه‌هایی اختصاص می‌یابد که نیروهای کار در آن‌ها شاغل و بیمه باشند در واقع مبنای پرداخت، شاغل بودن نیروی کار و تعدیل نشدن فرد و داشتن بیمه پردازی تا قبل از شیوع کرونا است و میزان پرداخت تسهیلات نیز به این شکل است که برای واحدهای کسب و کاری که فعال بوده و تعطیل نشده‌اند، مبلغ ۱۲ میلیون تومان وام به ازای هر شاغل دارای پرونده بیمه تامین اجتماعی (۷۰ درصد هزینه دستمزد و ۳۰ درصد امور عملیاتی) و برای واحدهایی که به اجبار تعطیل شده‌اند، مبلغ ۱۶ میلیون تومان وام به ازای هر شاغل دارای پرونده تامین اجتماعی (۵۰ درصد هزینه دستمزد و ۵۰ درصد سایر امور عملیاتی) پرداخت می‌شود.

ثبت‌نام متقاضیان در سامانه کارا صرفا در رسته‌های مجاز و پرداخت تسهیلات به واحد کسب و کار به صورت مرحله‌ای صورت می‌پذیرد. همچنین در صورت هزینه‌کرد تسهیلات دریافتی در غیر مصادق تعیین شده، جریمه و محدودیت‌هایی از جمله محرومیت از دریافت هرگونه خدمات بانکی درنظر گرفته شده است.

پرداخت تسهیلات منوط به ارائه لیست بیمه تا پایان فروردین ماه ۱۳۹۹ به سازمان تامین اجتماعی است و در صورتی که نیروی شاغل بنگاه از مقرری بیمه بیکاری در ماه‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد  ۱۳۹۹ استفاده کند، مشمول بهره مندی از این تسهیلات نخواهد شد.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما