تاریخ انتشار: ۱۵:۱۲ - ۱۴ تير ۱۳۹۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
رهامی:

مخالف جدایی اصلاح طلبان از حامیان دولت هستم

حجت الاسلام محسن رهامی رئیس کمیته تعامل، ائتلاف و رایزنی شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با اشاره به عدم انسجام اعضای فراکسیون امید در انتخابات‌ داخلی مجلس گفت: اصلی‌ترین دلیل این عدم انسجام، رد صلاحیت گسترده نیروهای اصلاح‌طلب در انتخابات مجلس از طرف شورای نگهبان بود.
رویداد۲۴- حجت الاسلام محسن رهامی رئیس کمیته تعامل، ائتلاف و رایزنی شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با اشاره به عدم انسجام اعضای فراکسیون امید در انتخابات‌ داخلی مجلس گفت: اصلی‌ترین دلیل این عدم انسجام، رد صلاحیت گسترده نیروهای اصلاح‌طلب در انتخابات مجلس از طرف شورای نگهبان بود.

او افزود: به این ترتیب افرادی که تجربه بالایی داشتند و می‌توانستند در مجلس انسجام ایجاد کنند رد صلاحیت شدند و وارد مجلس نشدند. در نتیجه دوستانی که تجربه کمتری در تشکیلات مجلس و مدیریت کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها دارند و دفعه اولشان هست وارد مجلس شدند. 

رهامی فاصله بین انتخابات و روی کار آمدن مجلس را کوتاه عنوان کرد و افزود: نبود پشتوانه حزبی قوی در بیرون که بتواند انسجام ایجاد کند به عنوان عامل سوم سبب شد در انتخابات‌های داخلی مجلس چه هیات رئیسه چه کمیسیون‌ها موقعیت خوبی به دست نیاوریم.

این فعال سیاسی اصلاح طلب ضمن اشاره به اینکه در کسب کرسی نواب رئیس موفقیت نسبی حاصل شد، گفت: دوستان ار تجربه و نظرات کار‌شناسی دوستانی که موفق به راهیابی نشدند استفاده کنند.‌‌ همان طور که در مجالس سایر کشور‌ها مرسوم است که افراد با تجربه به عنوان مشاور نظر تخصصی بدهند. 

او توضیح داد: در کشورهایی که احزاب قوی دارند این خلاء را احزاب پر می‌کنند. در این کشور‌ها جلساتی در حزب انجام می‌شود و برای ریاست کمیسیون‌های با اهمیت از قبل نسبت به کسانی که باید انتخاب شوند توافق می‌شود و بقیه هم به لحاظ رعایت قواعد حزبی تبعیت می‌کنند. 

رهامی خاطر نشان کرد: اما در کشور ما چون احزاب قوی و منسجم وجود ندارد و تشکیلاتی هم که هست غیر منسجم است و رابطه تشکیلاتی چندانی با این احزاب موجود نیست و از طرفی افراد بنا بر پایگاه‌های قومی و قبیله‌ای وارد مجلس می‌شوند لذا داشتن یک سامان منسجم حزبی بعید است و این خلاء را باید فراکسیون‌ها پر کنند. 

مشاوره افراد با تجربه به نمایندگان یکی از اصول دموکراسی‌های جهان است
این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه در خصوص مشاوره‌های تخصصی از بیرون مجلس مقاومت‌هایی وجود دارد، گفت: عارف هم اعلام کرد که شاید برای نمایندگان خوش آیند نباشد که از بیرون تشکیلاتی در داخل دخالت کند و ممکن است اثرمنفی داشته باشد. از این رو این دست ملاحظات سبب شد کاری که در دو سال گذشته در تهران و شهرستان توسط شورای عالی سیاست گذاری انجام شده بود و در سال ۹۵ منجر به این پیروزی شد با آغاز به کار مجلس رابطه‌اش با منتخبان قطع شود

رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تاکید کرد: به عقیده من برای سال بعد جلسات منسجم فراکسیون امید و ارتباط آن‌ها با احزاب و تشکیلات حامی خودشان از جمله شورای عالی سیاست گذاری باید حفظ شود. اصولا کار مجلس و هیات رئیسه یک کار تشکیلاتی منسجم می‌طلبد که این را دوستان اصولگرا به دلیل حضور مستمر در مجلس در دوره‌های اخیر راحت‌تر توانستند در خودشان حل کنند.

تفاوت دیدگاه اصلاح طلبان و حامیان دولت از دلایل عدم انسجام فراکسیون امید
او با بیان اینکه یکی دیگر از دلایل عدم انسجام به تفاوت دیدگاه اصلاح طلبان و حامیان دولت بر می‌گشت اظهار داشت: به نظر می‌رسید حامیان دولت در فراکسیون امید چندان بازی گرفته نشدند و یا خودشان نخواستند نقش بیشتری بازی کنند و جبهه را خالی کردند و این چنین شد که ما با ۱۶۰ نفر منتخب مورد تایید لیست امید، در ‌‌نهایت در خروجی بیش از ۱۰۵ نفر رای برای ریاست مجلس نداشتیم و بیش از ۶۰ درصد از لیست امید با اصولگرایان پیمان مودت بستند. 

نمی‌توان اصلاح طلبان و حامیان دولت را از هم جدا کرد
رهامی با تاکید بر اینکه به نظر من نمی‌توان اصلاح طلبان را از حامیان دولت جدا کرد و یک فراکسیون منسجم اصلاح طلبی تشکیل داد، گفت: البته این زمزمه در بین اصلاح طلبان هست ولی من شخصا موافق نیستم و فکرمی‌کنم دوستانی که جدا شدند و در هیات رئیسه با اصولگرایان هم رای شدند از این حیث بوده که لاریجانی هم در لیست امید بوده و شخصیتی معتدل است. 

رئیس کمیته تعامل و رایزنی شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با اشاره به اینکه احزاب حامی لیست از جمله شورای هماهنگی جبهه اصلاحات باید جلسات منسجمی با نمایندگان تشکیل دهد تا نمایندگانی که از طریق کانال‌های احزاب اصلاح طلب وارد مجلس شدند مجددا انسجام خود را بازیافت کنند، یادآور شد: اگر ما راه‌مان را جدا کنیم و بگوییم اصلاح طلبان یک سمت و حامیان دولت یک سمت، مجلس دچار پنج شش فراکسیون مختلف می‌شود و این تشتت به نفع مجلس نیست. 

رهامی با اشاره به شکایت‌های برخی نمایندگان از فراکسیون امید گفت: از جمله این شکایت‌ها به انتخابات هیات رئیسه فراکسیون مربوط می‌شود که می‌گفتند به شهرستان‌ها و اقلیت‌ها توجه نشد. در هیات رییسه فراکسیون هفت نفر از تهران برگزیده شدند و تنها دو نفر از شهرستان حضور داشتند و از سوی دیگر زنان فراکسیون جایی در هیات رییسه پیدا نکردند. 

او خاطر نشان کرد: اینکه می‌گویند این اقتضای دموکراسی است حرف نسنجیده‌ای است. دموکراسی باید همه جوانب را ببیند در خصوص دوستان اهل سنت، ما می‌دانیم در کشور ما ۱۵% اهل سنت‌اند و در فراکسیون اصلاح طلبان که مدعی رعایت حقوق اقلیت‌های مذهبی و قومی هستند به طریق اولی باید در هیات رئیسه فراکسیون حتما یک نفر دست کم قرار می‌گرفت.

تهران زدگی سبب ریزش رای امید به صندوق اصولگرایان شد
رهامی ادامه داد: در ‌‌نهایت دوستانی که به دلیل تهران زدگی گله‌مند بودند در انتخابات هیات رئیسه مجلس گله‌های خود را نشان دادند.

او اظهار داشت: دوستان تهران با قدرت لابی و شناخت بیشتر به هیات رییسه فراکسیون راه پیدا کردند. این ضعف سبب گله‌مندی شد و این گله به ما به عنوان مسئول کمیته تعامل و رایزنی ابلاغ می‌شد ولی جالب است که در هیچ یک از انتخابات‌های فراکسیون از ما به عنوان کمیته ائتلاف و رایزنی هیچ سوالی یا مشورتی خواسته نشد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: البته ما گله هم نداریم و اگر خودشان خوب اداره کنند اصراری به مشورت نیست. با این حال این وظیفه ما بود که انتقال دهیم و نظر ما هم در جهت تقویت تشکیلات بود و با عجله سعی شد هیات رییسه‌ای تشکیل شود و همین هیات رییسه باعث ریزش افراد از فراکسیون شود. 

مسئول کمیته تعامل و رایزنی با مهم خواندن این اصل گفت: حامیان دولت و منتخبین شهرستان در این برهه شکایت‌هایشان را به گوش ما می‌رساندند و از سوی دیگر الباقی می‌گفتند این اقتضای دموکراسی است. باید در نظر داشت که دموکراسی به این معنی جوابگوی اقتضائات دنیای امروز نیست. در دموکراسی‌های جهان هم که احزاب به طور ائتلافی دولت را تشکیل می‌دهند حقوق احزاب کوچک هم دیده می‌شود.

او ادامه داد: در مورد خانم‌ها هم در تمامی دموکراسی‌های بزرگ جهان تمهیداتی چیده شده است که از آن طریق ظرفیتی جداگانه برای حضور بانوان در سطوح بالا در نظر گرفته شده است. در نتیجه دموکراسی به ما می‌گوید زمانی که نصف رای دهندگان خانم‌ها هستند بنابراین این نصف جمعیت باید در هیات رییسه متجلی می‌شد که این اتفاق نیفتاد. یه این ترتیب حقوق بقیه افرادی که به لحاظ ریاضی قدرت رسیدن به سطوح بالا‌تر را ندارند باید از طرق دیگر نظیر ائتلاف رعایت می‌شد.

رهامی ضمن ابراز امیدواری نسبت به حل این مشکلات تا سال آینده گفت: نباید از طرح نقد و نظرات ترسید و این مشکلات را باید تا سال آینده مرتفع کرد. 

لاریجانی یک رقیب نیست که در صدد حذف او باشیم
او با بیان اینکه لاریجانی هم نیروی متعادلی است و در طول ریاست خود در دوره روحانی عملکرد خوبی به ویژه در حمایت از برجام، جلوگیری از استیضاح وزرا، رای اعتماد به وزرای منتخب روحانی و تصویب لوایح و دیدگاه‌های دولت داشته است، اضافه کرد: از این رو لاریجانی خیلی کمک کرد و با از دست دادن بسیاری از دوستانش در این راه هزینه هم داد. 

رهامی یادآور شد: لاریجانی یک رقیب نیست که در صدد حذف اوباشیم بلکه باید به عنوان یک کمک و رفیق به او نگاه کنیم چرا که در بسیاری از مسائل کلان کشور با دولت روحانی و دلسوزان کشور هم رای و هم گام است. از این حیث رقابت‌های علنی شدید که به نحوی جنبه حذفی داشته باشد به ضرر دوستان ما هم خواهد بود. 

لاریجانی در انتخاب ریاست مرکز پژوهش‌ها باید به اصلاح طلبان بیشتر توجه می‌کرد
او اظهار داشت: لاریجانی هم باید از آن سو این فضا را می‌دید. در انتخاب ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس باید از دوستان ارزشمندی نظیر عارف یا در این سطح استفاده می‌کرد.

رهامی اضافه کرد: با این حال در ‌‌نهایت به نحوی عمل شد که کمیسیون آموزش عالی، کمیسیون فرهنگی و سیاست خارجی به دلیل عدم انسجام و عملکرد هیات رئیسه از دست اصلاح طلبان خارج شد و کسانی نظیر آقای عارف که بر اساس تجربه و تخصصشان باید در راس کمیسیون آموزش قرار می‌گرفتند بازماندند.

او در پایان با بیان اینکه این مساله ناشی از عدم انسجام و همکاری هیات رییسه با اصلاح طلبان است خاطر نشان کرد: ابن جریان باید در دور دوم انتخابات هیات رئیسه مجلس و کمیسیون‌ها در سال آینده مورد توجه قرار بگیرد.
منبع: ایلنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
صبوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
0
0
حالا نکه دولت خیلی به شما بها داده!
نظرات شما