امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال رسید
رضا ملکزاده صبح امروز در جشن هفتادمین سالگرد افتتاح دانشکده پزشکی دانشگاه اصفهان با اشاره به سالهای فعالیت این دانشگاه اظهار داشت: در سالهای ابتدایی تأسیس این دانشکده که همان 70 سال پیش بود، در فقر مطلق علمی بودیم اما در طی این سالها دانشکده توانست افراد تحصیل کردهای را در تمام سطوح مختلف تربیت کرده و در نهایت نیاز بسیار کمی به افزایش تعداد فارغالتحصیلان داریم.
وی با بیان اینکه اینکه این دانشکده در طی این سالها نقش مؤثری در سلامت جامعه داشته، افزود: 70 سال پیش، امید به زندگی در بدو تولد 45 سال بود اما امروزه میزان امید به زندگی در بدو تولد در مردان 77 و در زمان به 80 سال رسیده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: محصول تلاش ما در این سالها در کنار سایر پیشرفتها، علاوه بر سواد بالا و در نهایت تأمین رفاه اجتماعی فراوان برای جامعه باید برای برخورداری از آینده خوب نیز تلاش فراوانی انجام دهیم.
وی ادامه داد: در سالهای بعد از انقلاب باوجود جنگ و تحریمهای وارده به جامعه پیشرفتهای خوبی داشتهایم اما امروزه باید در شرایط فعلی باید شرایط را به نحو همین به جلو ببریم.
ملکزاده تصریح کرد: در طی این سالها در بخش سلامت نوآوری صورت نگرفته و اگر چه موفق شدیم در بخش بهداشت و سلامت موفق باشیم اما در این بخش ضعیف عمل کردیم که این کار نیازمند مشارکت علوم پیشرفت علوم پزشکی است.
وی ادامه داد: آنچه مشارکت است در تولید علم چهارم و پیشرفت در علم باید به آن توجه داشته و به آن برسیم که در بخش پژوهش، تحقیقات و فناوری باید این امر اتفاق بیافتد.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه اصفهان در 10 سال گذشته در فعالیتهای پژوهشی رتبه خود را افزایش داده، تصریح کرد: این دانشگاه در حال حاضر جز دانشگاههای برتر در بخش مقالات isi در یک درصد دانشگاههاست و در دسته دانشگاههای برتر کشور است البته هنوز هم فاصله زیاد با وضعیت ایده آل در همه دانشگاهها مانند دانشگاه اصفهان داریم.
وی افزود: آینده پزشکی در حال تحول است و نگاه ما باید به آینده باشد و از پزشکی امروز به پزشکی جدید حرکت کنیم و در 15 سال آینده مسایل پزشکی تغییر میکند و دوباره به طب سنتی باز خواهیم گشت.
ملکزاده خاطرنشان کرد: روزی شاید برسد که بسیاری از بیماریهای غیرقابل درمان, درمانپذیر شوند که توسط 4 میلیون دانشمندی که در سطح جهان باهم همکاری دارند این امر محقق شود.
وی ادامه داد: البته دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نقش قابل قبولی در پیشرفت علم پزشکی داشته است که برای ارتقای بیشتر آن نیازمند سرمایهگذاری در بخش تحقیقات داریم.این دانشگاه باید فارغ التحصیلان برجسته را جذب خود کرده ارتباطات بینالمللی را افزایش دهد و سرمایهگذاری در پژوهش را بیشتر کند.
گفتنی است، صبح امروز تندیس طرح توسعه دانشکده پزشکی دانشگاه اصفهان در محل این دانشگاه با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، رئیس دانشگاه و رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی رونمایی شد.