محکومیت ایران در نشست اتحادیه عرب
نشست دیروز وزرای خارجه اتحادیه عرب با صدور بیانیه ای پایان یافت که دولت جمهوری اسلامی ایران را به خاطر آنچه محافظت نکردن از اماکن دیپلماتیک عربستان سعودی خوانده است، محکوم کرده و بدون اتخاذ تصمیمی در این باره تنها اقدام به تشکیل کمیته ای برای انجام اقدامات احتمالی آینده در این زمینه بسنده کرد.
به گزارش عرب نیوز در بین اعضای اتحادیه عرب در این نشست اضطراری که در قاهره برگزار شد تنها لبنان پای بیانیه پایانی را امضا نکرده است اما دولت عراق به این بیانیه رای مثبت داده است.
نشست اتحادیه عرب با سخنان عادل الجبیر وزیر امور خارجه سعودی همراه بود.
او در سخنان خود ایران را به مداخله در امور کشورهای عربی و تضعیف امنیت منطقه متهم کرد.
او با متهم کردن ایران به ایجاد درگیری طائفه ای در خاورمیانه گفت قطع روابط دیپلماتیک و تجاری عربستان با ایران نخستین گام دولت سعودی در راستای ایجاد فشار به تهران به منظور دست برداشتن از سیاست های خود بوده است و دولت سعودی در آینده گام های دیگری در این زمینه برخواهد داشت. الجبیر تاکید کرد روابط بین کشورش با ایران تاثیری در نشست های صلح سوریه نخواهد داشت.
در این نشست نبیل العربی دبیر کل اتحادیه عرب هم در اظهاراتی با ادعای اینکه ایران " اقدامات تحریک آمیز" انجام می دهد، از کشورهای عضو اتحادیه عرب خواست تا با اتخاذ سیاستی قوی و روشن از ایران بخواهند از مداخله در امور کشورهای عربی بپرهیزد.
وزیر امور خارجه امارات متحده عربی نیز در اظهاراتی نیروهای امنیتی ایران را به بی عملی در برابر حمله کنندگان به سفارت و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد متهم کرد و گفت این اتفاق در مقابل چشم و گوش نیروهای امنیتی روی داد و این نیروها اقدامی در مقابل مهاجمان انجام ندادند.
نشست اتحادیه عرب به درخواست عربستان و به منظور اتخاذ سیاستی هماهنگ با مجموعه کشورهای عربی علیه ایران برگزار شد اما خروجی عملی این نشست بجز یک بیانیه 8 بندی و تشکیل کمیته ای برای بررسی گام های بعدی این اتحادیه در این زمینه نتیجه دیگری نداشت.
در حالی که از سال 1945 اتحادیه عرب با عضویت شش کشور از جمله سوریه به عنوان اعضای موسس تشکیل شده است اما این اتحادیه از نوامبر 2011 تحت فشارهای ریاض عضویت دولت سوریه را در این اتحادیه به حالت تعلیق در آورده و این کشور عربی را از این اتحادیه اخراج کرده اند.
اتحادیه عرب هم اینک بدون حضور سوریه دارای 21 عضو است. همچنین این اتحادیه دارای چهار عضو ناظر ( اریتره، ونزوئلا، هند و برزیل ) است.
از میان دوستان عربی ایران در این اتحادیه دولت سوریه بیش از 4 سال است که از اتحادیه اخراج شده است و عراق نیز ترجیح داد با بیانیه همراهی کند و تنها لبنان با عذر موجه و همه فهم "بی دولتی" در کنار ایستاد.
منبع: عصر ایران