تاریخ انتشار: ۰۹:۱۰ - ۲۸ مرداد ۱۴۰۰

تأثیرات منفی شبکه‌های اجتماعی بر دانش‌آموزان و دانشجویان

همه ما می‌دانیم که طیف گسترده‌ای از جوامع در شبکه‌های اجتماعی به فعالیت می‌پردازند و این اپلیکیشن‌ها و سایت‌ها با توجه به میلیون‌ها کاربری که در اختیار دارند، هرلحظه در حال به‌روزرسانی و گسترش امکانات خود هستند. علاوه بر این، وبلاگ‌ها و ویدئوبلاگ‌هایی نیز وجود دارند که دانش‌آموزان و دانشجویان به‌طور فعال در آنها، عضو هستند. اما در کنار همه این‌ها می‌بایست به نوع تأثیراتی که این سایت‌ها بر جوانان، به ویژه دانش آموزان می گذارند، توجه کنیم.

تأثیرات منفی شبکه‌های اجتماعی بر دانش‌آموزان و دانشجویان

رویداد۲۴ خبرآنلاین نوشت: یکی از تأثیرات منفی سوشال مدیا بر روی دانش‌آموزان و دانشجویان این است که آن‌ها به واسطه زمان زیادی که در سایت‌های اجتماعی می‌گذرانند، مدت‌زمان بسیار کمتری را صرف معاشرت با دیگران می‌کنند. در واقع چنین تأثیری به صورت تغییر در گفتار و لحن، انعطاف‌پذیری در برابر موضوعات و مسائل و کاهش تحرکات بدنی بروز پیدا می‌کند. از این جهت نمی‌توان این شبکه‌ها را جایگزین مناسبی برای هرگونه ارتباط چهره به چهره دانست. علاوه بر این، دانشجویانی که زمان زیادی را صرف این شبکه‌های اجتماعی می‌کنند، در برقراری ارتباطات شخصی موفق نیستند.

والدین، باید فرزندانشان را به برقراری ارتباطات فیزیکی تشویق کنند تا آن‌ها زمان کمتری را در وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی بگذرانند.

تأثیر منفی بر نوع نوشتار

رسانه‌های اجتماعی در طی این سال‌ها بسیار محبوب شده‌اند و این می‌تواند مربوط به قابلیت انتشار سریع و حداکثری اطلاعات باشد. اما به واسطه این همه‌گیری در استفاده از شبکه‌های اجتماعی، با الفاظ و اصطلاحات جدید مواجه شده‌ایم و برخی کلمات را دیده‌ایم که با املای نادرست رواج پیدا کرده‌اند؛ این اتفاق مطلوبی نیست! زیرا بیانگر آن است که دانش‌آموزان شکل نوشتاری صحیح خیلی از کلمات را نمی‌دانند یا با علائم دستورزبان به‌خوبی آشنا نیستند. این همان اتفاق زیانباری است که در اثر استفاده‌ی بیش از حد از شبکه‌های اجتماعی پیش می‌آید.


بیشتر بخوانید: بازگشایی مدارس؛ دولت جدید، تصمیم جدید؟


مشکلات روانی

دانش‌آموزانی که به طور منظم از تکنولوژی شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، علاوه بر مشکلات خواب و همچنین اضطراب و افسردگی، نسبت به سایرین دچار معده درد بیشتری می‌شوند. این دسته همچنین تمایلات خودشیفتگی بیشتری در کنار بسیاری از اختلالات روانی دیگر (از جمله رفتار‌های مختلف ضد اجتماعی و گرایش‌های پرخاشگرانه) از خود نشان می‌دهند.

هویت مخفی

ناشناس بودن هویت در فضای مجازی باعث شده است بسیاری از دانش‌آموزان عملکرد نظارت و بازبینی یا فیلتر کردن مطالب ارسالی‌شان را فراموش کنند. به تازگی، بسیاری از مسئولین و مؤسسات آموزشی تمایل دارند قبل از پذیرش یا مصاحبه، مشخصات و نوع فعالیت افراد در شبکه‌های اجتماعی را بررسی کنند. بسیاری از دانش‌آموزان محتوایی را که نشر می‌دهند ارزیابی نمی‌کنند که همین مسئله می‌تواند در آینده شغلی و تحصیلی آن‌ها دردسرساز شود.

کلام آخر

استفاده بیش از حد شبکه‌های اجتماعی بر سلامت محصلان در هر سنی که باشند، تأثیر منفی می‌گذارد و آن‌ها را در معرض ابتلا به انواع مشکلات جسمی و روحی قرار می‌دهد. اینجاست که همسالان، معلمان و والدین با آگاهی بخشیدن به دانش‌آموزان در رابطه با فعالیت بیش از اندازه در دنیای اینترنت و عوارض آن بر جسم و روان، نقش اصلی را ایفا می‌کنند.

منبع: business ۲ community / مترجم: الهه جعفرزاده

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما