افتتاح تالار رودکی با حضور محمدرضا شاه پهلوی و فرح
رویداد۲۴ علیرضا نجفی: تصویر ثبت شده در تاریخ ۳ آبان ۱۳۴۶ که محمدرضا شاه پهلوی و فرح دیبا در مراسم افتتاح تالار رودکی (تالار وحدت) حضور داشتند. اسدالله علم، امیرعباس هویدا و اردشیر زاهدی نیز در عکس مشخص هستند.
تاسیس تالار وحدت اتفاق مهمی در تاریخ فرهنگی ایران بود. عدهای از تکنوکراتهای پهلوی دوم، مانند امیرعباس هویدا که در اروپا و آمریکا تحصیل کرده بودند و با ادبیات و هنر جهان آشنا بودند، میدانستند که در شهرهای مدرن جهان اپرا، باله و کنسرتهای موسیقی هنری برگزار میشود و اساسا دولتهای جدید وظیفه دارند بودجهای برای پرورش هنری شهروندان در نظر بگیرند که از هنر فاخر که بازاری در میان عامه ندارد، حمایت کنند.
تا پیش از این مردم تهران به ساختمانی نیمهکاره در خیابان ارفع که شروع کار آن از سال ۱۳۳۶ پایهریزی شده بود، اُپرای تهران میگفتند، اما فرایند سرعتبخشی به دوره سوم برنامهریزی عمرانی کشور به سرعت عمل یکساله آن منجر شد و به این ترتیب تاسیس تالار رودکی کلید خورد.
سال ۱۳۴۰ که تأسیس تالار اُپرا به فکر اهالی وزارت فرهنگ و هنر رسید، جمعیت مردم تهران حدود ۲ میلیون نفر بود و مراکز تفریحی شهر را باشگاههای شبانه، سینماها، تئاترها و قهوهخانهها تشکیل میداد و جای خالی تالاری برای هنر فاخر حس میشد.
بیشتر بخوانید: افتتاح سعدیه توسط محمدرضا شاه پهلوی
هزینه تالار از محل بودجه عمومی تامین و زیر نظر و تحت اختیار وزارت فرهنگ و هنر اداره میشد. این پروژه در یک سال آخر با عجله ساخته شد و به اتمام رسید. با استناد به اسناد و اخبار موجود، از میانه آبان ۱۳۴۵ قراردادهایی بین دفتر فنی مهندسی آفتاندیلیان واقع در خیابان فرانسه تهران با وزارت فرهنگ و هنر بسته شد تا این مکان به هر شکل ممکن پیش از روز چهارم آبان ۱۳۴۶ افتتاح شود. [چهارم روز تولد محمدرضا شاه پهلوی بود]
به گزارش رویداد۲۴ در سال ۱۳۴۶ نامهای از طرف وزیر فرهنگ و هنر وقت برای عدهای از صاحبنظران فرستاده شد تا به مناسبت افتتاح تالار بزرگی برای اجرای برنامههای شعر و موسیقی در تهران، اسم مناسبی انتخاب شود. به اتفاق آرای محمود حسابی سناتور و استاد دانشگاه، مهدی برکشلی یکی از بزرگترین محققان موسیقی ایران، رضازاده شفق پژوهشگر، مترجم و عضو مجلس سنا، رعدی آذرخشی شاعر و نویسنده، ذبیحالله صفا محقق و استاد ادبیات، بدیعالزمان فروزانفر پژوهشگر و استاد ادبیات، محمد محیط طباطبائی استاد ادبیات، مجتبی مینوی نویسنده و استاد ادبیات، پرویز ناتل خانلری استاد ادبیات و وزیر فرهنگ ایران در سال ۱۳۴۲ و عدهای دیگر، نام تالار رودکی انتخاب شد.
تالار رودکی در روز چهارم آبان ۱۳۴۶ با نمایش اُپرای «زال و رودابه» اثر ثمین باغچهبان و «جشن دهقان» ساخته حسین پژمان افتتاح شود. همچنین یکی از مشهورترین خوانندگان ایران یعنی «سیمین غانم» سمفونی «مرد من» را در روز افتتاحیه آن در تالار اجرا کرد. تالار رودکی و دیگر مراکز فرهنگی تهران که امروز به عنوان میراث فرهنگی میشناسیم ثمره ثروت فرهنگی بر آمده از دهه ۱۳۴۰ شمسی است.
اگر به چند دهه قبلتر برگردیم و بخواهیم رنسانس فرهنگی ایران را از دوره مشروطه حساب کنیم، باز هم در دهه ۱۳۴۰ است که ساخت مجموعهای کمسابقه از اماکن و مراکز فرهنگی به ثمر رسید. به علت همزمانی تحولات هنری فرهنگی با مدرنیزاسیون برآمده از معماری و شهرسازی، تاسیس چنین مکانهایی اثرات عمیقی بر هنر و فرهنگ مدرنیستی در ایران داشت.
فضای هنری و فرهنگی ایران در دهه ۴۰
هدف تالار رودکی آشنا کردن عموم مردم با هنر موسیقی و هنر نمایشی ایران و جهان بالا بردن سطح فرهنگ و هنر ملی و گسترش و تعمیم پدیدههای هنری جدید جهانی بود و از وظایف خود میدید تا اجراهایی از آثار آهنگسازان و نمایشنامهنویسان جهان را در قالب اجرای موسیقی سمفونی، اُپرا، باله، تئاتر و رقصهای ملی و محلی به مخاطب ایرانی نشان دهد. اولین بار بود که در تهران این اهداف و وظایف در کنار هم و به صورت متمرکز در یکجا به ثمر میرسید. تا پیش از آن، بار فرهنگی به شکل محدود بر عهده اداره هنرهای دراماتیک وابسته به هنرهای زیبای کشور بود و فضای نمایشی در پایتخت، بیشتر تئاترهای تخیلی و سینماهای لالهزاری بود اما این برنامهها سلیقه هنری شهروندان را تغییر داد و حتی منجر به تغییر پوشش مردم نیز شد. در هیچ دوره از تاریخ تهران از مشروطه به بعد، به اندازه این ده سال یعنی از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۷ تغییر در شیوه زندگی و زیست مردمان ایران با این سرعت صورت نگرفته بود.
مهندسی فرهنگی تهران در این دهه بر ۲۶ مرکز فرهنگی بود. هرچند که در چند جای دیگر نیز همزمان فعالیتهای فرهنگی انجام میشد، اما با تالار رودکی بود که نوعی هنر مقایسهای به وجود آمد و ناگهان در تهران هنرهای تجسمی تئاتر رقص و موسیقی و ادبیات زیر یک سقف رفت.
با وجود تالار رودکی، تعداد زیادی از هنرمندان معروف جهان فراخوانده شدند تا تصویر جدیدی از ایران فرهنگی به نمایش دربیاید. عوامل دستدرکار با الگوهای نوظهور پوسترسازی و عکاسی موسیقی را به هنرهای تجسمی پیوند دادند و نگرش تازهای در گرافیک مطرح کردند.
بعد از شروع به کار تالار رودکی، سقوط امپراتوری موسیقی لالهزاری (مطربی) به وجود آمد و مدتی بعد ارتباط مستقیمی بین موسیقی تهران و موسیقی جهان برقرار شد. برنامههای اپرا، باله، ارکسترهای سمفونی، رقصهای محلی نسل دیگری از جوانان تهران را تربیت میکرد.
بیشتر بخوانید: بازسازی آرامگاه فردوسی در دوره رضا شاه پهلوی
ایده ساخت تالار رودکی را فرح پهلوی از مشاوران فرهنگی خود شنید و به شاه پیشنهاد کرد. در واقع شاه با تأسیس سازمان هنری تالار رودکی و رویکرد مدرنیستی آن میخواست مهمترین نماد فرهنگی عصر انقلاب سفید را مهیا کند در عین حال تلاش میشد تا افکار عمومی رویکرد دقیق و درستی به فرهنگ ملی و موسیقی و آواز ایران داشته باشد.
با افتتاح این تالار هفت طبقه که سه طبقه آن گنجایش حدود هزار نفر را داشت، پادشاه یونان و ملکه، هیات رئیسه اتحاد جماهیر شوروی، رییس جمهور رومانی و بانو، رئیس جمهور چکسلواکی و بانو، امیر کویت، رئیس جمهور مجارستان و بانو، رئیس جمهور بلغارستان، خوانندهها، موسیقیدانها، خبرنگاران، عکاسان و کارگزاران فرهنگی از نقاط جهان به تهران دعوت شدند. در طول این سالها و تاریخ تهران، مکانی مثل تالار رودکی نتوانسته بود این همه طراح، نقاش، روزنامهنگار، خواننده، نوازنده، عکاس، نورپرداز و بازیگر را دور هم جمع کند.
این مجموعه از دو بخش تالار بزرگ و کوچک تشکیل میشد و از ابتدا قصد بر این بود که برنامههای معمولی موسیقی را در تالار کوچک و برنامههای ویژهتر را در تالار بزرگ به نمایش در بیاورند. اگر گنجایش تماشاچیان در تالار بزرگ را در حدود ۷۵۰ نفر در نظر بگیریم، گنجایش تالار کوچک حدود ۲۵۰ نفر بود. از ابتدای تأسیس، تالار کوچک به سخنرانیها، بحث و گفتوگو درباره موسیقی و اجرای برنامههای ایرانی اختصاص داشت. بخش اداری نیز در طبقات تالار کوچک بود و کارهای وابسته به امور موسیقی را انجام میداد.
بیشتر بخوانید: تاسیس کاخ جوانان در ایران
طی سالهای متمادی تعداد زیادی داوطلب به این واحد اداری میآمدند و آموزش میدیدند. افراد میتوانستند با داشتن برگ پایان خدمت یا معافیت غیر پزشکی، داشتن حداقل گواهینامه پایان پنجم متوسطه نظام قدیم یا معادل آن در نظام جدید و دانستن زبان خارجه (انگلیسی آلمانی فرانسه) در حد دیپلم متوسطه و داشتن سن بین ۱۸ تا ۲۶ سال، یک دوره آموزش آواز ببینید و در گروه کــُر ارکستر سمفونیک تهران استخدام شوند. این داوطلبان در مدت دورهای که زیر نظر استادان با تجربه ایرانی و خارجی میگذراندند با ادبیات موسیقی پرورش صدا، تاریخ موسیقی سلفژ و تئوری موسیقی آشنا میشدند. برای نخستین بار تئوریها و پراتیکهای گوناگون در بروشورها، برنامهها، کاتالوگها و اخبار به صورت روتین در یک مرکز هنری به وجود آمد.
همچنین برای آنکه اخبار بیشتری در اختیار تماشاگران قرار بگیرد، برنامه تالار رودکی در چهار برگ منتشر شد و با حضور محمود خوشنام در سمت مدیر روابط عمومی تالار این بولتن داخلی پس از ۹ شماره در تیر ماه ۱۳۵۰ تبدیل به نخستین جلد مجله با طرح صورت دکتر محمد معین، اثر صادق بریرانی درآمد و گرافیک شماره دوم به بعد را نیز مرتضی ممیز انجام میداد.
تالار رودکی پس از انقلاب تالار وحدت نام گرفت و هنوز یکی از مجهزترین سالنهای تئاتر ایران است. اما برنامههای هنری و فرهنگی مانند سابق در آن اجرا نمیشود و حتی چند سال پیش نمایشگاهی از خودروهای لوکس در آن برگزار کردند که چنین رویدادی به خوبی استحاله یک مرکز هنری به بنگاهی اقتصادی را نشان میدهد. حتی جشنواره مد و لباس هم در این مکان برگزار شده است.
ما وحدت داشتیم. ما به رودکی نیاز داشتیم. ما انقلاب کردیم که ایران را از شر اجانب حفظ کنیم. اولویت حفظ ایران بود. یعنی رودکی. پایدار باشید ما همه با هم بودیم. متأسفانه تبدیل شد به همه با من. یعنی حذف ایران از اولویت.
اصلا این وحدت چم خورد
فریب دادن برای خر سواری
قبل از بهمن
بعد از بهمن
خطر.!
وحدت با شرق و روسهایی که در طول تاریخ تشنه خون ایرانیان بودند از نوع ریسمان الهی و کشتی نجات و ایناس آره؟؟؟
بخوره تو سرتون این وحدت تون که بدبخت کردین ملت رو
عکس 1346
تالار رودکی
سفید رود
فرهنگ و هنر.؟
شاه و
راه آبی کجاست ؟
هویدا نوار زرد
ملکه برفی نگاه
رودخانه ها
سرمازده
رانش
آواز هنر
تنهایی زن
ماهی ها
شهر
دود زده
تالار رودکی
عکس
هویدا
نوار زرد
دست راست
انگشت شصت
مجسمه تجسم
این زمان بهمان مقدار و زیادتر فروخت ....
خب پس چرا روحانیون تندرو اوایل انقلاب این تالار رو تخریبش نکردند؟؟؟؟؟
از ریشه کنی دو هفته ای مطلق فقر چه خبر؟؟؟ حالش خوبه؟؟؟
بی شرف بحرین ۹ برابر جزیره کیش را چه کرد؟
چشمتون داره درمیاد رحمت نامه هارو میبینین؟؟؟؟
خاک تو سر احمقت پول ملت رو خرج ملت کردن بهتره یا پول ملت تو جیب خودشون گذاشتن ودزدیدن؟
ساندویچ شدی با ۵۰ لایک منفی !!
وقتی میگم مفت خورین وقتی میگم جیره خوار گرسنه گان بیت المالین وقتی میگم همه تون سر و ته یه کرباسین وقتی میگم کشور رو غارت کردین وقتی میگم مردمی نیستین و بزور خودتونو مردمی نشون ندین فهمیدی معنی این حرفامو ؟؟؟؟
برید یه کم تمرین آدمیت بکنین و قاطی ادما بشین نه آدم نماهای وحشی !!
زبونم مو درومد از بس نصیحتتون کردم مثل اون کارشناس کوفتی تون که سیب رو بجای گوجه پیشنهاد میده خودتونو به کالیت و نارسی نزنین آدم باشین محض رضای خدا ...
هیچ امکانی هم برای ترتیب نظرات در پنل سایت وجود ندارد و ترتیب انتشار بر اساس پیشفرض زمانبندی است؛ مگر آنکه یک نظر پاسخ به کامنت دیگری باشد که آنهم در قسمت پاسخهای همان کامنت جایگذاری میشود.
با احترام
رویداد24
یادمان باشد ایران بزرگ دارای تمدن جهانی یست
سلام.سلام سلام
چندتا پزشک بنگلادشی پاکستانی که کور کن بودن شفا ده خیر
زره ای از حقیقت را بیان کرد درود بر شما
توی این فکرم که شهدا هم این کامنت ها رو میخونن...
احسنت
البته قطعا کاپیتولاسیون شرف داره به چنین فتواهائی
زبانتان بریده باد که اینهمه سال تمام است منابع و ثروت کشور رو در آنسوی جهان برای خودتون و هواداران جاهلتون سرمایه گذاری کردید و ما رو به آخرتی حواله میدید که خودتون قبولش ندارین.
وگرنه فقروبدبختی ،کمبودها زیاد بود
اگر وضع خوب بود این همه مردم انقلاب نمیکردن وجونشون رو فدا نمیکردن
شما که اون موقعه نبودین ببینید توی یه کلاس بیست نفر فقط دوسه نفر کیف مدرسه داشتن یا اینکه مداد وپاک کن وتراش هر سه رو باهم داشته باشن
محتویات جامدادی یه دانش اموز امروزی به اندازه کل اندوخته های دانش اموزان یک کلاس در دوره شاهه
سیل خونه ها رو میبرد شهر همجوار مطلع نمیشد
نه گروه جهادی بود نه حلال احمر به داد میرسید
موبایل هم نبود که در همون ان گزارش به سراسر کشور بشه
روزنامه های گرانی زمان شاه رو سرچ کنید
همون موقعه هم گرونی مرغ ،ژیان وپیکان ومصالح ساختمانی......بود.
اون موقعه اگه قیمتها کمتر بود حقوقها هم کم بود پول نبود
این همه تنوع در مخارج نبود
چند تا خانواده باهم در یه خونه زندگی
میکردن عروس با مادر شوهر توی یه اتقاق فقط پرده وسط میکشیدن
بچه ها بزور یه اسباب بازی پلاستیکی واسشون میخریدن
اما حالا یه بچه ۶ ماهه اتاقش به اندازه یه مغازه اسباب بازی داره یه اتاق مجزا
زمان شاه در یه محله از بین ۱۰تا خانواده یه خونه تلوزیون داشتن و......
اون زمان گرانی هم بود مثل الان دزدی و لاابالی و غارت نبود اجناس با کیفیت بود مواد غذایی مثل الان مسموم نبود از دهه چهل تا الان ببین چقدر تکنولوژی ما افت کردهدر حالی که رشد اقتصادی اکثریت کشورهای جهان مثبت بود ما و افغانستان و کره شمالی منفی بودیم معلومه که از جیره خواران مفت خوری
با روابط عالي بين المللي و تفكرات مترقي ايشون؟
و نخست وزيراني مانند هويدا
دوست عزيز اول انديشه كن و بعد سخن
قشنگ معلومه که از کی اخبار رو میگیری
من منکر ضعف ها و دزدی ها نیستم ولی خوبی هارو هم با چشم باز میبینم و اطلاعات رو نه از مخبر های ملکه بلکه از کتاب میگیرم
بنده اخبار رو با چشمو گوش خودم از رسانه میلی و وقایع کشورم درک میکنم نه وابسته نه موافق بی بی سی و سی ان ان و سایر رسانه های ضد بشریت و صد البته رسانه متعفن میلی کشورم هستم.
اگه اهل کتابی احسنت اما منکر باعثان و بانیان این اوضاع مون هم نباش 44 ساله مسیر کشور رو به قهقرایی هستش حاکمان فقط بفکر موقعیت و جیب خودشون و جیره خوران شونن مردم رو حساب و ارزشی نیست...
پرچم هم که ایرانی شده میخوای چیو بهونه کنی حالا؟؟؟
نظرات رضا و دیگران را خواندم بعضی ها الفاظ زشت بکار میبرند که نشان میدهد قلب آنها همانطور است ، خلخالی اگر تالار رودکی جان داشت آنرا حتما اعدام میکرد ، و خوشبختانه قبر هیچ فردی هم در آن تالار نبود وگرنه با
بیلبکهو آنرا تخریب میکرد خدا را شکر ، همیشه همه چیز خوب نیست ، ما نباید همیشه سیاه یا سفید ببینیم باید بدانیم خوبی و بدی در همه جا هست در حکومت ها هم همینطور است ،
خدارحمت کند محمدرضاشاه فقید را.نوربه قبرش ببارد که هنوز ازاو وخدماتش به نیکی وبزرگی، یاد میشود.
جد
و
ااباددت
خدا وکیلی فقط آدم این لباس ها می بینید
احساس افتخار می کند
دورود بر آدم های با شرف و وطن دوست
یادمان باشد که روز حسابی هم در کار هست
از جلادی و بیشرفی همفکرانت غافل مشو که روی هر چی خیانتکار تو دنیا بود رو سفید کردین
کم خدمت نکرد
همفکرانت روی هر کی خیانتکاره رو سفید کردن
رودکی بیشتر وحدت آفرین بود.
با توجه به نظرات ارائه شده در مورد این مطلب؛
بیش از 80 درصد نظرات، حکومت پهلوی را تایید کردند و کمتر از 20 درصد نظرات به بدگویی از آن پرداختند.
80 درصد در مقابل 20 درصد.
به جای فحش دادن، انگ های مختلف زدن، توهین، تحدید و تهدید کردن، محکوم کردن، زندان انداختن، مجازات کردن و.... بهتر است که حاکمان کمی به خود بیان و در اندیشه ها، برنامه ها، تصمیمات و قوانین خود، تجدید نظر کنند و از خود بپرسند که چه بر سر این مردم انقلابی آوردند که از کارشان پشیمان شده اند. چون که این ره که می روند به ترکستان است، نه ساختن این دنیا و اون دنیا برای مردم.
حکومت مجبور است که همه مردم را باور کند نه مردم خاص را.
آن تجمعهایی که حکومت با هزینه های میلیاردی توسط سازمان تبلیغات برای خودش برگزار میکند خود جوش نیست و همه سازمان یافته وبا هزینه های هنگفت است
روحشان شاد
مرده آن است که نامش به نکوئی نبرند
در دهه پنجاه حکومت عمان بدون حمایت ایران توانایی سلطه بر کشورش را نداشت حالا بعد از پنجاه سال عمان شده عصای دست حکومت ایران این است معنی اقتدار پس از ۵۰ سال.
ضمنا در عوض استقلال به بحرین کداده شد به جاش جزایر سه گانه ای که امارات ادعای مالکیت آنرا داره به ایران داده شد
کاربرا منظورتونو نفهمیدن منفی دادن وگرنه حق گفتی حرف گرسنه گان بیت المال بود ...
بايد ديد امروز بعد از چهل و سه سال از پیروزی انقلاب آیا ما به کدامیک از اهدافی که داشته ایم رسیده ایم. آیا ما امروز استقلال یعنی بدون زور خارجی تصمیم می گیریم. آیا ما امروز به آزادی یعنی اینکه مخالف حق اظهار نظر در حزب و روزنامه خودش داشته باشد داریم. و یا اینکه به جمهوری يعنی حکومت بدون انحصار فرد گروه و خانواده واینکه حکومت اکثریت داریم. خلاصه چه مقدار به اهداف انقلاب رسیده ایم اینها در زمان شاه نبوده است آیا الآن هست یا نه. اگر نرسیده ایم چرا.
دوستان بر اساس عقیده سخن بگوییم نه عقده. پایدار باشید یزدان نگهدارتان
آزادی یعنی حق متفاوت بودن. شما حق دارید متفاوت از من فکر کنید و عمل کنید در چارچوب قانون.
مرحوم دکتر صناعی عالم بزرگ تعلیم و تربیت می گفت درد کشور ایران درد بی تربيتی است. نقصان از آموزش و پرورش است. ما نمیتوانیم باهم گفتگو کنیم. ما مسلمانیم و قرآن کتاب گفتگو است. قل. قالو. یقولون.
چرا در ایران اسلامی و قرآنی مخالفان حق ندارند حزب و روزنامه داشته باشند. مگر جمهوری ما مثل جمهوری فرانسه نبود؟ مگر در فرانسه که نظام سرمایه داری است کمونیست ها حزب ندارند. پس چرا مابه مخالفان نظام حق مخالفت در چارچوب قانون نمی دهیم. چرا ما به قانون اساسی عمل نمی کنیم. مگر قانون اساسی خونبهای شهدا نیست. مگر علی (ع) به مخالفان آزادی نمی داد. حکومت اسلامی موظف است تا پای نابودی خودش توحید و آزادی و عدالت اجتماعی را در جامعه برقرار کند. نظام اسلامی برای اجرای اهداف عالیه است. اگر نتواند ماندنش برای دین زیان آور است. مردم گریزان ازدین می شوند و این نقض غرض است. پایدار باشید یزدان نگهدارتان.
میتونست حداقل دوخانواد فلپینی خادمی داشت
حال ماشاالله خیر برکت
میتونست حداقل دوخانواد فلپینی خادمی داشت
حال ماشاالله خیر برکت
ادبیاتت=شعورت
اون بهشت گذشت رفت ،مردم تا ۵۰سالگی موی سفید پیدانمیشد در سرو صورتشون
الن کوچه ب کوچه دنبال گوجه و پیاز و روغن مایع ام،اون موقع مردم بجز روغن حیوانی نباتی نمیخوردن،دورد بر تو ادمین سایت هرکه هستی خدا یارت
ویا سیاه مطلق وجود خارجی ندارد، منطقی باشیم
و منطقی فکر و عمل کنیم
سیاست های اقتصادی و سیاسی قرن ما بسیار پیچیده است و براساس مناطق Geopolitics پیاده سازی میشود.هشیارنباشیم چوبش را خواهیم خورد
تمام هزینه های سربازای آمریکایی رو شاه میداده بعد هر غلطی میکردن سربازا ینی آدم کشتن و تجاوز و ... دادگاه ایران حق نداشته بهشون چیزی بگه ..
شما با طرز تفکر غلطتون نشون میدیدن چقدر دشمن قشنگ مغزتون شست و شو داده ک فکر خوبی در مورد شاه داشته باشین ..
اینا داخل لانه جاسوسی آمریکا لو رفته ینی حرف خوده آمریکا بوده نه انقلاب ..
جنگ نرمه دیگه .. ینی طرز فکرمون بشه طرز فکر دشمن ..
ضمنا در مورد سیستان بلوچستان هنوز بعد از پنجاه سال مثل سابق است این در حالی است که در همین مدت قطر و امارت صحرا را آباد کردن شما این را بدان در زمان پهلوی متوسط عمر تکنولوژی در جهان ۳۰ سال بود این در حالی است که حالا
متوسط عمر تکنولوژی کمتر از شش ماه است و هنوز حکومت فعلی نتوانسته یک راکتور تحقیقاتی مانند امیر آباد احداث کند و تمامی زیر ساختهای نطنز قبل از سال ۵۷ ساخته شده بود امروز ه باتوجه به پیشرفت تکنولوژی ما مثل برق و باد از دنیا عقب مانده ایم ومیمانیم
درود بر تو و افرین.
(پارسی را پاس بداریم).
ننگ برپدرودوپسر
جهنم جایگاهشان
چه افرادپاکی رادرشکنجه گاههای ساواک بادستان کثیف
عاملان وحشی شهیدکردند
روحشون درعذاب دوزخ جاودان باد
همه به فکر جیب خودشون هستن
این محنتی که می کشم از تنگی قفس
کفران نعمتی است که در باغ کرده ام
کشور در ید قدرت یک خانواده موروثی و نوکر بیگانه بماند مهم نیست مهم این است من به خواسته هایم برسم.جای تأسف است
بیش از 83 درصد مردم، پهلوی رو دعا کردند؛ پس طبق نظر شما بیش از 83 درصد مردم نمی فهمند و کمتر از 16 درصد می فهمند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
این جای تاسف داره.
احمق ترین فرد کسیه که اکثر مردم رو احمق فرض میکنه.
قطعا هر سیاستمداری اشتباه داره و شاه هم مستثنا نیست
اما چیزی که مهمه اینکه شاه عاشق کشور و مردمش بود و هدفش پیشرفت ایران بود
اولینش هم کشورش بود نه ایدئولوژی خاصی که بخواد به بهاش ایران رو نابود کنه!
الان هم که پروپاگاندا و دروغین های که به شاه میبستن یکی یکی محو میشن خوب بودن شاه بیشتر آشکار میشه
در هر صورت روحش شاد و یادش گرامی
شاه والامقام ایران زمینم
ولی وقتی میبینم هر ساعت آقایون آزادانه مشغول اختلاس و تاراج ثروت این مردم هستند درحالی که هموطنان من هیکلشون رو تا کمر تو سطل آشغال خم کردند و دنبال یه لقمه نون می گردند و هیچ مسئولی اونارو نمیبینه،.....
God bless his soul
فکر چقدر پیشرفته و جلو بود .
حالا ...
اینا براتون ارزونی میارن .روزهای خوب میارن . میشینن پای میز برجام و سیب میخورن . ههههه
مطالبی که در سایت رویداد24 منتشر میشه، اساسا با نگاه انتقادی است و خوانندگان سایت هم این را پذیرفتند که رویداد24 رسانهای چالشی است و بهتر است نگاه منتقدانه خود در تمام عرصهها را حفظ کند. بنابراین تمام تلاش ما این بوده که سویه نقادانه در تمام مطالب اعم از تمام سرویسها وجود داشته باشه.
اتفاقات مختلفی که در دل تاریخ رخ داده را روایت میکنیم اما روایت کردن تاریخ به معنای جانبداری از پادشاهی نیست. شاید از یک اقدام زمامداران مختلف ایران تقدیر بشه و بگوییم که ای کاش از این دست اقدامات بیشتر میبود، اما این مسئله به هیچ عنوان به معنای حمایت رویداد از هر گونه خودکامگی و سلطنت و پادشاهی نیست. اگر اینچنین باشه، هر تاریخنگاری باید محکوم به این مسئله شود، چون در حال روایت و مهمتر از آ تحلیل تاریخ است.
ما روایتگر و تحلیلگر تاریخ با نگاه نقادانه هستیم.
در پایان اگر مبنای سخن شما درست باشه، ما باید حامی تمام اقدامات سلسلههای زندیه و صفویه و قاجاریه و زیدیه و اسماعیلیه و ساسانیان و هخامنشیان و ... هستیم، چون درباره تمام تاریخ ایران مطالبی منتشر میکنیم!!! که طبیعتا این داوری نادرست است.
ممنون از توجه شما
فرهاد فرزاد
سردبیر رویداد24
کنید خاطرات تاج الملوک مادر شاه
که مورخین خارج از ایران با او مصاحبه
کردن بسیار زیبا وبرا قضاوت کردن عقلانیتر است مراقب باشیم حمایت
از آنها یقینا موجب میشود در سرای آخرت در صف آنها قرار خواهیم گرفت
ارزش داشته باشد که اینهمه پیشرفتها
نادیده گرفته شود بنظر میا شاید اکثر این نظرات راکسانی دادند زمان شاه را ندیدند
چه جنایاتی که این خانواده نکردند
گوشت و مرغ و بدبختی مردم هم زمان اون خدابیامرز بود
اساتید که داقعن بی تظیر
بودن انتخاب کردن.
رودکی جه عیبی داشت که
شد وحدت چون شد وحدت
از هنر تخلیه شدوشد مکان
اقتصادی این هم یک فضاهتی
دیگر خدایا
روحتان شاد و نگذرد خدا از کسانی که امروز ما را به هشتمین کشور فقیر و فلاکت زده جهان تبدیل کردند
روحش شاد
فریاد شوق بر سر هر کوی و بام خاست
پرسید زان میانه یکی کودک یتیم
کاین تابناک چیست که بر تاج پادشاست
آن یک جواب داد چه دانیم ما که چیست
پیداست آنقدر که متاعی گرانبهاست
نزدیک رفت پیرزنی کوژپشت و گفت
این اشک دیده من و خون دل شماست
و احتمالا لایکیون (کسانی که با لایک می خوابن و بلند میشن) نیز تصور می کنند کشورهای دیکتاتوری دیگر داخل بیابون زندگی می کرده اند. حکومت دیکتاتوری قزافی هزاران خدمات واقعی و نه فانتزی داشته و ریشه تمام خدمات عمده کشور ما نیز به زمان قاجارها بر می گردد.
لذا مانند نویسنده اصلاحاتچی مفلوک این وجیزه عوض توجه به محرومیت میلیون ها ایرانی شهرنشین و روستانشین (70 درصد مردم ایران که روستانشین و عشایر بودند و کاملا محروم از هر خدمتی) به افتتاح رقص باله بپردازید با ریشه تف کردن در صورت حکومت دیکتاتوری پهلوی و رای زیر 400 هزارتای ربع پهلوی در کمپین دلقک گونه اخیر فکر کنید.
؟؟؟؟؟؟؟؟ قانون کاپیتولاسیونی که اخوندا همیشه گفتن؟ اینه که. اون روزگار قدیم تمام کشورهای جهان قانون کاپیتولاسیون داشتن.
و متقابل بوده. و فقط خانواده های افراد متخصص که داشتن کارخونه ها رو میساختن ایران بودند.
شاهنشاه خدا بیامرز داشت باین کار تموم کارخونه ها و شرکت های بزرگ رو میساخت و پول شرکتها رو به ایران سرازیر میکرد.
چه اینکه این قانون در روزگار قاجار هم اداره میشد.
ممنون از سایت ۲۴ عزیز