علم الهدی: چطور در فضای مجازی میبینید که نظام را زیر سئوال میبرند، اما کاری نمیکنید؟
رویداد۲۴ نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی بیان کرد: رهبری فرمودند جهاد تبیین و این جنگ فقط مربوط به طلاب نیست بلکه همه مردم و همه جوانانی که میداندار جنگ نرم هستند، باید در این فضا وارد عمل شوند. زمانی که وقت مواخذه و حساب فرا برسد، فقط طلاب و فعالان فرهنگی مخاطب قرار نمیگیرند بلکه از همه سؤال میشود که در برابر توهین به رسول خدا (ص) چه کردند.
حجت الاسلام سید احمد علمالهدی در خطبه سیاسی نماز جمعه این هفته که با حضور زائران و مجاوران در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار کرد: وقتی ذات اقدس پروردگار در جریان کودکی موسی (ع) به بیان روایت میپردازد، این روایت دو نکته دارد که باید به آن توجه کرد. در قرآن آمده وقتی مادر حضرت موسی (ع)، فرزندش را به آب انداخت تا اینکه به دست فرعون و آسیه رسید و به اراده پروردگار، دل آنها نیز نرم شد تا از او نگهداری کنند، دو نکته در آیه وجود دارد که باید موردتوجه ما قرار بگیرد. یکی اینکه خداوند عالم شیر همه زنان شیرده و دایهها را بر موسی (ع) حرام کرد تا خواهر موسی (ع) برسد و تکفل برادرش را سازمان دهد.
وی با اشاره به آیه ۱۲ سوره مبارکه قصص افزود: خداوند عالم میفرماید «وَحَرَّمْنَا عَلَیْهِ الْمَرَاضِعَ مِنْ قَبْلُ فَقَالَتْ هَلْ أَدُلُّکُمْ عَلَىٰ أَهْلِ بَیْتٍ یَکْفُلُونَهُ لَکُمْ وَهُمْ لَهُ نَاصِحُونَ» یعنی شیر همه دایهها را بر موسی (ع) حرام کردیم تا خواهر او از راه رسید و به فرعون گفت خانوادهای سراغ دارد تا تکفل این کودک را بر عهده بگیرند و او را تربیت کنند.
نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: خداوند عالم شیر بسیاری از زنان را بر حضرت موسی (ع) حرام کرد هر شیری نمیتواند نسج و بافتی را شکل دهد که وجود انسان را به مقام نبوت و در میان پیامبران به مقام کلیماللهی برساند. این مسئله خیلی مهم است و باید توجه داشت که اگر کانون خانواده خدایی نباشد، نمیتواند فرزند صالح تربیت کند. خانواده بسیار اهمیت دارد.
وی ادامه داد: مادر موسی (ع) راضی شد فرزندش را به دل رودخانه بیندازد و خطر درندگان و موج خروشان را به جان بخرد، زیرا به قدرت خدا ایمان داشت و ذات اقدس پروردگار به او وعده داده بود که فرزندش را حفظ میکند. این وعده خدا بود، اما در عصر حاضر، خدا به کدام خانواده وعده داده که اگر فرزندشان را در اقیانوس اطلاعات و آموزهها رها کنند، او را حفظ خواهد کرد؟ در این شرایط، شما آقا یا خانمی که راضی نمیشوید فرزندتان یک شب بیرون از خانه تنها بماند، چطور راضی میشوید که با مجموعهای از مفاسد اخلاقی و بزهکاریهای فضای مجازی همآغوش باشد و نسبت به آن بیتفاوت میمانید؟
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه فضای مجازی، بلای خانمانسوز فضای فرهنگی امروز جامعه است، تصریح کرد: اگر کسی امروز ادعا کند فضای مجازی لازم نیست یا باید آن را بهکل تعطیل کرد، مثل این است که گفته شود مردم نباید با هواپیما و قطار سفر کنند و اسب و شتر برای مسافرت کافی است. اینطور نمیشود. این دنیا، دنیای ارتباطات و فناوری اطلاعات است و اینجا که کسب و معیشت مردم در گرو زیرساختهای فضای مجازی قرار گرفته، نباید صورتمسئله را پاک کرد.
وی تأکید کرد: حدود ۱۰ سال قبل، رهبر معظم انقلاب در دستوری که درباره فضای مجازی مطرح کردند، شورای عالی فضای مجازی را شکل دادند تا ناظر هوشمند و عامل سازماندهی این عرصه باشد. با این حال، در طول این سالهایی که شورای عالی فضای مجازی تشکیل شده، آیا واقعاً تعامل این شورا با شبکههای اجتماعی هوشمندانه بوده است؟ آیا نیازها احصا شده، فضا سنجیده شده و تحولات عرصه اطلاعاتی دنیا تحت رصد قرار گرفته است؟ اینکه نمیشود رهبر معظم انقلاب دستور تأسیس شورایی را بدهند، همه سران قوا و دستگاههای قدرتمند نیز در آن حضور داشته باشند، حدود ده سال هم بگذرد، اما هیچ تحول و تغییر مثبتی در این عرصه به وجود نیاید.
علمالهدی، سیاستگذاری، مدیریت کلان، تصمیمگیری لازم، نظارت روزآمد و رصد کارآمد فضای مجازی را از جمله وظایف راهبردی شورای عالی فضای مجازی دانسته و گفت: اعضای شورا گزارش عملکرد بدهند که آیا آنچه رهبری خواسته واقعاً اجرا شده است؟ چیزی که ما امروز از دولت، مجلس و قوه قضاییه میخواهیم، آن است که فضای مجازی را کنترل کنند. این فضا از عرصههای سیاسی و اجتماعی گرفته تا عرصههای معیشتی و اقتصادی برای همه مردم لازم است، اما حقیقت این است که باید کنترل شود تا درندگانی که در این فضا رشد کردهاند، نتوانند بیش از این ایمان و اندیشه فرزندان ما را تکهتکه کنند.
وی ابراز کرد: دشمن از دروازه وسیع فضای مجازی وارد مملکت شده و همه تهاجمات خود را در دستورکار قرار داده است. مردمی که هشت سال دفاع مقدس را اداره کردند، چند صد هزار شهید تقدیم اسلام و انقلاب کردند و وقتی دنیا به سر ما ریخت، دنیا را عقب راندند و عزت اسلام و ایران را حفظ کردند، میتوانند در این عرصه نیز میدانداری کنند.
امام جمعه مشهد اظهار کرد: بسیاری از افراد وقتی با بنده ملاقات میکنند، از جسارت یک جریان فضای مجازی به ساحت پیامبر (ص)، حضرت زهرا (س)، اهلبیت (ع) و مقدسات خبر میدهند درحالی که اگر سؤال کنید شما در مقابل چه کردید، ساکت میمانند. عزیزان من، دشمن نه به جنگ جان و مال بلکه به جنگ دین شما آمده است و اگر در این عرصه موفق شود، بعد از آن هم جان شما را خواهد گرفت و هم مال شما را. زمانی در این کشور وقتی مارش نظامی به گوش میرسید، حتی آن آقاپسر جوان و دخترخانم جوانی که در دومین روز زندگی مشترک بودند، از جا بلند میشدند تا از کشور خود دفاع کنند. با این حال، چطور امروز در فضای مجازی میبینید که نظام و انقلاب شما را زیر سؤال میبرند و به اهلبیت (ع) اهانت میکنند، اما کاری نمیکنید؟
وی افزود: رهبری فرمودند جهاد تبیین و این جنگ فقط مربوط به طلاب نیست بلکه همه مردم و همه جوانانی که میداندار جنگ نرم هستند، باید در این فضا وارد عمل شوند. زمانی که وقت مواخذه و حساب فرا برسد، فقط طلاب و فعالان فرهنگی مخاطب قرار نمیگیرند بلکه از همه سؤال میشود که در برابر توهین به رسول خدا (ص) چه کردند.
زیر پش مم میبریم
خ ا صی ت