تاریخ انتشار: ۲۰:۰۲ - ۱۴ آبان ۱۴۰۲

پیش‌بینی بورس دوشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۲

شاخص کل بورس تهران در جریان معاملات روز یکشنبه، موفق به بازپس‌گیری ابرکانال دو میلیونی شد. گرچه با وجود فروکش هیجان جنگ غزه، رشد بازار، به اندازه افزایش ارتفاع روز آغازین هفته نبود.

پیش‌بینی بورس دوشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۲

رویداد۲۴ پس از رشد چشمگیر روز آغازین هفته، با فروکش هیجان جنگ غزه، روز یکشنبه تعادل بیشتری در جریان معاملات حس می‌شد. کاهش تعداد نماد‌هایی که به صف خرید نشستند یا در نزدیکی آن قرار گرفتند نیز مهر تاییدی به این ماجرا می‌زند.

در میانه بازار یکشنبه، نامه‌ای از سوی وزارت نفت منتشر شد که به سرعت بر جریان معاملات تاثیر گذاشت. طی این نامه قیمت گاز خوراک شهریورماه، چهار هزار و 880 تومان به ازای هر متر مکعب تعیین شده است. این نامه اما همچنان ابهاماتی را در ذهن اهالی بازار سرمایه باقی می‌گذارد؛ از جمله اینکه نرخ‌های ماه‌های قبل چگونه خواهد بود؟ از سوی دیگر نرخ ماه‌های آتی نیز هنوز مشخص نشده است. محتمل‌ترین سناریو این است که نرخ شهریور‌ماه برای پنج ماه ابتدایی سال نیز مورد استفاده قرار گیرد.

با وجود ابهاماتی که نامه ابلاغ شده از سوی وزارت نفت با خود به همراه داشت، پتروشیمی‌ها لیدر جریان مثبت امروز بازار شدند. همچنین بیشترین ورود نقدینگی در میان صنایع نیز در گروه محصولات شیمیایی مشاهده شد.

عملکرد شاخص‌های سهامی تالار شیشه‌ای‌

ماجراجویی شاخص کل در سطوح زیر دو میلیون واحدی، در بحرانی که التهابات ژئوپلتیک زمینه‌ساز آن شدند، 6 روز کاری به طول انجامید. در پایان معاملات روز یکشنبه، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با رشد 0.88 درصدی، معادل 17 هزار و 525 واحد از ارتفاع این شاخص، موفق شد کانال دو میلیون واحدی را بازپس گیرد. در پایان شاخص کل سطح دو میلیون و 16 هزار و 734 واحدی متوقف شد.

افزایش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن که نشان‌دهنده بررسی روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط است، عملکردی موازی را به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با رشد 0.88 درصدی معادل پنج هزار و 912 واحد، در ارتفاع 678 هزار واحدی قرار گرفت.

شاخص‌ کل فرابورس که منعکس‌‌کننده سطح عمومی قیمت‌ سهام شرکت‌های حاضر در فرابورس است نیز با رشد 0.54 درصدی معادل 132 واحد از ارتفاع این شاخص، در محدوده 24 هزار و 570 واحدی قرار گرفت.


بیشتربخوانید: سایه جنگ از سر بازار سرمایه برداشته شد؟


بورس تهران در آیینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) در روز یکشنبه را، چهار هزار و 211 میلیارد تومان نشان می‌داد. ارزش معاملات نسبت به روز شنبه، تغییر چندانی را تجربه نکرد. این موضوع علامت سوال مهمی را در ذهن اهالی بازار سرمایه منعکس می‌کند. چرا با وجود کاهش ریسک سیستماتیک و همچنین اخبار مثبت در رابطه با پتروشیمی‌ها، حجم و ارزش معاملات همچنان ادامه پیدا نمی‌کند؟

قرارگیری ارزش معاملات در کانال چهار هزار میلیارد تومانی، همچنان برای حرکت به سوی پویایی بازار کافی نیست. به طور کلی تا زمانی که شاخص ارزیابی بورس تهران نتواند در محدوده‌های بالاتر از پنج همت تثبیت شود، از منظر تابلوخوانی نمی‌توان چشم‌انداز روشنی را پیش روی بازار سهام ترسیم کرد.

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات دومین روز هفته را 6.8 میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد. کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چرا که ورود سهامداران تازه‌نفس، راه صعود را هموارتر می‌کند.

همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه حقیقی‌ها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس روز یکشنبه، خبر از خروج 35 میلیارد تومانی پول از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی می‌دهد.

پیش بینی بورس دوشنبه

جریان مثبت بازار سهام که از اعلام نرخ پتروشیمی‌ها و همچنین کاهش ریسک گسترش جنگ نشات می‌گیرد، همچنان در افزایش حجم و ارزش معاملات ناکام بوده است. این امر هنگامی رخ خواهد داد که بازار سرمایه در برابر نرخ بازده بدون ریسک، برای سرمایه‌گذاران جذاب به نظر رسد.

پیشنهاد سودهای بدون ریسک با نرخ بالا از سوی شرکت‌های تامین‌مالی، صندوق‌های درآمد ثابت و دیگر نهاد‌ها باعث شده تا از جذابیت بازار سهام در نگاه سرمایه‌گذاران کاسته شود. از سوی دیگر سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی که می‌توان عنوان سخت‌گیرانه را برای آن در نظر گرفت، به کمبود نقدینگی در بازارها دامن می‌زند.

سیاست‌های انقباضی پیش‌تر در کشورهای دیگر نیز با هدف کنترل تورم و رشد نقدینگی به اجرا درآمده است. گرچه تا کنون این دست از سیاست‌ها موفق عمل کرده است، اما ریسک رکود بازارها را در پی دارد که در نهایت منجر به جهش‌های بزرگ بازارها از جمله جهش ارزی خواهد شد.

بنابراین با وجود سیاست‌های انقباضی سخت‌گیرانه، انتظار رشدهای هیجانی از بازار کمی بعید به نظر می‌رسد. اما از سوی دیگر با فاصله گرفتن قیمت سهام از سطوح هفته‌های گذشته، می‌توان عنوان کرد منفی شدیدی را در بازار شاهد نخواهیم بود. در این مسیر حفظ شاخص کل بالاتر از سطح دو میلیون واحدی، طی روزهای آتی ضروری است.

در رابطه با پیش بینی بورس روز میانی هفته سوم آبان، می‌توان انتظار داشت با توجه به فروکش هیجان اخبار مرتبط با کم‌رنگ شدن سایه جنگ، اهالی بازار سرمایه حالا با منطق بیشتری اقدام به تصمیم‌گیری کنند. از این رو به نظر می‌رسد زور عرضه و تقاضا در بازار دوشنبه برابر باشد و تعادل، رنگ اصلی تشکیل دهنده نقشه بازار شود.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: بازار بورس
نظرات شما