طرز تهیه خورش اناربیج خوشمزه و مجلسی
رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: یکی از خورشهای ایرانی و اصیل که متعلق به خطه سبز گیلان است خورش اناربیج نام دارد که شاید همه شما تاکنون آن را آزمایش نکرده باشید. اگر اینگونه است دست به کار شوید و از غذاهای تکراری دست بردارید و در این فصل پاییزی غذاهای پاییزی درست کنید و در کنار عزیزانتان میل کنید.
شما در این خورش هم میتوانید از انار استفاده کنید و هم از رب آن و البته هم از هر دو. پیشنهاد ما این است که از هر دو استفاده کنید با دانههای انار غذای خود را تزیین کنید و به زیبایی سفرهتان بیفزایید.
مواد لازم برای تهیه خورشت اناربیج گیلانی
سبزی معطر سرخ شده (گشنیز و نعنا و جعفری و چوچاق و خالواش) ۳ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده چند قاشق غذاخوری حدود ۲۰۰ گرم
پیاز یک عدد بزرگ یا دو عدد متوسط
سبزی معطر خشک شده برای داخل گوشت یک قاشق غذاخوری
رب انار ملس یا ترش ۲ قاشق غذاخوری
گردو چرخ شده ۲۰۰ الی ۳۰۰ گرم
زردچوبه، نمک و فلفل به میزان دلخواه
آب سرد ۳ لیوان
یخ چند تکه
روغن به میزان لازم
طرز تهیه
یک پیاز متوسط یا نصف پیاز بزرگ را رنده کرده و با کمی روغن تفت دهید.
گردوی آسیاب شده را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید.
رب انار را هم اضافه کرده و تفت دهید.
سپس سه لیوان آب بریزید و بگذارید با شعله متوسط قل بزند تا گردوها روغن دهند.
طی زمان پخت دو سه بار تکهای یخ اضافه کنید تا گردوها سریعتر روغن پس دهند. سپس سبزی را اضافه کرده، هم بزنید و حدود نیم ساعت بپزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کله گنجشکی
باقی پیاز را رنده کرده، کمی آبش را بگیرید.
با گوشت چرخ کرده، یک قاشق سبزی معطر، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و ورز دهید. گوشت را به اندازه گردو قلقلی کرده و در روغن سرخ کنید.
قلقلیها را به خورش بیفزایید.
نمک و فلفل بریزید و اجازه دهید خورش اناربیج روی حرارت ملایم خوب بپزد تا جا افتاده و به روغن بیفتد.
فوت و فن تهیه خورش اناربیج شمالی
از این نسبت سبزیجات در تهیه خورشت اناربیج میتوانید استفاده کنید:
۵۰گرم تره، ۸۰ گرم جعفری، ۵۰ گرم خالواش، چند برگ نعنا و چند برگ چوچاق
اگر چوچاق و خالواش در دسترس نبود از سه سبزی معطر (نعناع، ریحان، گشنیز و جعفری) استفاده کنید.
قلقلیها را میتوانید در روغن تفت دهید یا بدون تفت با حرارت ملایم به آرامی به خورشت انارویج اضافه کنید.
میتوانید از آب انار در طبخ خورش اناربیج استفاده کنید و اگر در دسترس نبود رب انار.
در صورت تمایل کمی تره به سبزیجات اضافه کنید.
برخی گلپر به خورش انارویج اضافه میکنند.
در صورت تمایل به گوشت یک قاشق سبزی چوچاق و خالواش خشک یا تازه خرد شده اضافه کنید.
برخی از کوتکوتو و وارنبو هم برای عطر بیشتر خورش اناربیج استفاده میکنند.
به گزارش رویداد۲۴ شما در این غذا به جای گوشت میتوانید از مرغ استفاده کنید.